Adamoski Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 Witam, W ramach narodowej kwarantanny bo zamknieciu home office i odołączeniu się od pracodawcy postanowiłem ogarnąć po zimie przydomowy ogródek. Jak co roku rozpoczynam od podłączenia do studzienki pompy ogrodowej ( wz 750 omnigena). Bród, pajęczyny i kundel cieszący się ze jego pańcio ma twarz na wysokosci jego pyska. Pierwsze podłączenie.. wirnik nie pracuje . Rozbieram cały zestaw , w rękę wd 40 kombinerki , klucz i ręczne rozruszanie wirnika.... poszło... wracam do ukochanej studzienki , podłączam instalacje , zalewam wodą.. korpus pompy okazuje sie nieszczelny , pekł z powodu rdzy. To juz moja druga pompa w przeciagu 3 lat, zacząłem sie zastanawiać czy chroniąc pompę przed mrozem i wyciągając ja ze studzienki napewno jej pomagam. Może moja pompa jest felerna i inne spisalyby sie lepiej. Moze ktoś z was ma jakiś model godny polecenia.... Czy pękniętą pompe mozna jakoś uszczelnić ? Jakies pomysly jak rozwiązać te sytuacje, aby zakup mojej kolejnej pompy był udany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darek 1 Napisano 6 Kwietnia 2020 Share Napisano 6 Kwietnia 2020 3 godziny temu, Adamoski napisał: Witam, W ramach narodowej kwarantanny bo zamknieciu home office i odołączeniu się od pracodawcy postanowiłem ogarnąć po zimie przydomowy ogródek. Jak co roku rozpoczynam od podłączenia do studzienki pompy ogrodowej ( wz 750 omnigena). Bród, pajęczyny i kundel cieszący się ze jego pańcio ma twarz na wysokosci jego pyska. Pierwsze podłączenie.. wirnik nie pracuje . Rozbieram cały zestaw , w rękę wd 40 kombinerki , klucz i ręczne rozruszanie wirnika.... poszło... wracam do ukochanej studzienki , podłączam instalacje , zalewam wodą.. korpus pompy okazuje sie nieszczelny , pekł z powodu rdzy. To juz moja druga pompa w przeciagu 3 lat, zacząłem sie zastanawiać czy chroniąc pompę przed mrozem i wyciągając ja ze studzienki napewno jej pomagam. Może moja pompa jest felerna i inne spisalyby sie lepiej. Moze ktoś z was ma jakiś model godny polecenia.... Czy pękniętą pompe mozna jakoś uszczelnić ? Jakies pomysly jak rozwiązać te sytuacje, aby zakup mojej kolejnej pompy był udany? Chyba zły portal wybrałeś, ty są wędkarze a nie działkowcy🤪 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamoski Napisano 7 Kwietnia 2020 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2020 No tak ale moze jakis wedkarz ma dzialkę 😛 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ESSOX Napisano 7 Kwietnia 2020 Share Napisano 7 Kwietnia 2020 Godzinę temu, Adamoski napisał: No tak ale moze jakis wedkarz ma dzialkę 😛 Ja mam ale nie mam pompy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi