Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
słyszałem że ma być zakaz spiningu w zamian za połów na rybkę żywą/martwą w cenie zwykłego pozwolenia, słyszał ktoś coś o tym??

podobno chcą się pozbyć szarpakowców- a dużo ich jest

Może dlatego, że przyspali w tym roku po powodzi i nie przejechali prądem tych dużych sandaczy co zeszły z jeziora. :mrgreen:

Za dużo ludzie sandaczowego mięsiwa wynieśli, to się przykro rybakom zrobiło :lol:

Gdyby naprawdę chcieli zrobić porządek, to by zrobili. Ich boli tylko to, że ktoś inny zgarnął mięso...

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Tomek1 odnośnie celu Twojego posta-połowu prądem z łódki powiem ci tak- sprawa jest zgłoszona na Policji w BB, razem z dowodami. teraz śledztwo jest w toku, zauważ że już dłuższy czas nie łowią. powiem ci tylko tyle że prezes nie ma ciekawie

Napisano

To ciekawe co piszesz, ja o tym wynoszeniu "sandaczowego mięsa" nie słyszałem, wręcz przeciwnie, ciężko było ze złapaniem jakiegokolwiek drapieżnika (nie piszę o kłusownikach) na Goczałkowicach. Dużo ryby na pewno poszło z wodą podczas powodzi i zostało na polu, szkoda :cry: . Pozdrawiam.

Napisano
To ciekawe co piszesz, ja o tym wynoszeniu "sandaczowego mięsa" nie słyszałem, wręcz przeciwnie, ciężko było ze złapaniem jakiegokolwiek drapieżnika (nie piszę o kłusownikach) na Goczałkowicach. Dużo ryby na pewno poszło z wodą podczas powodzi i zostało na polu, szkoda :cry: . Pozdrawiam.

Ja mówię oczywiście o upustach. I sandaczowo-węgorzowych żniwach w czerwcu. Z tym, że węgorze zdążyli jeszcze śmignąć prądem.

Tomek1 odnośnie celu Twojego posta-połowu prądem z łódki powiem ci tak- sprawa jest zgłoszona na Policji w BB, razem z dowodami. teraz śledztwo jest w toku, zauważ że już dłuższy czas nie łowią. powiem ci tylko tyle że prezes nie ma ciekawie

To pozytywna wiadomość. :wink: O tym procederze widzieli wszyscy, łącznie z szefami w Katowicach. Niespodzianką dla mnie jest to, że policja podjęła dochodzenie, bo z posiadanej przeze mnie wiedzy, rybaczówka miała zezwolenie na odłowy prądem.

Aczkolwiek byłbym zadowolony, jeśli moja wiedza okazałaby się błędna :lol:

Bardzo dobrze zrobiliście zgłaszając sprawę do Bielska a nie do Pszczyny :wink:

Napisano

szczęśliwego 2011 :mrgreen: udanych połowów na naszym jeziorku kochanym i żeby zlikwidowano rybaczówke i żeby mięsiarzy było jak najmniej :) powodzenia nad wodą :grin:

• 2 weeks later...
Napisano

Próbował ktoś z was łowić teraz na goczałach bo nie wiem czy jest sens przejechać się na kilka godzinek połowić na spławik ??

Napisano

na jeziorku kilkanaście cm lodu, poniżej idzie ogromna woda-mocno zapora popuszcza. byłem w tamtym tyg na spławik, tak przed obiadem wyskoczyłem i lipa. ulokowałem się za krzakiem ale nawet trudno było spławik ustawić. woda lodowata

Napisano

dziś byłem na wiśle w strumieniu na spina i ludzi bardzo duzo... spławikowcow i grunciarzy masa jakieś krąpiki lesczyki łapali na pasztet a ja rzucałem za drapieznikiem ale jego jak nie było tak nie ma...

• 2 weeks later...
Napisano

Witam wszystkich. M@rtinez za karpiem na tym zbiorniku musisz pochodzić i szukać. Wiadomo że jest nawet bardzo duży, sam widziałem jak łapią. Jeśli łowisz karpie to sam wiesz co trzeba robić ( cierpliwość , czas,i trochę kasy na papu dla ryb) Jak znajdziesz już swoje miejsce to tylko nęcić i czekać na wyniki. Życzę efektów.

Napisano

Pędzę poinformować kolegów o stawkach na nowy sezon. Dziś ukazała się na stronce gpw/katowice informacja o stawkach na sezon 2011/2012.

Zezwolenia roczne imienne- 120zł,

Zezwolenia terminowe 30 dni- 50zł,

Zezwolenia terminowe 14 dni- 30zł,

Zezwolenia terminowe 7 dni- 20zł,

Połów na żywca roczne- 200zł,

Połów na żywca terminowe 30 dni- 20zł

Połów na żywca terminowe 14 dni- 15zł

Połów na żywca terminowe 7 dni- 10zł

Napisano

mnie cieszy ten połów 7-dniowy na żywca. Cen nie podnieśli bo zdają sobie sprawę jak wyglądał zeszły sezon z rybami, było kiepsko. Byle w tym roku powodzi nie było, to będzie dobrze.

Napisano
fajna sprawa z pozwoleniem terminowym na żywca. jak dla mnie bomba

W tych wodociągach to jednak wtórni analfabeci główkują nad tymi opłatami :lol: Kto teraz kupi zezwolenie roczne? :mrgreen:

Napisano

Widocznie kart "żywcowych" sprzedawali znikomy procent .Skapnęli się że wysokość takiej dopłaty jest za duża i wprowadzili tańsze "okresówki".Sprzedając "okresówki"pewnie zarobią znacznie więcej bo każdy będzie sobie mógł taką opłate kupić na mesiąc-dwa .

Napisano
Skapnęli się że wysokość takiej dopłaty jest za duża i wprowadzili tańsze "okresówki".Sprzedając "okresówki"pewnie zarobią znacznie więcej bo każdy będzie sobie mógł taką opłate kupić na mesiąc-dwa .

Możliwe...

Napisano

dzięki za informacje bardzo mnie cieszy ten pomysł z tymi kilkudniowymi zezwoleniami ,czyli normalnie w rybaczówce w łące będzie można zakupić takie zezwolenia czy tylko w głównej siedzibie

Napisano

sprzedawali zezw roczne po 200zł, niewielu je miało a i tak duuuuzo osób poławiało na żywca więc pewnie dali okresowe zezwolenia i lepiej na tym wyjdą.