Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

koledzy w niedzielę 14 .12 tego byłem zobaczyć co się na Goczałkowicach dzieje,to co zobaczyłem szok masa ludzi i wszyscy płocie targają że hej.Ja rozumiem że biała ryba ma być na tym zbiorniku zredukowana ale chyba nie aż tak :cry: Ale o co innego chciałem zapytać czy możecie z rękom na sercu powiedzieć czy warto na nowy rok wykupować zezwolenie na Goczałkowice :idea: jeśli nie to czy możecie coś polecić :idea:

• 3 weeks later...
Napisano
zamarznięta wisla?

W Sylwestra w Strumieniu cała skuta lodem. :roll:

Nie wiem jak poniżej zapory. Odcinek PZW (pod mostem DK1) widziałem że bez lodu.

Jezioro też zamarznięte.

• 2 weeks later...
Napisano
był ktos moze wisła kanał?

Wczoraj zrobiłem zwiad. Wisła w Strumieniu bez lodu- woda podniesiona, pośniegowa- wędkarze bez efektów.

Kanał bez lodu. Było trochę wędkarzy, łowili średnie i małe płocie. Nie zarzucałem kija- ze względu na silny wiatr- nie miałem ochoty marznąć.

• 1 month later...
Napisano
Jak ktoś bedzie lub był na dniach na kanale lub wiśle prosze o relacje z góry dzięki:)

Wczoraj byłem, ale tylko na spacer z dzieciakami- Wisła bez lodu i bez brań, na kanale też da się łowić- nie zatrzymywałem się, ale sądząc po ilości wędkarzy, to pewnie płotki brały.

• 2 weeks later...
Napisano

Cześć , myślałem o wykupieniu na powrót zezwolenia na ten rok , po przerwie na którą się zdecydowałem dzięki polityce rybaczówki. Ale widzę że nic się nie zmieniło . A mianowicie chodzi mi o to że żal im du... zciska bo chłopaki połapali trochę sandaczy na Goczałach w ubiegłym sezonie , więc w tym roku zezwoleń brak , tylko jedno dniowe za 20 zł , jakaś paranoja za taką kasę to siedzę na komercji , jeśli chcą iść w tym kierunku to może jak się nic nie złowi to powinni oddawać kasę?

Napisano

Jesli chodzi Ci o brak zezwoleń do połowu na żywca to może brak ich na chwilę obecną? Może to i dobrze, bo nienażarte chłopaki potrafili już w styczniu siedzieć jak lód zszedł "za okoniem"... Ale jak sandacz głęboko połknął to "szkoda Panie wypuszczać bo i tak zdechnie".

A na marginesie Ci pseudo wędkarze z łódkami do wywożenia zestawów żywcowych robią taki syf, ze szkoda gadać. Namioty, kompresory z przedłużaczami walającymi się po brzegu, nocne śpiewy po zbyt dużej ilości %, wieczne kłótnie bo jeden z drugim się splątali. Jakby mogli to by co 10 cm wędki ustawiali... (kto jeździ ten wie o czym pisze). Jak dla mnie to powinni całkowicie zakazać tego procedru dopóki się hołota nie nauczy kultury. I niestety przy takiej presji i przy takim nieprzestrzeganiu limitów są chyba bardziej skuteczni niż rybacy z gospodarstwa... Ale miejmy nadzieje, że petycja która została wysłana do wodociagów poskutjuje. Jak nie teraz to w przyszłym sezonie...

Pozdrawiam normalnych :)

• 2 weeks later...
Napisano

Ja byłem dzisiaj na Wiśle poniżej zapory porzucać za okoniem, ale lipa bez brania na jeziorze od strony Łąki byłem zobaczyć 2 dni temu, raczej też nic się nie dzieje bo ludzi brak.

Napisano

dzisiaj na kanale brala ploc ale nic nadzwyczajnego nie udalo sie zlapac, kilkadziesiat ploci no i trafil sie leszczyk na 31cm.

Napisano
Jesli chodzi Ci o brak zezwoleń do połowu na żywca to może brak ich na chwilę obecną? Może to i dobrze, bo nienażarte chłopaki potrafili już w styczniu siedzieć jak lód zszedł "za okoniem"... Ale jak sandacz głęboko połknął to "szkoda Panie wypuszczać bo i tak zdechnie".

A na marginesie Ci pseudo wędkarze z łódkami do wywożenia zestawów żywcowych robią taki syf, ze szkoda gadać. Namioty, kompresory z przedłużaczami walającymi się po brzegu, nocne śpiewy po zbyt dużej ilości %, wieczne kłótnie bo jeden z drugim się splątali. Jakby mogli to by co 10 cm wędki ustawiali... (kto jeździ ten wie o czym pisze). Jak dla mnie to powinni całkowicie zakazać tego procedru dopóki się hołota nie nauczy kultury. I niestety przy takiej presji i przy takim nieprzestrzeganiu limitów są chyba bardziej skuteczni niż rybacy z gospodarstwa... Ale miejmy nadzieje, że petycja która została wysłana do wodociagów poskutjuje. Jak nie teraz to w przyszłym sezonie...

Pozdrawiam normalnych :)

Napisano

To że cie nie stać na łódke do wywózki nie oznacza ,że możesz zabraniać i obrażać innych .Petycje to se pisz durniu na mięsiarzy co siedzą na kanale i wynoszą tonami.A co do łódek jest to jedyny jeszcze sposób żeby wogóle na tym jeziorze złowić coś większego.Tak na marginesie z łódkami czy bez wszyscy piją.Ja w sezonie złowie 10 większych ryb a rybaczówka też 10 tyle że ton.Ja łowie sportowo ty zapewne do maszynki .

Napisano

Panowie ale nie wyzywajcie się, to jest forum czyta to dużo ludzi jak tak bardzo chcecie to piszcie sobie na priv. Nie wiem czy wszyscy wiedzą ale z tego co wyczytałem to karta ma na ten rok kosztować 170zł , a do tego mają wprowadzić zakaz wywózki łódkami sterowanymi sami sobie bata kręcą bo za pewno dużo ludzi odejdzie od tego zbiornika.

Żeby nie było nie na temat w sobotę byłem na zatoce pogoda piękna, ryb nie dużo głównie małe krąpie,okonki i płotki największe (27 i 28cm);]

Napisano

Spro2000:

Po pierwsze: jeśli bez łódki nie potrafisz na Goczałach złapać nic większego to pozostaje mi wyrazić wyrazy współczucia dla Ciebie. Może trzeba zgłebić troche wiedzę...

Po drugie: nie chwale się tym ile wydaje na sprzęt ale mógłbyś sie zdziwć, że wędka i kołowrotek który mam jest warat może nawet ciut wiecej niż większość tych łódek używanych przez pseudowękarzy na Goczałkowicach. Oczywiście nie mówię tu o topowych modelach. Ale jakoś się z tym nie obnoszę w przeciwieństwie do Ciebie. Pieniądze to nie wszystko.

Po trzecie: nie wiem czy Ty jesteś "wszyscy" ale ja jak jade na ryby to nie pije. Chyba, ze kawę z termosu. Może dzięki temu mam trochę wiecej sandaczy na koncie w tamtym sezonie niż te twoje 10 sztuk złowionych za pomocą łódki. A moze tylko dzięki niej...? Łowię tylko na spinning.

Po czwarte: gdyby każdy łowił tak sportowo jak ja to uwierz mi, że Goczałkowice byłyby prawdziwym jeziorem obfitości.

Po piąte: cinek146, wcale bym nie płakał gdyby zabronili wywózek. Odeszli by Ci którzy przeliczaja złowione ryby na pieniędzę, bo przecież karta musi się zwrócić, nie wspominjac o łódce do wywózki. Prawdziwy wędkarz i miłosnik Goczałkowic i tak opłaci pozwolenie. Jeśli dobrze wczytałem się w pozwolnie na ten rok to nie widzę tam niestety zakazu wywózki. Ale może w końcu uda się przeforsować ten pomysł. Na szczęście jest grupa osób która za tym będzie chodzić.

I tak jeszcze na koniec do kolegi Spro2000: mówisz mi że Cie obraziłem,a sam nazywasz mnie durniem. Ogranij się chłopie :) Znasz takie powiedzenie: "uderz w stół,a nożyce się odezwą?". Ty może złowiłeś 10 ryb ale nie jesteś chyba jedynym wędkarzem na jeziorze. Moze trzeba się przejechać w sezonie i zobaczyć ile sandałów wyjeżdża z wody przez weekend. Bo rozumię, ze mówimy tu u drapieżnikach, które co by nie mówić mają największe znaczenie dla tej wody.

To wszystko z mojej strony.

Pozdrawiam!

Napisano

Cały regulamin połowu macie tutaj link . Nic nie jest wspomniane o łódkach zanętowych wiec raczej wywózka nadal możliwa bez problemu :) Zamiast czepiać się o łódki może Koledzy zaczęli np sprzątać po sobie te tony śmieci które widać na każdym kroku (szczególnie na wiosnę ) Byłem w Zarzeczu i z wału pięknie widać ten syf.

Napisano

Na łódke zanętową jak sama nazwa mówi łowie karpie i amury.Bardzo chętnie zgłębie twoje tajniki jak złowić tam karpie powyżej 10 kg z odległości dwudziestu metrów.To że ktoś używa tej łódki w inny sposób jego sprawa.Ci pseudo wędkarze wywożąc zestawy siedzą w jednym miejscu wiec nie wiem w jaki sposób ci przeszkadzają,wchodzą na ciebie ?a może odwrotnie?no chyba że machasz tym swoim spinningiem przez całe jezioro .Ty lepiej pisz petycje na rybaczówkę bo za chwilę z twoich sandaczy pozostanie echo . A co weekend to wyjeżdza sporo sandaczy ale w sieciach.

Napisano

spro2000,

Lepiej skończyć temat, albo rozpocząć nowy w nowym wątku o nazwie "Za i przeciw łódce zanętowej"

Uwaga też na ludzi typu, Ja mam szybowiec zdalnie sterowany, a tych co mają zdalnie sterowane helikoptery należy pozamykać, bo...tylko szybowce są fajne.