Skocz do zawartości
Dragon

Pudełko na ochotkę. PILNE

scyzoryk123

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich czy wie ktoś może jak zrobić pudełko styropianowe lub jakieś inne na ochotkę bardzo pilne jeśli macie jakieś linki to przesyłajcie POZDRAWIAM

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
Witam wszystkich czy wie ktoś może jak zrobić pudełko styropianowe lub jakieś inne na ochotkę bardzo pilne jeśli macie jakieś linki to przesyłajcie POZDRAWIAM

Ja kupiłem w wędkarskim takie pudełko styropianowe za 5 zł. Na sztywno zamykane, także nie ma obaw, że otworzy sie w kieszeni. Nie wiem, czy biorąc pod uwage koszt, chciałoby mi sie robic takie samemu.

Napisano

Jeżeli chcesz zrobić to weź kawałek styropianu ostre ostrze i wydłub sobie pudełko. IMO nie osiągniesz takiego efektu jak pudełko ze sklepu za 4 zł bo one są robione metodą wtryskową.

Napisano

witaj scyzoryk 123.spróbuj jakieś małe pudełeczko ( najlepsze takie które będzie pasowało do twoich kieszeni) wykleić dwukrotnie pianką (samoprzylepną) stosowaną pod profile do budowy ścian g-k. Mam takie i ochotka mi nie zamarzła :grin::grin::grin:

Napisano

zorganizuj takie po kremie zakręcane małe od żony, dziewczyny,mamy, sąsiadki opcji jest wiele.Sam takiego uzywam i jest extra -nie zgniata sie w kieszeni i co wazne łatwo sie otwiera i zamyka.

Napisano
co wazne łatwo sie otwiera
I w tym problem że sie łatwo otwiera ,zimą pudełka z robakami trzyma się w kieszeni [nie styropianowe ] co skutkuje nie kontrolowanym wysypaniem.nie bardzo rozumiem celu takich poszukiwać pudełek ,gdy w sklepie za 5pln mamy już specjalne pudełka do robaków które może służyć latami .Sam kupiłem jakieś 20 lat temu 2 komplety [12szt różnej wielkości] pudełek do robaków i używam je do dziś.

dodam że pudełka sa ze specjalnego plastiku nie chłonącego zapachy ,robaki same nie wyłażą ,pudełko samo nie otworzy sie , są nie łamliwe nawet zimą.Niestety zniszczył mi sie jedynie plastikowy sadzyk do żywców ,nad czym ubolewam do dziś ,bo lepszego już nie kupię ,sadzyk był z plastiku nie chłonącego tlenu z wody z bocznym napowietrzaczem ,żywce takie jak ukleja wytrzymywały 2 doby .

Więc jestem zdania aby jak już kupować to specjalistyczne i dobre wyroby ,a samopoczucie nad woda zapewnione. :wink:

Napisano

łatwe do otwierania mam na myśli ze jest gwintowane jak słoik i sie samo nie ma prawa otworzyć.jak się uda to dam foto

. 7cb9872c72799747.html

i drugie moze bedzie widac gwint

81120d50c6d7864b.html

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.