tomek_mar Napisano 5 Kwietnia 2010 Napisano 5 Kwietnia 2010 Witam. Waham się pomiędzy Tandem Enforcer Travel 12 ft 3,00 lb* a Tandem Baits Phantom 12 ft 2,75 lb*, nie wiem którą wybrać. Proszę o jakieś opinie odnośnie powyższych modeli, jak się sprawują??
Grud84 Napisano 19 Maja 2010 Napisano 19 Maja 2010 Hej Nie wiem czy Twoje pytanie jest nadal aktualne, ale mogę coś powiedzieć odnośnie Phantoma. Na zakończenie ubiegłego sezonu zakupiłem 2 Phantomy 12ft ale 3lb, które przed zakupem porównywałem właśnie z Enforcerami, ale też 2 częściowymi, a nie travelami. Jak dla mnie Phantomy są lepiej wyważone i ogólnie jakoś lepsze wrażenie wizualne na mnie zrobiły. Rękojeści są godne uwagi. Przelotki w obu kijach wg właściciela sklepu takie same - nie mniejszym bardzo dobrze wykonane. Szczytowe w Phantomach mają coś w stylu podwójnie wywijanego SIC-a, który dodatkowo mnie zachęcił Ponadto te kije jak na 3lb są stosunkowo miękkie. Amortyzują podczas holu praktycznie na całej swojej długości. Nie wiem pod jakie ciężarki i jakie ryby potrzebujesz kijka, ale te dobrze pracują nawet przy karpiach 2-3kg. Pozdrawiam!!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.