damianeq94 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 720 jest to malutki kołowrotek. Lepiej będzie jak weźmiesz 730. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
risek22 Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Tez wlasnie myslalem na 730 ale nie bylem do konca pewny. Ale teraz mam juz pewnosc. A tak z ciekawosci do jakiego innego mlynka mozna porownac wielkosc Passiona 720 i 730? 720 bedzie podobny do Catany 2500? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ronee Napisano 24 Lutego 2012 Share Napisano 24 Lutego 2012 Witam. Podepne sie troszke do tematu. Otoz pytanie brzmi, jaki rozmiar do wedki do 15g, lowie na gumy nie ciezsze niz 10gram ale czasem zdarzy sie obrotowka czy wobler? 720? 730? Nie miałem akurat passiona w ręce ale wędka z cw max 15g to bardziej ustawiałbym się w 2000-2500, a do cw 25-30g w 3000. Chcę także kupić drugi kij wyłącznie na okonia-boczny trok(wędzisko 2.70 c.w do 15g)i jaki rozmiar właśnie Spro Passion byłby odpowiedni do takiego łowienia?? Jak na okonia to 2,7 uważam za długi nawet z brzegu, 2,45 uważam za optymum. Lepsza akcja niż 2,7m, szybszy a kręcioł od 1000 do 2500 max. Ja do kija 2,45m cw 1-7g używam Shimano Sahare 1000 (czarna, pierwsza generacja, ma już 8 lat nie do zajechania na okoniu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
risek22 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 No wlasnie teoretycznie masz racje co do tego ze lepiej 2000 czyli w passionie 720, tylko czy da on sobie rade z plecionka 0.16 czy 0.14. Bo z zylka 0.20 raczej 720 by sobie poradzil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ronee Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 No wlasnie teoretycznie masz racje co do tego ze lepiej 2000 czyli w passionie 720, tylko czy da on sobie rade z plecionka 0.16 czy 0.14. Bo z zylka 0.20 raczej 720 by sobie poradzil. Moim zdaniem za grubo jak na plecionkę 0,16/0,14 do wędki o c.w 15g. Ja używam PP 0,15 do kija 7-28g 2,85m i czuje że jest grubo. Napewno producent nie zaleca tak mocnej linki jak chcesz dac do tego kija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
risek22 Napisano 25 Lutego 2012 Share Napisano 25 Lutego 2012 No w sumie tez masz racje. Tak do 0.10? bo z taka pletka raczej 720 by dal rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 26 Lutego 2012 Share Napisano 26 Lutego 2012 ja mam catane 2500 fd i spro pasion fd 730. Catane mam do kija do cw18 gram a spro do kija cw do 20 gram i do tego lzejszego kija za bardzo sie nie nadaje. Spro uzywalem tez do kija 30 gram na sandacze i sie nadaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tedi Napisano 4 Sierpnia 2012 Share Napisano 4 Sierpnia 2012 Pod jakim obciążeniem przynęty można łowić na kołowrotek Spro Passion 730 FD żeby go nie popsuć i żeby kręcił poprawnie bez zgrzytów tzn jak jest maksymalna waga przynęty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 4 Grudnia 2012 Share Napisano 4 Grudnia 2012 Czy rozmiary 720 i 730 różnią się tylko wielkością szpuli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert7791 Napisano 5 Grudnia 2012 Share Napisano 5 Grudnia 2012 Witam Przerobiłem dziś na zakupach rozmiar młynków Spro i oczywiście dokonałem zakupu -jeśli ktoś ma jakieś pytania - z chęcią pomogę pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 26 Marca 2013 Share Napisano 26 Marca 2013 Panowie posiadam fajny kijek na który łowie praktycznie okonie:)Na nie także się nastawiam mam przy nim jakis maly kolowrotek dragona i zle nawija zylke.Chce kupić właśnie spro passion do niego i niewiem jaki czy 720 czy 730 wielkokść???Mój kijek to Mikado Lexus Sapphire 260cm cw 13g..Pomoże mi ktoś?A może coś innego w podobnej cenie polecicie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiertom Napisano 27 Marca 2013 Share Napisano 27 Marca 2013 Kup 730 - lepiej wyważy Ci spina 2,60m. Ma większą (mocniejszą) przekładnię i szpula ma większą średnicę (dłuższe rzuty). Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 27 Lutego 2014 Share Napisano 27 Lutego 2014 Zmodyfikuje nieco temat aby nie zakładać nowego. Mianowicie zakupiłem wczoraj Spro Passion 730. Jak na młynek za 125 złotych nie mogłem mieć wygórowanych oczekiwań. Po otrzymaniu przesyłki i pierwszych testach na sucho jestem oczarowany płynnością pracy oraz rewelacyjnym hamulcem. Jego precyzja jak na produkt ze zdecydowanie niższej półki jest wręcz niesamowita. Ok, tyle tytułem wstępu. A teraz mankament. Mój egzemplarz nawija żyłkę na szpule w kształcie "wciętego w pasie" walca., tzn.: u góry i na dole szpuli gromadzi się więcej żyłki co w rezultacie tworzy wspomniany kształt. Jaki jest sposób na wyeliminowanie tego problemu? Z góry dziękuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daniello2010 Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Mam 4 spro passion i w zadnym niemam takiego problemu:)Ale gdzies kiedyś ktoś też o tym pisał i pomogła podkładka po szpule niby:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Również mam ten kołowrotek, na nim nawinięta plecionka "0,14mm" bez podkładki i nie mam w/w problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Również mam ten kołowrotek, na nim nawinięta plecionka "0,14mm" bez podkładki i nie mam w/w problemu. W takim pokombinuje z podkładkami. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GuCeK Napisano 28 Lutego 2014 Share Napisano 28 Lutego 2014 Ująłem jedną z dwóch podkładek i jest poprawa. Nie jest to ideał ale przy kolejnym nawoju spróbuje ująć druga podkładkę i być może świat będzie idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igen Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Witam. Z racji, że w moim wysłużonym Jaxonie bezzarzutowo działa już tylko to , że się kręci Przymierzam się powoli do kupna nowego kręcioła. O Passionie słyszałem tylko pozytywne opinie, więc rozważam go jako najpoważniejszego kandydata do przejęcia pałeczki po zakatowanym Jaxonie. I teraz pytanie do Was, czy kołowrotek podoła tym warunkom i jeśli tak, to który model wybrać: przynęty: Blachy do 30g, obrotówki w rozmiarach 4/ 5, spore gumy(kopyto 4" i podobne, na głowkach do 10g), woblery, ogólnie wszystko do 30g- 40g łowisko: około 11-hektarowy zalew o głębokości do 2,5m, ale średnio 1,5- 2m. cele : głównie okołowymiarowe szczupaki (o większe u mnie trudno ), sandacze, choć nie jestem pewny co do ich spotkania i jak Bozia da to może trafić sie mały sum No i teraz to, co ciekawi mnie najbardziej- czy młynek nadaje się do łowienia na plecionkę? Ostatnio w sklepie sprzedawca powiedział mi, że jeśli chcę łowić plecionką bez przeszkód to powinienem szukać kołowrotków w przedziale cenowym od 300zł. Z góry dziękuję za odpowiedzi i rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skin Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Używam spro passion z pletka PP 0,15 sprawdza sie bez zarzutu rowno nawija linke, wczesniej lowilem nim szczupaki na zylke i rowniez bylo ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Igen Napisano 3 Maja 2014 Share Napisano 3 Maja 2014 Miło to słyszeć Opcja kupowania kręcioła za 3 stówy nie bardzo mi się podobała A, jeszcze jedno, przynęt jakiego ciężaru Kolega używał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skin Napisano 7 Maja 2014 Share Napisano 7 Maja 2014 Witam łowie nim sandacze kijek 25g gumy podbijam glownie z kołowrotka główki u mnie to przeważnie 10-15g 2moich kolegów używa go aktualnie przy jigowaniu oraz blachach na szczupaka i nie bylo żadnych problemów z tym modelem szczerze polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dobekfooto Napisano 9 Maja 2014 Share Napisano 9 Maja 2014 Miałem ten kołowrotek i również z czystym sumieniem mogę go polecić. Używałem do niego plecionkę power pro 0,13 i łowiłem głównie na woblery i gumy. Nigdy nie miałem z nim problemów. Obecnie zmigrowałem na RED Arc ale Passion będę zawsze miło wspominał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jajnik Napisano 12 Października 2014 Share Napisano 12 Października 2014 Panowie, który rozmiar kołowrotka wybrać 730 czy 740. Kołowrotek będzie pracował z kijem HD Pike 10-30g 270cm, plecionką 0,14mm i do tego głównie gumy 10cm z główkami 5-10g. Niestety obecny kołowrotek Passion 730 uszkodziłem mechanicznie, dlatego się zastanawiam czy nie lepiej wziąć 740, bo kosztuje nieznacznie więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hoffman Napisano 16 Października 2014 Share Napisano 16 Października 2014 Bierz większy rozmiar bez wahania, to zawsze wychodzi na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarteKrk Napisano 25 Listopada 2014 Share Napisano 25 Listopada 2014 Witam, Mam pytanie zostałem dziś posiadaczem kija FIUME Spining GUARDIAN M 10-30gr 2,4mt Wędka i został mi do kupienia kołowrotek tak za +- 150 zł. rozmawiałem ze sprzedawcą w sklepie o chęci kupna Spro Passion 730 Fd w cenie około 130 zł. i gość powiedział, że lepszą opcją będzie kupienie młynka Shimano Nexave 3000 SFC w cenie 160 zł. Kołowrotek Ktoś używał tego drugiego lub podpowie co wybrać? chcę na to nawinąć plecionkę 0,15 mam zamiar łowić tym sprzętem na jeziorach i czasami na Wiśle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi