pszczółek Napisano 23 Marca 2010 Napisano 23 Marca 2010 co sądzicie na temat tego kijaszka czy warty jest swojej ceny 365 nowy ze sklepu
Bluzer Napisano 11 Kwietnia 2010 Napisano 11 Kwietnia 2010 też sie zastanawiam nad kupnem tego kija, wiec jesli ktos posiada takowy prosze nich napisze cos niecos o nim:)
dawca Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Witam! Odświeżam ten temat ponieważ nie chce zakładać nowego, a może przez rok czasu ktoś z forumowiczów nabył ten kijek (może być również wersja długości 2.90 m) i mógłby się podzielić spostrzeżeniami co do niego? Nie ma za wiele informacji w sieci na jego temat. Mile widziana fotka jak wygina się pod wpływem ciężaru. Szukam wędki pod klenia/jazia, na oświęcimsko - krakowską Wisłę, Sołe, Skawę. Czy obsłuży on np. Horneta 5 cm postawionego w nurcie i da się nim rzucić 2 cm żuczkiem. Czy może za dużo wymagam...? Z góry dzięki, pozdrawiam, Przemek.
Gość Tench Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 Obecnie chyba lepiej dorzucić do Paladina cx, ceny ok 500zł a blank zrobiony przez Toray i przelotki Fuji. Niby Equs jest na sicach ale sici kosztują więcej niż ta wędka.... Co ciekawe droższy Paladin ma "tylko" alconity.
Gość Tench Napisano 5 Kwietnia 2011 Napisano 5 Kwietnia 2011 *Toray robi włókno z którego chińskie rączki produkują blanki.
dawca Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Owszem znalazłem tego Paladina CX ale na necie kosztuje on lekko ponad 700 zł. Kij ze starszej serii Konger Paladin River Raid 274/14 jak najbardziej można dostać za około 500 zł. A idąc tą drogą chyba wolałbym poczekać jeszcze miesiąc - dwa dorzucić trochę i sprawić sobie St. Croix Avid
Gość Tench Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Ja widziałem zwykłe paladiny po 700 a CX po 500zł. Jeśli masz kasę na kije klasy St croix to nawet nie myśl o kongerze:D Rozważ Lamiglasa Certified Pro. W pracowni powinno być taniej od avida a wcale nie gorzej. Przeglądałem ofertę Croixa to o ile Avidy uchodzą za sztywne pały gubiące ryby o tyle widziałem tam jakiś model z okolic 10gr, 2,9m o akcji mod. Avid jest imho kontrowersyjny... jedni są zakochani inni twierdzą że beznadzieja. Bez obłowienia nie kupiłbym. Z tańszej alternatywy jest Batson... Rx7 to koszt 650zł, Rx8 około 850zł. Batsona polecam, jeśli avidy lamiglasy i loomisy są lepsze od Batsona to muszą to być naprawdę kije idealne.
dawca Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 To jest tak, że na chwilę obecną brakłoby trochę na Avida czy też inny kijek z pracowni. Dlatego rozważam Kongera Equs Bravo 3-14 żeby nie tracić sezonu, a na przyszły kupić coś extra (może Lamiglasa, może Batsona, może seryjnego Avida... będę miał rok na zastanowienie ). Do tej pory łowiłem wklejką okoniową - wiadomo, idealnie nie było ale od biedy się dało. Jednak człowiek po jakimś czasie chce czegoś więcej, to naturalne. Dlatego dzięki Tench za wszelkie uwagi. Paladina chyba odpuszczę i narazie pójdę w coś tańszego typu Equs Bravo, a w przyszłym sezonie zaszaleje Pozdrawiam, Przemek.
Gość Tench Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Kup zwykłego Dancera, Excelera czy coś za 200zł. Szkoda topić kase w masówce jeśli myślisz o wędce z górnej półki. Pojdziesz potem do pracowni i powiesz co Ci się podobało a co nie Na chwile obecną za 650zł można mieć świetną kleniówke. Od Equsa niedaleko A za rok Legend Elite, Avid czy co sobie wyśnisz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.