Elton Napisano 9 Maja 2010 Napisano 9 Maja 2010 W dniu dzisiejszym odwiedziłem z moim kompanem starą miejscówkę znaną z lat kiedy łowiło się namiętnie podleszczaki i karpiki.Wiadomo, że podchodzi ładny karp ale do wczesnego popołudnia cisza mimo dobrego zanęcenia.Drobne szarpnięcia wróżą, że drobnica pracuje w łowisku.Koło 14 ląduje karpik wigilijny.Systematycznie donęcam w oczekiwaniu na coś konkretniejszego.Około 15:30 piękny odjazd i wiadomo, że coś godnego.Ryba idzie przy dnie kilkukrotnie wyjeżdżając z kołowrotka.Długo nie pokazuje się do czasu kiedy podciągam ją na około 15m od brzegu i wiem już, że ładny karp.Po kilku walecznych zrywach ląduje w podbieraku.Mata, ważenie i wynik 10.60kg.Piękny, waleczny golec z wody PZW Taka ryba nastraja do dalszej pracy
dudi Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 12.5 kg waleczny wariat z PZW Elton, Galuch - graty Teraz zaczynam nęcenie progresywne A siąde może na nocke w tym tygodniu a tak pewniej to dopiero 21-22 maja.
Miro1956 Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 dudi, graty widze ze tak tyrasz ze nie masz czasu sie ogolic czekam na fotki na email i na forum.
shadow Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 Piękne karpiki Panowie - piękne , zazdroszczę wam , bo już 2 tydzień chory leże, a na zasiadce w tym sezonie jeszcze nie byłem grrrrrr
Elton Napisano 10 Maja 2010 Napisano 10 Maja 2010 Panowie szaleństwo Jednak maj to piękny okres słowem wielkie żarcie.Pierwsze burze już przeszLy więc woda wymiesza się trochę i łowić i łowić Gratulacje i powodzenia
galuch Napisano 11 Maja 2010 Napisano 11 Maja 2010 bo już 2 tydzień chory leże, Nie Ty jeden. Ja po ostatnim razie oczywiście przeziębiony a dzisiaj jak by tego było mało to jeszcze mnie kroili na stole
dudi Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 galuch, mam nadzieje ze nic poważnego ..... No a mnie juz szlag trafia - tak mi się chce iść na ryby że masakra - mijscówka nęcona tak ok co drugi dzień, a ja nie mam kiedy się wybrać na ryby W ten weekend trzeba coś koło domu porobić a w przyszły jade gdzie indziej na ryby . No panowie a jak u was łowicie coś czy tylko praca i praca ... ???
WeGoRz Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 No ja necilem przez tydzien i jutro na nocke jade zobaczymy co tam sie uda:) Bede testowal swoje nowe kulki samorobne:)
zdrapek Napisano 13 Maja 2010 Napisano 13 Maja 2010 U mnie na razie krucho ale dopiero 4 wypady na rybki w tym 10 karpi z tym ze większość w przedziale do 40cm największy 64 cm ale wszystko przede mną hehe
hubal Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Ja dopiero wyruszam dzisiaj, mam nadzieję, że uda mi się namiot rozbić w chwili bez deszczu. Wcześniej parę sztuk do 3 kilo. ( 2 maturki na 100% :] ) zdrapek, zawsze gdzieś można razem wyskoczyć kiedyś..
galuch Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Przymusowy pobyt w domu - L4 Wczoraj ukręcone ponad 10 kg proteiny. Dzisiaj pierwsze nęcenie a siadam za tydzień w weekend.
dudi Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 10 kg no no nieźle Ja to po pół kila kręce bo jak ostatnio z 4-5 kg ukręciłem to już mnie szlag trafiał pomimo automatycznego wyciśkania. No ja nęce i nęce - dzis podsypie też tylko że moge siąść w niedziele a w niedziele mają byc mega ulewy A za tydzien na zawody ... :/
galuch Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 10 kg no no nieźle Ja to po pół kila kręce bo jak ostatnio z 4-5 kg ukręciłem to już mnie szlag trafiał pomimo automatycznego wyciśkania. Dużo zależy od średnicy. Wczoraj robiłem dwudziestki - bardzo łatwo się kręci. 16 mm byłoby pewnie o połowę mniej.Na jakie zawody się wybierasz?
dudi Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 No ja 21 i 14 mm... A zawody takie tam w Kępnie - bardziej towarzyskie i propagujące No Kill w Kępnie Ale cos do wygrania jest 12 ekip po 2 osoby - jakaś glinianka gdzie nie wolno łowić poza tymi zawodami oczywiście w nocy i chyba tylko 3 dni w tygodniu, także też nie wiadomo co tam pływa
sodom30 Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 witam czy ma ktos pomysl na zanete na zbiornik zaporowy
sodom30 Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 mam ndzije ze pomozecie mam do dyspozycji 2kg kukurydzy,2kg granulatu pstragowego,2kg pokarmu dla golebi,i mieszanke kupilem w slepie pszenica,konopie,i kukurydza 1kg odpiszcie pomuscie
zdrapek Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 witam czy ma ktos pomysl na zanete na zbiornik zaporowy Nikt Ci nie jest w stanie podać gotowej receptury na jakakolwiek wodę i stwierdzić to Ci się sprawdzi. Nie ma cudów. Na pewno mieszanka ziaren jaką masz jest takim standardem. Na zaporówce najważniejsze jest odpowiednio zlokalizować miśki i wytypować miejsce ba jak tego nie zrobisz to możesz nęcić do jesieni a efekty będą mizerne. Jak masz duża populacje innego białorybu na tej wodzie to te parę kilo ziaren może okazać się niewystarczające. Poza tym miśki to odkurzacze i jak wejdą w łowisko to je wyczyszczą do zera i trzeba podsypać na nowo.
Miro1956 Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 sodom30, tak jak napisal Nikt Ci nie jest w stanie podać gotowej receptury na jakakolwiek wodę i stwierdzić to Ci się sprawdzi. Nie ma cudów. nie wiem czy czytales ostatnia zasiadke karpiowa dolnoslazakow? taka porcje o ktorej wspomonasz sypalismy na raz,przez 4 dni i 0 karpia,a co ciekawe jeszcze pare dni wczesniej byly tam i braly,jak sie okazalo przeniusl sie 300m do zatoki i bral przy samych trzcinach,rada to szukanie,proby,proby i cierpliwosc,kiedys trafisz
maniek Napisano 14 Maja 2010 Napisano 14 Maja 2010 Temat powstał do opisu łowionych karpi lub odbytach zasiadek ,zaśmiecanie tematu zakończy się kasacją postów ,trudno poszukać inny odpowiedni temat . Wracamy do tematu .
hubal Napisano 15 Maja 2010 Napisano 15 Maja 2010 Zimno, mokro i bez brań. Jeszcze gno*e miejscówkę podsiedli, a z marszu to wiadomo jakie wyniki Prognoza pogody na jutro mnie przestraszyła. Ale głowa do góry, oby lech zakończył seks i karpik przestał wpierdzielać jego ikrę.... gdzie tam lód Panowie .
WeGoRz Napisano 16 Maja 2010 Napisano 16 Maja 2010 Bez rewelacji w ten weekend:) Jak widac jeszcze duzo nauki przedemna:) necilem przez ponad tydzien w jednym miejscu, i wydaje mi sie ze zle miejsce obralem, bo nic nie zlowione:) Trzeba jeszcze troche poczytac, poszukac tej dobrej miejscowki i w koncu napewno sie uda:) Ale nikt nie mowil ze karpiarstwo bedzie latwe hehe. A jak tam u was ?
mirek z Napisano 22 Maja 2010 Napisano 22 Maja 2010 Zacząlem 8-05-2010 pierwszego dnia 5kg,7kg,8kg łącznie 20kg potem feralna niedziela (straciłem troche sprzętu)przerwa do środy gdy się pozbierałem pomyślałem ,że przynajmniej pokarze ,że potrafie łowić gdy inni siedzą o kiju w środę kolega wycholował 6,70 kg ja 6kg ,w czwartek życiówka 79cm 10kg zeszłoroczna była o20dkg lżejsza piątek wruciła żona...musze wydębić 500zł na skradziony sprzęt...będzie ciężko.
WeGoRz Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 W piatek wypad na pobliskie jezioro PZW w poszukiwaniu prosiaczkow, wypadzik trwal do niedzileli. Piekna pogoda umila zasiadke, w piatek ani brania u mnie, ani u kolegi na feedera, ale twardo siedzimy i czekamy:) W sobote u kolegi zaczelo cos sie ruszac pare malych linkow, leszczykow, no i 3male karpiki okolo 1,5kg. Ja cierplwie czekam na swoje prosiaki na ktore sie nastawiam:) Jakies drogbne podskubywanie daje mi nadzieje na sukces, kolegi dziewczyna pyta go dlaczego jemu ciagle biora a u mnie nic, on mowi ze jak mi udezy to juz cos ciekawego, i nagle w nie spelna minute mega odjazd, wolny bieg wlaczony i leci podchodze do kija i czuje ze moze sie spelnic moje marzenie:) Po bardzo interesujacym holu na brzegu laduje moja zyciowka 12kg, 80cm:) Ladny pomiar i calusek i do wody, fotki ponizej, http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f7e9dba229ef1df.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/cc16f461cdcb6332.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/62f239bad0edc5bf.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/e9f00bd059bdb11a.html Jestem bardzo zadowolony bo plan ktory sobie zakladalem na ten sezon czyli cos powyzej 10 zostal zrealizowany, teraz proby na jakas 15:) Skuteczne okazaly sie smierdziele inny probowali na truskawki ale bez efektu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.