Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jezioro Łacha okolice Otwocka

Robertoo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jezioro Łacha (Łacha Nowowiejska) to jedno z licznych starorzeczy Wisły położonych na terenie powiatu Otwockiego. Pod względem wielkości jest to trzeci, po Jeziorach Rokola i Piwonińskim zbiornik na tym obszarze. Jego powierzchnia to około 14 hektarów a największa głębia, położona w środkowej części jeziora ma około 6 metrów. Ponadto dno opada tu bardzo szybko i niekiedy dwa metry od brzegu potrafi być już 3 metrowy dół. zbiorniku tym można spotkać karpie, leszcze, płocie, jazgarze, szczupaki, karasie....I tu moje pytanie: wędkował już ktoś na tym akwenie ???

post-4420-14544972498771_thumb.jpg

post-4420-14544972499591_thumb.jpg

post-4420-14544972500118_thumb.jpg

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Robertoo, świetna robota z tymi zdjęciami i opisem. Właśnie wpadł mi do głowy pomysł, że można by utworzyć coś na wzór naszego haczykowego katalogu łowisk :lol: . Jak znajdę chwilę czasu to opiszę w podobny sposób Jeziorko Powsinkowskie.

Napisano

Podziękował :lol: Mam jeszcze kilka łowisk na oku, ale niestety nie ma nigdzie w necie wiadomości na ich temat...tzn. są jakieś strzępki informacji, ale raczej zasłyszanych niż napisanych przez kogoś kto tam był... Ale jak coś znajdę to napewno wrzucę nowy temacik :wink:

Napisano
Robertoo, świetna robota z tymi zdjęciami i opisem. Właśnie wpadł mi do głowy pomysł, że można by utworzyć coś na wzór naszego haczykowego katalogu łowisk :lol: . Jak znajdę chwilę czasu to opiszę w podobny sposób Jeziorko Powsinkowskie.

Długo łowiles moze w jeziorku powsinskim?

Napisano

Powiem szczerze że byłem tam z rok temu w wakacje ( +30 ) słabe brania...

Ale już za to jesienią złapałem 2 szczupaczki 45-60cm, kilka okonków i leszcza z opadu 52cm.

Płoć ładna zdarza się ale ja osobiście nie złapałem.

Słyszałem o karpiach ale też nie mogę potwierdzić.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.