Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Byłem dzisiaj od rana bierze leszczyk 1 sztukę udało mi się złowić na 40+ cm ,tak to same 30 i mniejsze .I ładna płoć i wzdręga brała pomiędzy 20-30 cm .Mam pytanie próbuje już któryś raz okonia złapać z gruntu na rosówkę , 2 lata temu jak łowiłem na goczałach to był to dobry sposób ,jednak w tym sezonie praktycznie w ogóle nie ma brań na rosówkę .Dzisiaj np od rana do 16 tylko jedno szybkie ,krótkie branie zestaw delikatny żyłka główna 0,20 przypon 0,18 haczyk nie pamiętam ale chyba 8 albo 6 .Jakie są wasze sposoby na okonia na tym zbiorniku

Napisano

Ja również wczoraj trochę połowiłem leszczy i płotek, ale dzisiaj cisza od 11 do 14 bez brania, co do okoni to wiem że aktualnie jest lipa byłem 3 razy w ciągu 2 miesięcy i tylko jednego złowiłęm po prostu nie biorą na początku roku dało się jeszcze złowić coś głównie na trok, ale na rosówkę również brało.

Napisano

bylem z soboty na niedziele 28/29/06 na nocce w wisle malej na rzece efekty slabe 3 okonie najwiekszy 21cm i 2 leszcze ok 30cm i dwie male plotki..

Napisano
Dziś ładnie nałowiłem 23 leszcze w granicach od 20 do 40cm i 3 płotki ;)

Takie wyniki na goczałach wskazują na połów prądem :P:mrgreen:

Napisano
Dziś ładnie nałowiłem 23 leszcze w granicach od 20 do 40cm i 3 płotki ;)

Takie wyniki na goczałach wskazują na połów prądem :P:mrgreen:

Nie widzę w tym osiągnięciu niczego nadzwyczajnego. Tylko głowa boli że sama leszczyna...

Napisano

Tak jak Lemiux pisze żadne osiągniecie łowiłem akurat od strony Goczał byłe kąpielisko, faktycznie zazwyczaj same leszcze biorą mało w tym roku jest płoci.

Napisano

To był oczywiście żart :) Na goczałach od kilku lat procentowy połów z brzegu to 80% Leszcza. Z nocnych wędkowań zawsze miałem ich przynajmniej 20 w siatce. Czasem węgorz się trafi lub okoń. W dzień sama drobnica.

Napisano

Cormoran złowiłeś w tym roku jakieś okonie ? Bo jeszcze ani jednej sztuki większej w sumie małe ikonki też tylko 2 sztuki .

Napisano

Byłem dzisiaj od rana jeden leszcz 40 cm ,kilkanaście małych i ryba na kiju większa się spieła , po tej akcji już żadnego brania .Mieliście kiedyś taką sytuacje ?

Napisano

Dzisiaj zatoka w Wiśle od 4 rano 2 leszcze po 40, 3 mniejsze i jedna płoć byli i tacy koło mnie którzy nie mieli nic, więc tylko się cieszyć:)