galuch Napisano 1 Października 2010 Napisano 1 Października 2010 lukasz.87, gratulacje za rybkę i wytrwałość!
SQra Napisano 3 Października 2010 Napisano 3 Października 2010 lukasz.87, Graty Ja siedziałem od piątku do dzisiaj do 10:00 i tylko jedno branie wczoraj w nocy koło 3 ale zanim wyszliśmy z namiotu ryba siedziała już w zaczepie bo zestaw był postawiony pod drugim brzegiem przy zwalonym drzewie. Ogólnie noce już srogie z piątku na sobotę trochę zamrzliśmy z wczoraj na dzisiaj było już lepiej. W plenie jeszcze conajmniej jedna zasiadka jednonocna tak żeby zakończyć sezon z rybą
dudi Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 A u mnie posucha, siedziałem nocke z pt/sb i nie wiem czy to nie wina wysokiego cisnienia powyżej 1015hPa. Jeszcze się nie poddaje wiem że tam siedzi jakaś ładna bestyjka i musze ją wydrzeć w tym roku.
SQra Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Dudi trzeba próbować bo miśki jeszcze dobrze wchodzą. My troche przesadziliśmy z nęceniem. Sypaliśmy w środę truszeczke kuku i dużo konopi, pellet i kulki. W czwartek pojechaliśmy sypać i widzeliśmy jak ryba pięknie weszła w zanętę - dużo bąbli, dużo spławów. Trzeba było wtedy odpuścić albo dosypać minimalnie a w piątek już tylko punktowo. Zamiast tego znowu wrzuciliśmy konopie pellet i z 0,5kg kulek W piątek w dzień zasiadki jak zajechaliśmy na miejsce jeszcze coś się działo na wodzie (bąble, spławy) ale od południa martwica. Następna zasiadka tylko PVA i delikatnie kobrą na zestaw - ale za to bardziej aromatycznymi kulkami.
dudi Napisano 4 Października 2010 Napisano 4 Października 2010 Zamiast tego znowu wrzuciliśmy konopie pellet i z 0,5kg kule Co to jest pół kilko kulek bo tyle pewnie dla karpii zostanie. To jedek-dwa misiek wciągają nosem Ja sypałem kilka kilo kuku i z 2 kg kulek na dzień
SQra Napisano 5 Października 2010 Napisano 5 Października 2010 No widzisz, a jednak ja uważam że było za dużo jak na jesień Pewnie się nie znam ale na takiej ilości miśki potrafiły wtedy żerować kilka ładnych godzin gdzie na wiosnę czy latem po 15 min nie było by śladu ani po karpiach anie po zanęcie
lukasz.87 Napisano 6 Października 2010 Napisano 6 Października 2010 Ja dziś wróciłem z zasiadki którą rozpocząłem w poniedziałek o 6 rano :] Niestety ani małego piśnięcia przez ten czas, choć w ostatnią nocą widać było spławy karpi...Nie ma co się jednak zniechęcać...Sezon w tym roku mam zamiar skończyć w listopadzie...Jeśli tylko w nocy nie będzie więcej jak minus 3, 4 stopnie...Gdy przychodzą pierwsze przymrozki...ponoć wtedy karp dużo intensywniej zaczyna żerować, czując w kościach zbliżającą się zime...
slowik Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 Wczoraj wypadzik z Renkiem47 na nockę z nastawieniem na karpie i już po około godzinie pierwszy odjazd Reniek wyholował pierwszego karpia prawie 7kg. Po upływie ok godziny kolejny odjazd Reniek ma ponad 10kg karpia na macie Potem to już ja przejąłem inicjatywę Do godziny 15:00 dnia dzisiejszego złowiliśmy 8szt (największy +10kg) Wypadzik uważam za udany tylko pogoda była trochę do bani [lało i ostro wiało]
gleam Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 slowik, gdzie łowiliście jeśli można wiedzieć w okolicach Oleśnicy jest to łowisko??
maniek Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 slowik, a fotki gdzie graty .Widzę ze Reniek się wciągnął nie na żarty
slowik Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 a fotki gdzie Reniek ma Mam nadzieje że coś wrzuci Widzę ze Reniek się wciągnął nie na żarty Nie ma co,wkręcił się na maxa a co najważniejsze to dobrze sobie radzi
Miro1956 Napisano 4 Listopada 2010 Napisano 4 Listopada 2010 slowik, i Reniek graty tylko pozazdroscic samozaparcia a ja dalej mam problemy z kregoslopem tak ze moge zapomniec o wypadach
SQra Napisano 5 Listopada 2010 Napisano 5 Listopada 2010 No graty Przemek, dla Reńka również Miśki z listopada cieszą pewnie tak samo jak życiówka
slowik Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Obiecane fotki z ostatniej zasiadki Reńka miśki 10,20kg No i moje miśki wypad był naprawdę udany mimo że to Listopad
kania Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Moje gratulacje chłopaki! Taki połów cieszy a co dopiero o tej porze roku. Ciekaw jestem jaka była temperatura wody bo ostatnio dosyć ciepło było. Coś planujecie jeszcze w tym roku czy to już zakończenie sezonu?
slowik Napisano 8 Listopada 2010 Napisano 8 Listopada 2010 Coś planujecie jeszcze w tym roku czy to już zakończenie sezonu? Ja na pewno jeszcze wyskoczę No chyba że przyjdą mrozy i woda zamarznie
Miro1956 Napisano 19 Listopada 2010 Napisano 19 Listopada 2010 slowik, lowia tylko te zarybione do 2,5 kg
slowik Napisano 20 Listopada 2010 Napisano 20 Listopada 2010 lowia tylko te zarybione do 2,5 kg Tak zwane wigilijne
dudi Napisano 20 Listopada 2010 Napisano 20 Listopada 2010 no ci co są wytrwali i mają czas jeszcze łowią i to nie karpie wigilijne. W ostatnim czasie na Nowakach padło duzo 20stek no i nawet na dzikich wodach niektórych szczęście obdarza okazami w listopadzie JAK KOLEGA DAMIAN JÓŹWIAK Z PELZER TEAM
slowik Napisano 20 Listopada 2010 Napisano 20 Listopada 2010 ci co są wytrwali i mają czas jeszcze łowią Wytrwały jestem A sezon karpiowy kończę w czwartek
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.