Elton Napisano 24 Kwietnia 2010 Napisano 24 Kwietnia 2010 W dniach 22/23 kwietnia wybrałem się z kolegą na Stary Sącz na duży staw.Mimo niesprzyjających warunków (porywisty, lodowaty wiatr) utrudniających pływanie pierwszy dzień był nad wyraz udany(padło pięć ryb w tym trzy karpie) i po pierwszy odjeździe zameldował się pełnołuski 11.80 Równie dużym zaskoczeniem okazał się karaś 2.90 Największy mój karp złowiony na tej zasiadce to 4.50kg W dniu wyjazdu poznałem sympatycznego "haczykowca" z mojego miasta (Galuch), który walczy jeszcze w Sączu.Powodzenia
galuch Napisano 25 Kwietnia 2010 Napisano 25 Kwietnia 2010 W dniu wyjazdu poznałem sympatycznego "haczykowca" z mojego miasta (Galuch), który walczy jeszcze w Sączu.Powodzenia Albo ten świat jest tak mały albo nas (haczykowców) jest tak dużo Mam nadzieję że wybierzemy się kiedyś razem na karpiochy.Wypadzik udany: - w piątek około 21.30 dwa odjazdy w ciągu 15 min (12 i 5,5 kg) Po słabej sobocie (w ciągu dnia zmieniłem taktykę i z tąd najprawdopodobniej brak brań) i nocce (ryby przestały żerować - tylko 2 odjazdy u innych na dobrych parę kijów) już straciłem nadzieję na jakieś efekty a jednak ranek mocno mnie zaskoczył. piąteczka później SZCZUPAK (po pięknym braniu zapięty za grzbiet) , spinka (maluszek kolo 5) i na koniec 9,5 kg Ps. W zeszły weekend również siedziałem na tym samym miejscu i byłem bez brania! Wnioski naszczęście szybko wyciągnięte.
dudi Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Pogratulować kolego Wreszcie sezon się fajnie zapowiada
dudi Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Ja ci trochę zazdroszcze takich pięknych pełnołuskich w tym S.S. u mnie mało w okolicy takich pełnołuskich, tylko na ednej wodzie mi się zdażają ale póki co największy 9kg.
Miro1956 Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 galuch, brawo nie moge sie doczekac kiedy ja wkoncu zasiade na karpiochy.
Elton Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 A mówiłem, że piątek zbyt ładny i się wygrzewały(tak jak i wędkarze ) Niestety nie mogłem zostać jeszcze jedną noc ale może nastepnym razem powalczymy razem.Gratki Galuch
maniek Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 dudi, Elton, galuch, Graty ,panowie ładne karpiszony .
galuch Napisano 26 Kwietnia 2010 Napisano 26 Kwietnia 2010 Dzięki wszystkim za graty. Ja ci trochę zazdroszcze takich pięknych pełnołuskich w tym S.S. u mnie mało w okolicy takich pełnołuskich, tylko na ednej wodzie mi się zdażają ale póki co największy 9kg. Na SS na rekordy nie ma co liczyć (chyba że amura). Z tego co się orientuję to złowienie +15 kg karpia to już ładny wyczyn.A zazdrościć nie ma czego tylko trzeba pokombinować i przyjechać
Kubiak Napisano 27 Kwietnia 2010 Autor Napisano 27 Kwietnia 2010 Wczoraj od 15 do 19 nad "Stawem Górnym" w Wilczkowicach. Z początku nieciekawie , bez brania. Po 17 przyjechali znajomi wtedy się zaczęło. Agresywny odjazd, ciężka walka i zdziwienie: karpik 38cm. Zastanawiam się skąd taki maluch miał tyle siły. Po 18 poszedłem do znajomych (siedzieli jakieś 20m odemnie). Nagle odwracam się i słyszę tylko piiiiiiii. Niestety, zacięcie i pusto. Jutro powtórka. Mam nadzieje, że będzie bardziej owocna niż wczorajszy wypad.
Kubiak Napisano 29 Kwietnia 2010 Autor Napisano 29 Kwietnia 2010 Wczoraj od 16 do 20 na stałej miejscówce. Najpierw niezacięte branie (podejrzewam większego karasie), a potem sytuacja identyczna jak w poniedziałek-oddaliłem się trochę od wędek a tu odjazd, ale w przeciwieństwie do ostatniego wyjazdu zdążyłem zaciąć. W efekcie karp 40cm.
mirek z Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 sezon rozpoczęty ...po kilkudniowym nęceniu dwie zasiadki dwa prosiaki pierwszy 1,5 kg 40cm drugi 7kg 66cm to by było na tyle ...
bronek Napisano 29 Kwietnia 2010 Napisano 29 Kwietnia 2010 sezon rozpoczęty ...po kilkudniowym nęceniu dwie zasiadki dwa prosiaki pierwszy 1,5 kg 40cm drugi 7kg 66cm to by było na tyle ... nie mów ze nad zalewem
dudi Napisano 30 Kwietnia 2010 Napisano 30 Kwietnia 2010 ja z góry gratuluje słowikowi za udaną nocke a sam zmykam na karpiszony
mirek z Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 właśnie tam..w maju planuje dłuższą zasiadke jakieś 10-12 dni wtedy może będzie lepiej...
slowik Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 ja z góry gratuluje słowikowi za udaną nocke A dzięki Już dawno takiej nocki nie miałem,ogółem 4 brania,z tego dwa karpie na macie,jedno pudło,no i jeden mi się spioł przy podbieraniu 15,90kg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/78546be580bc9308.html 13,70kg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b18619039503a6c3.html Zdjęcia kiepskiej jakości bo z tel. Sezon uważam za otwarty Rybki z wody PZW
tomek1 Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 slowik, piękne grubasy Jak nie tajemnica to napisz na co wskoczyły i na jak głębokiej wodzie?
slowik Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 Jak nie tajemnica to napisz na co wskoczyły i na jak głębokiej wodzie? Na kulki które kupiłem w Czechach w sklepie z art.karpiowymi "Carp Devil Baits" "enzymovana jtra"czyli wątroba Łowiłem na głębokości ok.1,6m na nowej miejscówce którą namierzyłem jesienią przy połowie sandaczy[bardzo twarde dno jak beton]
slowik Napisano 1 Maja 2010 Napisano 1 Maja 2010 Zapomniałem dodać,najciekawsze było to że zestawy leżały od siebie ok 6-10m to brania miałem tylko na jedną wędkę,ale przynęty były różne
czupa Napisano 3 Maja 2010 Napisano 3 Maja 2010 W niedziele na całodziennej zasiadce ustanowiona nowa życiówka 7kg http://img294.imageshack.us/img294/8787/karp.jpg Po minie widać jaki dymny z siebie byłem Karpiówka cały dzień stała na uboczu a ja bawiłem się feederem z marnym skutkiem, aż ok. 18 pisk sygnalizatora poderwał mnie z krzesełka. Coś musiało się zaciąć z wolnym biegiem bo w pewnym momencie wędka wyskoczyła z podpórek, na szczęście kołowrotek zatrzymał się na sygnalizatorze.
dudi Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Majówka 2010 Od Soboty do Wtorku rana Ba-Ha-Ma Team w pełnym składzie na rybkach Mój obóz : Przez te 3 dni 9 ryb po 3 na głowe - notabene sprawiedliwie Pogoda nie dopisała - było zimno - nikt nic nie lowili chłopaki po lewej od Czwartku nic, po prawej podobnie na reszcie zbiornika tez bez szały, jedynie pojedyncze sztuki - także i tak im pokazaliśmy jak się łowi A o to moje prosiaki Dwa mniejsze nawet nie wazylem ok 6,7 kg i wiekszy ważony 8mka :
hubal Napisano 6 Maja 2010 Napisano 6 Maja 2010 Dudi gratki, napisz tylko, czy komercja ? Ja jeszcze tylko 3 maturki i wyruszam na tydzień.
galuch Napisano 7 Maja 2010 Napisano 7 Maja 2010 Przypadkowe wolne w pracy od środy do piątku spędzone jak zwykle Po przyjeżdzie na miejsce szybkie gruntowanie i postawienie markera prawie na środku stawu (około 100 m). Wieczór i nocka minęły bez brań. Rano zaobserwowałem 2 spławy blisko brzegu i u sąsiadów niewiele ale coś się działo (mieli bojki na około 40-50 m). Dodatkowo na ICMie zobaczyłem że koło 11-12 ma się ruszyć mocny wiatr "w machę". Nie wiele myśląc szybko postawiłem 2 markera na około 40 m od brzegu. Pogoda się sprawdziła wiatr ruszył i po około 10 min już branie ale u sąsiadów. Ja na swoje pierwsze czekałem z utęsknieniem do około 13.30. 6,5 kg ląduje na macie Wracając z wędką (wywoże sam) branie na 2 kiju (z odl. 100m) i jest kolejny (tym razem mniejszy 4,5 kg) Szybkie ważenie, siup do wody i szybko zacząłem poprawiać na podzie wędkę, którą wcześniej wywiozłem. 5 min później branie i tym razem niespodzianka - brak łusek Po takich wrażeniach zrobiłem 5 min przerwę na wodopój 2 wędki wywiozłem oczywiści bliżej, z resztą drugi marker był nieosiągalny ze względu na porwisty połudiowo-wschodni wiatr. Poźniej brania mniej więcej co 0,5-1,0 h. - karpik 4,0kg (brak zdjęcia, bo sąsiedzi akurat wyciągnęli piękną dyszkę), leszek 59 cm, bączek 25-30 cm (na oko) i na zakończenie dnia czerwonawa szóstka: Noc bez piknięcia = dobrze przespana Nad ranem zdecydowałem się ostatni raz przewieźć wędki. I tak już całkowicie "poskładany" doczekałem się ostatniej rybki: 5,0 kg Wypadzik udany zwłaszcza, że nieplanowany. Kolejny wypad "PZW". Ps. W drodze powrotnej wstąpiłem na miting PETY który zorganizowali po raz pierwszy na wodzie PZW. Zaskoczenia jak narazie nie ma - wyniki słabiutkie.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.