Robertoo Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 Jezioro Łacha (Łacha Nowowiejska) to jedno z licznych starorzeczy Wisły położonych na terenie powiatu Otwockiego. Pod względem wielkości jest to trzeci, po Jeziorach Rokola i Piwonińskim zbiornik na tym obszarze. Jego powierzchnia to około 14 hektarów a największa głębia, położona w środkowej części jeziora ma około 6 metrów. Ponadto dno opada tu bardzo szybko i niekiedy dwa metry od brzegu potrafi być już 3 metrowy dół. zbiorniku tym można spotkać karpie, leszcze, płocie, jazgarze, szczupaki, karasie....I tu moje pytanie: wędkował już ktoś na tym akwenie ???
Miras Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 Robertoo, świetna robota z tymi zdjęciami i opisem. Właśnie wpadł mi do głowy pomysł, że można by utworzyć coś na wzór naszego haczykowego katalogu łowisk . Jak znajdę chwilę czasu to opiszę w podobny sposób Jeziorko Powsinkowskie.
Robertoo Napisano 17 Marca 2010 Autor Napisano 17 Marca 2010 Podziękował Mam jeszcze kilka łowisk na oku, ale niestety nie ma nigdzie w necie wiadomości na ich temat...tzn. są jakieś strzępki informacji, ale raczej zasłyszanych niż napisanych przez kogoś kto tam był... Ale jak coś znajdę to napewno wrzucę nowy temacik
Damianoooo Napisano 17 Marca 2010 Napisano 17 Marca 2010 Robertoo, świetna robota z tymi zdjęciami i opisem. Właśnie wpadł mi do głowy pomysł, że można by utworzyć coś na wzór naszego haczykowego katalogu łowisk . Jak znajdę chwilę czasu to opiszę w podobny sposób Jeziorko Powsinkowskie. Długo łowiles moze w jeziorku powsinskim?
ciubik13 Napisano 20 Marca 2010 Napisano 20 Marca 2010 Powiem szczerze że byłem tam z rok temu w wakacje ( +30 ) słabe brania... Ale już za to jesienią złapałem 2 szczupaczki 45-60cm, kilka okonków i leszcza z opadu 52cm. Płoć ładna zdarza się ale ja osobiście nie złapałem. Słyszałem o karpiach ale też nie mogę potwierdzić.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.