rob78 Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Panowie mam pytanie, wykupiłem sobie w tym roku pozwolenie roczne na goczały, ale nie mam rejestru który jest wymagany! Można go dostać tylko w rybaczówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Rejestr nie jest wymagany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Chyba jednak jest wymagany dla zezwoleń rocznych. cyt. z regulaminu dostępnego na stronie internetowej: "21. Rejestry połowów są obowiązkowe dla posiadaczy rocznych zezwoleń. Rejestry wydane prosimy o wypełnienie i przekazanie administracji Zbiornika tj. GPW S.A. Katowice lub Gospodarstwo Rybackie w Łące." Powinni go wydać przy zakupie zezwolenia ale widać, ze chyba sami nie ogarniają swojego regualminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Mam roczną, wielu moich znajomych ma roczną, PSR nigdy tego nie chce, w rybaczówce powiedzieli że nie trzeba, nikt tego nie robi, nikt tego nie sprawdza. Martwy przepis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Ja przed dwoma laty miałem ostatnie zezwolenie na Goczały. Do tego czasu rejestry jeszcze wydawali, choć nigdy nie egzekwowali zwrotu przy wykupowaniu następnego zezwolenia. Nie wiem jak sprawa rejestru była traktowana przez kontrole, bo nie miałem "przyjemności" być tam kontrolowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lemiux Napisano 27 Marca 2015 Share Napisano 27 Marca 2015 Nie wiem jak sprawa rejestru była traktowana przez kontrole, bo nie miałem "przyjemności" być tam kontrolowany Nie wiem jak sprawa rejestru była traktowana przez kontrole, bo nie miałem "przyjemności" być tam kontrolowany Ja w zeszłym roku byłem kontrolowany ze 4 razy, w poprzednich latach też kilka razy i nigdy nie było o tym rejestrze mowy, nie słyszałem by ktokolwiek w ogóle brał ten rejestr z rybaczówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 Wiem panowie że ostatnie lata nie było rejestrów połowu, ale w tym roku na to wygląda że jest zakupiłem kartę dostałem rejestr i usłyszałem że jest on obowiązkowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dawca Napisano 2 Kwietnia 2015 Share Napisano 2 Kwietnia 2015 I ja dostałem rejestr przy zakupie pozwolenia rocznego. W poprzednich latach w regulaminie nie było zapisu mówiacego o tym, że na żądanie oragnu uprawnionego wędkujacy zobowiązany jest okazać taki rejestr. W tym roku już taki zapis się pojawił (pkt 12). Także obawiam się, że podczas kontroli wielu może się zdziwić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 15 Kwietnia 2015 Share Napisano 15 Kwietnia 2015 I jak tam połowy łowicie coś? ja byłem porzucać za okoniem ale słabiutko sama drobnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rob78 Napisano 16 Kwietnia 2015 Share Napisano 16 Kwietnia 2015 Byłem raz na jeziorze- dość duże płocie i leszcze brały ale rzadko, natomiast na Wiśle koło Strumienia multum brań ale sama drobnica, na kanale nie byłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel920 Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Był Ktoś może na goczałach bo chce się wybrać a nie wiem usiąść ? pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 27 Kwietnia 2015 Share Napisano 27 Kwietnia 2015 Na jeziorze słabo - mało brań. Na kanale malutki karasek taki do 17 cm, i płoteczki - poniżej 15 - widac bo aut prawie zero. Rozlewisko za kanałem - trafia się karaś. Na rzece drobnica - płoteczka, krąpik, jelec, kilka ładnych jazi mi się trafiło. Dużo ludzi chodzi ze spiningiem ale wyniki marne. Dużo aut stoi przy moście w Strumieniu ale nie wiem co łapią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel920 Napisano 28 Kwietnia 2015 Share Napisano 28 Kwietnia 2015 A we Frelichowie ktoś był ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 1 Maja 2015 Share Napisano 1 Maja 2015 A we Frelichowie ktoś był ? Byłem w tamtym tygodniu leszcze na tarle, nic prawie nie brało za zima jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Danio169 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Witam. Jak tam wyniki ? Był ktoś ostatnio ? Zastanawiam się czy opłacać w tym roku karte. Łowi ktoś na spining w tych okolicach ? Jak wygląda sytuacja z drapieżnikiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 19 Maja 2015 Share Napisano 19 Maja 2015 Witam. Jak tam wyniki ? Był ktoś ostatnio ? Zastanawiam się czy opłacać w tym roku karte. Łowi ktoś na spining w tych okolicach ? Jak wygląda sytuacja z drapieżnikiem ? Okres ochronny szczupaka wydłużony do końca maja więc na razie można okonia, jazia - masa spiningistów przy rzece chodzi powyżej jeziora - wyniki słabe (okoń nie bierze) lub nie chwalą się. Leszcz jeszcze na tarle, płotka słabo, karaś nie bierze - ogólnie słabo, w tym roku w zasadzie połapałem z większych ryb płotek w marcu i jazi w kwietniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel920 Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 Witam dzieje się coś już na goczałach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 29 Maja 2015 Share Napisano 29 Maja 2015 W poniedziałek na rzece bardzo słabo - 3 jazie, w środę prawie identycznie 4 jazie, woda brudna podeszczowa. Dzisiaj woda już czysta ale nie łowiłem. Podobno na rozlewiskach za kanałem ruszył się karaś i leszcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr 53 Napisano 1 Czerwca 2015 Share Napisano 1 Czerwca 2015 Witam wczoraj w Wiśle Wielkiej na wysokości ul Zalewowej, trafiły się dwa Leszcze 40 i 43 cm, brania co godzina jedno, potem około 10/00 koniec , ani brania , ważne że coś wreszcie drgnęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adik81 Napisano 2 Czerwca 2015 Share Napisano 2 Czerwca 2015 ruszylo sie cos na goczalkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Nic się nie ruszyło, można siedzieć całe dnie i ewentualnie złowić jakiegoś pojedynczego leszcza ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 6 Czerwca 2015 Share Napisano 6 Czerwca 2015 Na Wiśle za kanałem - poniedziałek jeden jaź, środa na zero, czwartek jeden leszcz i jeden jaź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek146 Napisano 14 Czerwca 2015 Share Napisano 14 Czerwca 2015 Dziś na jeziorze w godzinach popołudniowych udało się złowić kilka leszczyków 20-33cm małe ale coś się działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemo34 Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Witam może ktoś ostatnio wedkował na jeziorze czy jest wogóle sens się wybierac głównie chodzi mi i sandacza i o okonia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 3 Lipca 2015 Share Napisano 3 Lipca 2015 Sens zawsze jest. Co wiem okoń już nie bierze - brał 2 tyg. temu na rybaczówce - nieźle połapali, ale o miejsce trzeba było "walczyć". Sandacze na jeziorze w Wiśle Wielkiej - padają pojedyncze sztuki bardzo rzadko komuś się poszczęści i głownie z wywózek. Na rzece bryndza totalna, ani okonka, ani sandacza, ani szczupaka - studnia. Co w innych częściach jeziora - nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi