Skocz do zawartości
Dragon

Karpie 2010

Kubiak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Sezon karpiowy 2010 czas zacząć. Ja planuję przed świętami pierwszy wypad, ale jak usłyszałem raport z frontu, to nie napawa optymizmem (na zestawach wieszają sie tylko karasie).

A jak u was z wynikami :?:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 147
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
A jak u was z wynikami :?:

Byłem dzisiaj z synem na spacerku i powiem że w Oleśnicy biorą[każdy miał limit wyczerpany czyli 3szt na wędkarza]

Napisano

Dzisiaj od 19 do 22 nad wodą, niestety total lipa.

Sypie dopiero od poniedziałku, po 0,5 kg pelleciku, więc byle do weekendu.

• 2 weeks later...
Napisano

Dzisiaj od 10:30 do 15:30 zasiadka nad "Stawem Górnym" w Wilczkowicach. Najpierw przez kilka godzin, bez przerwy na hakach wieszały się karasie. Po 14 mocny odjazd i po chwili na brzegu ląduje karp 43cm (1,60kg).

Może nie jakiś potwór, ale sezon dopiero się zaczął...

225ab2d7d03dd6bcm.jpg

[fade]Sezon 2010 rozpoczęty[/fade]

Gość naleśnik27
Napisano

rafaZST gzie już łowisz karpiki w naszej okolicy???:)

• 2 weeks later...
Napisano

sypie sypie ale nie lowie :)

moze w weekend na Nowaki, a jak nie to nie wiem bo karty nie oplacilem na ten rok jeszcze... i dopiero w przyszly tydzien :twisted:

Napisano

Wczoraj o 15:00 melduje się nad stałą miejscówką. Po godzinie pierwsze branie. Myślałem, że to karaś, bo tylko lekko poderwał swinger do góry, ale na brzegu zameldował się karpik 40cm. Około godz 18 bardzo mocne branie. Zacinam i czuję duży opór. Po 5 minutach holu karp wypina się jakieś 10m od brzegu (oceniam na ok. 60cm). Na koniec kolejne mocne branie, jednak okazało się, że karp ma tylko 45cm.

PS: obie ryby jak na swoją wielkość bardzo waleczne. ;)

Napisano

Wczoraj znów na mojej miejscówce. Jedno branko i na brzegu ląduje karp 45cm (jedyna ryba złowiona w niedzielne popołudniu na tym zbiorniku). :wink:

Napisano

Ja również gratuluje ładne karpiki... ale również chcę się pożalić od 3 dni sypie sobie na jednym stanowisku peczakiem kuku z puszki oraz konopia taki maly mix. Dzis ze wzgledu na to ze zajecia mialem dopiero o 12 wybrałem sie na rybki, oczywiscie miejscówka była zajęta przez pewnego gościa ktory tylko obserwował jak nęce łowisko usiadłem miejsce dalej oczywiscie bez brania, gość wyciągnął na brzeg 4 karpie okolo 50cm w tym ejdnego odpiął. :(

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.