tomek1 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 słyszałem że ma być zakaz spiningu w zamian za połów na rybkę żywą/martwą w cenie zwykłego pozwolenia, słyszał ktoś coś o tym??podobno chcą się pozbyć szarpakowców- a dużo ich jest Może dlatego, że przyspali w tym roku po powodzi i nie przejechali prądem tych dużych sandaczy co zeszły z jeziora. Za dużo ludzie sandaczowego mięsiwa wynieśli, to się przykro rybakom zrobiło Gdyby naprawdę chcieli zrobić porządek, to by zrobili. Ich boli tylko to, że ktoś inny zgarnął mięso... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 Tomek1 odnośnie celu Twojego posta-połowu prądem z łódki powiem ci tak- sprawa jest zgłoszona na Policji w BB, razem z dowodami. teraz śledztwo jest w toku, zauważ że już dłuższy czas nie łowią. powiem ci tylko tyle że prezes nie ma ciekawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 To ciekawe co piszesz, ja o tym wynoszeniu "sandaczowego mięsa" nie słyszałem, wręcz przeciwnie, ciężko było ze złapaniem jakiegokolwiek drapieżnika (nie piszę o kłusownikach) na Goczałkowicach. Dużo ryby na pewno poszło z wodą podczas powodzi i zostało na polu, szkoda . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 To ciekawe co piszesz, ja o tym wynoszeniu "sandaczowego mięsa" nie słyszałem, wręcz przeciwnie, ciężko było ze złapaniem jakiegokolwiek drapieżnika (nie piszę o kłusownikach) na Goczałkowicach. Dużo ryby na pewno poszło z wodą podczas powodzi i zostało na polu, szkoda . Pozdrawiam. Ja mówię oczywiście o upustach. I sandaczowo-węgorzowych żniwach w czerwcu. Z tym, że węgorze zdążyli jeszcze śmignąć prądem. Tomek1 odnośnie celu Twojego posta-połowu prądem z łódki powiem ci tak- sprawa jest zgłoszona na Policji w BB, razem z dowodami. teraz śledztwo jest w toku, zauważ że już dłuższy czas nie łowią. powiem ci tylko tyle że prezes nie ma ciekawie To pozytywna wiadomość. O tym procederze widzieli wszyscy, łącznie z szefami w Katowicach. Niespodzianką dla mnie jest to, że policja podjęła dochodzenie, bo z posiadanej przeze mnie wiedzy, rybaczówka miała zezwolenie na odłowy prądem. Aczkolwiek byłbym zadowolony, jeśli moja wiedza okazałaby się błędna Bardzo dobrze zrobiliście zgłaszając sprawę do Bielska a nie do Pszczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 szczęśliwego 2011 udanych połowów na naszym jeziorku kochanym i żeby zlikwidowano rybaczówke i żeby mięsiarzy było jak najmniej powodzenia nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 1 Stycznia 2011 Share Napisano 1 Stycznia 2011 Również, życzę sobie i nam wszystkim, łowiącym w tym pięknym zbiorniku, aby się odrodził jak Feniks. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 15 Stycznia 2011 Share Napisano 15 Stycznia 2011 Próbował ktoś z was łowić teraz na goczałach bo nie wiem czy jest sens przejechać się na kilka godzinek połowić na spławik ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 na jeziorku kilkanaście cm lodu, poniżej idzie ogromna woda-mocno zapora popuszcza. byłem w tamtym tyg na spławik, tak przed obiadem wyskoczyłem i lipa. ulokowałem się za krzakiem ale nawet trudno było spławik ustawić. woda lodowata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 16 Stycznia 2011 Share Napisano 16 Stycznia 2011 dziś byłem na wiśle w strumieniu na spina i ludzi bardzo duzo... spławikowcow i grunciarzy masa jakieś krąpiki lesczyki łapali na pasztet a ja rzucałem za drapieznikiem ale jego jak nie było tak nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 a duża woda w strumieniu?? myślałem że jeszcze będzie przymarznieta woda w strumieniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 17 Stycznia 2011 Share Napisano 17 Stycznia 2011 no co ty piekna pogoda a po lodzie nie ma ani śladu wody stan raczej był normalny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 Łowił ktoś ostatnimi czasy na Jeziorze?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 w sobotę przejeżdżałem koło jeziorka-zamarznięte całe, jedynie na ujściu wisly juz się powoli woda pokazuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m@rtinez Napisano 27 Stycznia 2011 Share Napisano 27 Stycznia 2011 witam wszystkich!!! mam pytanie. jak wygląda populacja karpia w jeziorze? Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomis1971 Napisano 2 Lutego 2011 Share Napisano 2 Lutego 2011 Witam wszystkich. M@rtinez za karpiem na tym zbiorniku musisz pochodzić i szukać. Wiadomo że jest nawet bardzo duży, sam widziałem jak łapią. Jeśli łowisz karpie to sam wiesz co trzeba robić ( cierpliwość , czas,i trochę kasy na papu dla ryb) Jak znajdziesz już swoje miejsce to tylko nęcić i czekać na wyniki. Życzę efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Pędzę poinformować kolegów o stawkach na nowy sezon. Dziś ukazała się na stronce gpw/katowice informacja o stawkach na sezon 2011/2012. Zezwolenia roczne imienne- 120zł, Zezwolenia terminowe 30 dni- 50zł, Zezwolenia terminowe 14 dni- 30zł, Zezwolenia terminowe 7 dni- 20zł, Połów na żywca roczne- 200zł, Połów na żywca terminowe 30 dni- 20zł Połów na żywca terminowe 14 dni- 15zł Połów na żywca terminowe 7 dni- 10zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 fajna sprawa z pozwoleniem terminowym na żywca. jak dla mnie bomba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 mnie cieszy ten połów 7-dniowy na żywca. Cen nie podnieśli bo zdają sobie sprawę jak wyglądał zeszły sezon z rybami, było kiepsko. Byle w tym roku powodzi nie było, to będzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 fajna sprawa z pozwoleniem terminowym na żywca. jak dla mnie bomba W tych wodociągach to jednak wtórni analfabeci główkują nad tymi opłatami Kto teraz kupi zezwolenie roczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ds-fan Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Widocznie kart "żywcowych" sprzedawali znikomy procent .Skapnęli się że wysokość takiej dopłaty jest za duża i wprowadzili tańsze "okresówki".Sprzedając "okresówki"pewnie zarobią znacznie więcej bo każdy będzie sobie mógł taką opłate kupić na mesiąc-dwa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 Skapnęli się że wysokość takiej dopłaty jest za duża i wprowadzili tańsze "okresówki".Sprzedając "okresówki"pewnie zarobią znacznie więcej bo każdy będzie sobie mógł taką opłate kupić na mesiąc-dwa . Możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 3 Lutego 2011 Share Napisano 3 Lutego 2011 dzięki za informacje bardzo mnie cieszy ten pomysł z tymi kilkudniowymi zezwoleniami ,czyli normalnie w rybaczówce w łące będzie można zakupić takie zezwolenia czy tylko w głównej siedzibie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 4 Lutego 2011 Share Napisano 4 Lutego 2011 sprzedawali zezw roczne po 200zł, niewielu je miało a i tak duuuuzo osób poławiało na żywca więc pewnie dali okresowe zezwolenia i lepiej na tym wyjdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 8 Lutego 2011 Share Napisano 8 Lutego 2011 Próbował ktoś rybki ostatnio przechytrzyć mam zamiar się wybrać na dniach na spławik a nie wiem czy jest sens?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 na spławiczek w nd drobnica drała, czasami większa płotka się zaczepiła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi