Mario123 Napisano 13 Lutego 2006 Napisano 13 Lutego 2006 Witajcie. Na ten sezon przenoszę się do Krakowa, czy Ktoś może mi polecić dobre małoznane miejsca do wędkowania w okolicach? dzięki
zibi38 Napisano 19 Lutego 2006 Napisano 19 Lutego 2006 Witam To wszystko zależy na co chcesz łowić bo tego nie napisałeś
Mario123 Napisano 21 Lutego 2006 Autor Napisano 21 Lutego 2006 Witam. Głównie to na grunt, i trochę spławik. Jeszcze nie wykupiłem karty bo nie wiem do którego koła się przyłączyć.
Mario123 Napisano 22 Lutego 2006 Autor Napisano 22 Lutego 2006 A cha i jeszcze nie chciał bym łowisk komercyjnych. Jeszcze ( kontynuując poprzednią wypowiedź) czasami coś rzucić na żywca. Ale jednak większość będzie na grunt ( karp, leszcz)
Bartes Napisano 12 Kwietnia 2006 Napisano 12 Kwietnia 2006 witam! Mam pytanie czy ktoś wie jakie dobre są łowiska w krakowia oraz na obżeżach Pozdrawiam
Jarosław Napisano 15 Kwietnia 2006 Napisano 15 Kwietnia 2006 Jeżdzę na Piekary pod Tyniec ,bardzo dobre miejscówki, ale ostatnio pogłebiali i ryba nie brała
spin Napisano 18 Maja 2006 Napisano 18 Maja 2006 Już widzę jak ktoś daje ci na tacy dobre mało znane łowisko, ludzie latami chodzą szukają biją dziesiątki i setki kilometrów szukając dobrych miejsc (znam takich że na łowisko wchodzą tylko w nocy i tylko w nocy z niego schodzą żeby czasem nikt nie podpatrzył). Masz wisłę (złowić na niej można właściwie każdą rybę, a miejscówek szukaj sobie sam). Koło które ma najwięcej własnych łowisk to koło zwierzynieckie, jednak na każde z nich trzeba opłacać odrębną licencję( Pobiednik- karp,amur,leszcz,szczupak,sum,mikro płoć i mikro okoń)(Pasternik-mniej więcej to samo,choć to zwykłe okrągłe bajoro gdzie jeden drugiemu mało na głowie nie siedzi,ale na grunt świetne)(brzegi-od tego roku więc trochę przełowione-mniej więcej to samo,zarybione dodatkowo w tym roku ładnym pstrągiem.
Gość Holik Napisano 17 Października 2006 Napisano 17 Października 2006 Wiatm! Daaaaawno niebyłem na rybkach i naszła mnie na nie ogromna ochota. Najprawdopodobniej w ten weekend jade z bratem. I teraz problem i moje pytanko. Gdzie teraz w Kraku na drapieżnika,ewentualnie białoryb.? Łowiska , przynęty itp. Prosze wszytkich o informacje na ten temat bo dawno niełowiłem o tej porze w kraku i muszę się zorientowac. Z góry dzięki za odp. Pozdrawiam Michał.
Gość Holik Napisano 20 Października 2006 Napisano 20 Października 2006 Czyżby nikt nic nie wiedział?? To może Jest co teraz połowić na Wiśle albo Podgórkach Tynieckich ?? pliska o odpowiedzi. pozdrawiam
Łukasz789 Napisano 22 Stycznia 2007 Napisano 22 Stycznia 2007 Wisła w Krakowie ale tam to głównie spining i grunt na splawik nie ma co sie wybierac bo bezsensu.
Gucio Napisano 27 Sierpnia 2007 Napisano 27 Sierpnia 2007 tak jak w temaie gdzie na rybki w okolicach krakowa max 2h jazdy autem.... i jak ktos poda łowisko prosze tez o drobny opis.. np czy wystarczy sama karta wędkarska czy tez wykupic pozwolenie
Gość Dwie_sety Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 Proponuję zacząć od Wisły w centrum miasta i powoli poznawać łowisko w stronę Tyńca lub Huty. Łowisko dostępne za opłatą okręgową, wszystkie metody, wszystkie ryby.
Gucio Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 a wieswz moze gdzie wystarczy tylko karta ale jakas dobra miejscowka na spina
maniek Napisano 28 Sierpnia 2007 Napisano 28 Sierpnia 2007 ale jakas dobra miejscowka na spinaJacku tylko z dokładnością do jednego metra proszę.
Gość Dwie_sety Napisano 30 Sierpnia 2007 Napisano 30 Sierpnia 2007 Kolego w wędkarstwie pojmanie ryby to jedno a jej wytropienie to drugie, nie wiem czy nie bardziej przyjemne zagadnienie. Nie chcesz chyba żeby podawać namiary miejscówki z GPS-a zresztą łowiska spiningowe są na krakowskiej Wiśle dosyć powszechnie znane i jeżeli trochę pochodziśz na rybki to na pewno na nie trafisz.
jano12 Napisano 15 Grudnia 2009 Napisano 15 Grudnia 2009 Witam z łowisk komercyjnych na trenning mogę polecic łowisko w dolinie będkowskiej. Jest tam dużo karpia leszcza i łoci, ale na spinning nie można nażekac jest mały stawik z pstrągami a w dużym zbiorniku jest dużo szczupaków i kilka ładnych sumów. Okonie i liny nie są tak częste ale zawsze można je złowic Jedyny problem to wodorosty. W budynku jest smażalnia więc zawsze można zjeśc pstrąga a jak się nic nie złapie w dużych stawach to są 2 pewniaki gdzie zawsze cos jest ale trzeba wtedy rybkę kupic. Pozdrawiam
piotr strimer Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 czy boleń juuż się pokazał na Wisle w Krakowie
Bluzer Napisano 6 Kwietnia 2010 Napisano 6 Kwietnia 2010 nie sądze,zreszta do maja to bez znaczenia...
Łukasz_st Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 odświeżam temat bo potrzebuję porady szpeców od krakowskich łowisk. w tym roku się tu sprowadziłem, muszę się zapisać do koła i nie wiem do jakiego, ale to najmniejszy problem, większy jest taki, że poszukuję łowisk i zaznaczam od razu, że nie chodzi mi o namiary miejscówek bo te będę tropił sam, jednak potrzebuję nazw łowisk, więc sprecyzuję swoje zainteresowania: potrzebuję namiarów, na zalewy, zaporówki, stawy czy jeziora, chcę tam jeździć głównie na nocki, kilkudniowe zasiadki, namiot i dojazd samochodem. mile widziana możliwość łowienia z pontonu. proszę o nazwy łowisk i podstawowe informacje czy spełniają moje wymogi, że tak to ujmę, resztę sam rozpracuję. liczę na pomoc. pozdrawiam
hieronim Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 w Krakowie ciezko o ciekawą wodę stojącą. Kryspinów, Przylasek i to w zasadzie tyle
Łukasz_st Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 a poza krakowem? tak w odległosci do 100km mnie interesuje bo i tak bede jezdzil w miare mozliwosci najkrocej na 2-3 dni. bo podejrzewam, ze na kryspinowie bedzie dobry burdel miedzy czerwcem a wrzesniem, mam na mysli niekulturalnych biwakowiczów w ilościach chińskich, chyba że jest tam jakas czesc wydzielona na kapielisko i czesc dzika gdzie jest spokojnie i mozna tam sie rozbic i lowic.
Gość Holik Napisano 27 Maja 2010 Napisano 27 Maja 2010 No w odległości 100 km to już masz większy wybór. Przykład to Rożnów. W Skawinie masz żwirownie(2). Ściejowice i Jeziorzany . Zaporówka w Dobczycach niestety wyłączona z wędkowania. Podgórki Tynieckie .Krzyszkowice . Stawy w Starym Sączu. Jak coś mi przyjdzie do głowy jeszcze to napisze.
Bluzer Napisano 28 Maja 2010 Napisano 28 Maja 2010 masz jeszcze wody ,których włascicielami sa Koła,np "Zwierzyniec" ma łowisko Pasternik,Pobiednik i Brzegi,ryb tam trochu jest Z ogólnodostepnych łowisk masz jeszcze Bagry
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.