mczetu Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Rafał a gdzie byłeś na otwartym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafałbb Napisano 9 Lutego 2011 Share Napisano 9 Lutego 2011 Wisła w strumieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 28 Lutego 2011 Share Napisano 28 Lutego 2011 Witam, czy ma ktoś już nowe zezwolenie na Goczałkowice? Pytam, ponieważ na stronie GPW w części dotyczącej zezwoleń,w regulaminie nie ma nic o ograniczeniach okresowych, które były w poprzednich latach (tereny Natura 2000), na mapce również poza wałami Wisły i terenów ujęć wody cały brzeg dostępny. http://www.gpw.katowice.pl/images/Regulamin-warunki-polowu.pdf . mapka: http://www.gpw.katowice.pl/load.php?PageID=1202000 Proszę o potwierdzenie tej informacji, lub sprostowanie . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zory2004 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 witam kiedy można zacząć próbować połowić karpia? jest sens teraz w marcu próbowac? czy na jeziorze bierze karp w marcu? ktoś ma jakies doswiadczenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 szybkie pytanie: Czy jest łód na wisle w strumieniu czy da sie cos połowić??? prosze o szybka odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomi78 Napisano 5 Marca 2011 Share Napisano 5 Marca 2011 Łód jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sasza Napisano 6 Marca 2011 Share Napisano 6 Marca 2011 Karp zaczyna aktywnie żerować gdy temperatura wody osiągnie 10stopni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zico1ksz Napisano 7 Marca 2011 Share Napisano 7 Marca 2011 Witam-do Diaflex Dzisiaj dzwoniłem do rybaczówki ,,Łąka" z zapytaniem o karty oraz o tereny dozwolone na wędkowanie.W odpowiedzi potwierdzono ,że w tym roku można łowić od początku sezonu na terenach ,,Natura 2000" oraz ,,Bajerka". Ta mapka którą zalinkowałeś jest jak najbardziej aktualna na ten sezon. Karty na ten rok można nabywać od połowy marca , więc na razie jeszcze stara karta ważna.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mczetu Napisano 8 Marca 2011 Share Napisano 8 Marca 2011 Jeżeli ktoś z was mieszka albo przejeżdża w okolicach wisły w strumieniu niech da znać jak lód będzie schodził ??chyba że już schodzi było by pięknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lubo Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 Ponawiam prośbę kolegi wyżej, był ktoś na kanałach w Wiśle Małej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ByRy Napisano 12 Marca 2011 Share Napisano 12 Marca 2011 a jest lód na wiśle???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 13 Marca 2011 Share Napisano 13 Marca 2011 a jest lód na wiśle???? Od mostu i w dół jakieś 500 metrów nie ma lodu w Strumieniu. Byłem dziś pierwszy raz w roku pomoczyć jakiś dłuższy kij niż podlodówka Ludzi - bez przesady setka- na spławik połowiłem nieźle przyzwoitych płoci. Choć trzeba przyznać, że na hak się nie pchają. Trzeba trochę poczekać po wstępnym nęceniu a potem regularnie dorzucać po kulce. Na jeziorze od ujścia lód znika w oczach. W czasie mojego łowienia przybyło kilkaset metrów wody. Przy brzegach jeszcze jest lód, ale środkiem woda sięga już pewnie ze 2-3 kilometry od ujścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zory2004 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 witam a ja musze sie dzisiaj pochwalić ze szykuję sprzęt na sezon 2011.oczywiscie na goczalki:) dzisiejsze zakupy:) kij mikado sensei 3,90 3 lbs 3 skladowy ( juz mam taki jeden i jest rewelacyjny) kołowrotek mikado blue carp xs9000 nawinąłem 550 m daiva shinobi 0,31 tripod jaxona z duraluminium proca jaxon swinger jaxon iluminated do tego pierdolki takie jak przypony z wlosiem agrafki ciezarki i inne. kupilem tez fajna skrzyneczke mikado tandem baits kulki proteinowe smierdziuchy:) wydalem prawie 800 zł i jestem zadowolony z zakupow. mam nadzieje ze wszystko pieknie sie sprawdzi nad wodą. w tym roku zaczynam przygode z karpiami i wieksza rybą. zobaczymy jak mi bedzie szła nauka. mysle ze po niedzeli bedzie ladna pogoda i skrece zestaw i poogladam go nad wodą , przetestuje:) a jak wy z przygotowaniem na goczalki??? ja musze jeszcze kupic jeden sygnalizator .mam mikado z 4 przyciskami ( rewelacja) i nie umie dostac drugiego takiego samego.... jesli ktos byl nad wodą to napiszcie jak tam lód? i jak wasze doswiadczenia z karpiem na tym zbiorniku??? macie jakies sprawdzone miejscówki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 jesli ktos byl nad wodą to napiszcie jak tam lód? Już w sobotę lód zaczynał znikać, więc dziś już pewnie większa część jeziora jest od niego wolna. i jak wasze doswiadczenia z karpiem na tym zbiorniku??? macie jakies sprawdzone miejscówki??? Nie liczyłbym na wylewność w tym zakresie Karpie są w praktycznie każdym zbiorniku, ale mało kiedy ktokolwiek zdradzi Ci jak i gdzie. To są rzeczy do których dochodzi się dziesiątkami zasiadek i setkami złotych. W przypadku karpiowania nie trafiłem ani w prasie ani w internecie na opis typu "na karpia w tym zbiorniku polecam miejscówkę w godzinach od 6-10" Jedno Ci mogę poradzić (jak i innym którzy zaczynają połowy tego typu)- nie ulegaj nigdy pokusie pójścia na łatwiznę i wykorzystania cudzego trudu przygotowania łowiska. Bo to i satysfakcja mizerna i wrogów nad wodą wielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 wydalem prawie 800 zł i jestem zadowolony z zakupow. Witam, proponuję Ci zajrzeć do sklepu zoologiczno-wędkarskiego na oś. Sikorskiego. Właścicielem jest karpiarz i myślę, że pomoże w przemyślanym kompletowaniu sprzętu . ps. czemu na zakupy nie pojechałeś na targi do Zabrza?, była okazja obejrzeć i kupić w okazyjnych cenach dobry sprzęt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zory2004 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 niestety bylem wteddy w pracy wiec zabrze odpadło. ale sklepem w ktorym przewaznie kupuje to sum w rybniku. a gdzie na sikroskiego jest jakis wedkarski sklep??? nie kojaze? jesli chodzi o karpie to dopiero chce zacząć . mam na swoim koncie 12,5 kg karpia ale to na hodowlanym w bąkowie.zreszta polecam ten zbiornik do potestowania sprzetu Diaflex a ty gdzie jezdzisz nad wode? ja na goczalkowice ,czasami na psiarnie bo to blisko posiedziec przy linie .....moze jakis wypad i wymiana doswiadczen? he? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Sklep jest w pawilonach obok osiedlowego klubu Wisus. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zory2004 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 to chyba niedawno ......moze tam sie pojawie:) a co z naszym zapoznaniem na rybkach?? he? gdzie jzdzisz nad wode? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Wracamy do tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 ja na goczalkowice To nie wykluczone, że się tam kiedyś spotkamy .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okoczal Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Witam was czy ktoś łowił w Strumieniu na Wiśle lub na kanale i czy coś brało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okoczal Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Byłem ostatnio na pszczynce i zero brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Byłem ostatnio na pszczynce i zero brań Pszczynka akurat nie ma żadnego związku z Jeziorem Goczałkowickim Witam was czy ktoś łowił w Strumieniu na Wiśle lub na kanale i czy coś brało 13.03 pisałem powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zory2004 Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 witam ,co tam na jeziorze slychac? wybieram sie w niedziele na karpia...zobaczymy jaki bedzie efekt. mam plan postawic zestaw ok 200 m od brzegu. macie sprawdzony smak kulek na ta pore i temperature wody? jak myslicie donecic suchą ?? macie jakas fajna miejscówke ,gdzie karp chodzi?? dajcie jaka rade? polamania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diaflex Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Myślę, że jak na ten zbiornik jeszcze za wcześnie. Jeśli jednak chcesz próbować to płycizny po prawej stronie "starej przepompowni" w Wiśle M.,gdzie są wloty kanału i rozlewów. Tam przy obecnym stanie wody jest ok. 1.30m. głębokości. Pozdrawiam. ps. wzdłuż opisywanego brzegu, w odległości ok. 100m jest kanał, który ciągnie się prawie do wysokości betonów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi