Skocz do zawartości
tokarex pontony

Konger Equs Brawo 265 CW 3-14

pszczółek

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
przynęty na klenia   Dragon
  • 11 months later...
Napisano

Witam!

Odświeżam ten temat ponieważ nie chce zakładać nowego, a może przez rok czasu ktoś z forumowiczów nabył ten kijek (może być również wersja długości 2.90 m) i mógłby się podzielić spostrzeżeniami co do niego? :smile: Nie ma za wiele informacji w sieci na jego temat. Mile widziana fotka jak wygina się pod wpływem ciężaru. Szukam wędki pod klenia/jazia, na oświęcimsko - krakowską Wisłę, Sołe, Skawę. Czy obsłuży on np. Horneta 5 cm postawionego w nurcie i da się nim rzucić 2 cm żuczkiem. Czy może za dużo wymagam...?

Z góry dzięki, pozdrawiam,

Przemek.

Napisano

Obecnie chyba lepiej dorzucić do Paladina cx, ceny ok 500zł a blank zrobiony przez Toray i przelotki Fuji. Niby Equs jest na sicach ale sici kosztują więcej niż ta wędka.... Co ciekawe droższy Paladin ma "tylko" alconity.

Napisano

*Toray robi włókno z którego chińskie rączki produkują blanki.

Napisano

Owszem znalazłem tego Paladina CX ale na necie kosztuje on lekko ponad 700 zł. Kij ze starszej serii Konger Paladin River Raid 274/14 jak najbardziej można dostać za około 500 zł. A idąc tą drogą chyba wolałbym poczekać jeszcze miesiąc - dwa dorzucić trochę i sprawić sobie St. Croix Avid :smile:

Napisano

Ja widziałem zwykłe paladiny po 700 a CX po 500zł. Jeśli masz kasę na kije klasy St croix to nawet nie myśl o kongerze:D Rozważ Lamiglasa Certified Pro. W pracowni powinno być taniej od avida a wcale nie gorzej. Przeglądałem ofertę Croixa to o ile Avidy uchodzą za sztywne pały gubiące ryby o tyle widziałem tam jakiś model z okolic 10gr, 2,9m o akcji mod.

Avid jest imho kontrowersyjny... jedni są zakochani inni twierdzą że beznadzieja. Bez obłowienia nie kupiłbym. Z tańszej alternatywy jest Batson... Rx7 to koszt 650zł, Rx8 około 850zł. Batsona polecam, jeśli avidy lamiglasy i loomisy są lepsze od Batsona to muszą to być naprawdę kije idealne.

Napisano

To jest tak, że na chwilę obecną brakłoby trochę na Avida czy też inny kijek z pracowni. Dlatego rozważam Kongera Equs Bravo 3-14 żeby nie tracić sezonu, a na przyszły kupić coś extra (może Lamiglasa, może Batsona, może seryjnego Avida... będę miał rok na zastanowienie :smile: ). Do tej pory łowiłem wklejką okoniową - wiadomo, idealnie nie było ale od biedy się dało. Jednak człowiek po jakimś czasie chce czegoś więcej, to naturalne. Dlatego dzięki Tench za wszelkie uwagi. Paladina chyba odpuszczę i narazie pójdę w coś tańszego typu Equs Bravo, a w przyszłym sezonie zaszaleje :mrgreen:

Pozdrawiam,

Przemek.

Napisano

Kup zwykłego Dancera, Excelera czy coś za 200zł. Szkoda topić kase w masówce jeśli myślisz o wędce z górnej półki. Pojdziesz potem do pracowni i powiesz co Ci się podobało a co nie :wink:

Na chwile obecną za 650zł można mieć świetną kleniówke. Od Equsa niedaleko :wink:

A za rok Legend Elite, Avid czy co sobie wyśnisz :twisted:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.