Lukaszdh Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Jesli o mnie chodzi to możesz sobie nawet w grudniu jeździć na nocki. Ja się trzymam obowiązującego regulaminu. Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamilton Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 To wskaż nam ten "obowiązujący" regulamin. Mógłbym ci ubliżać i się pastwić tak nad tobą w nieskończoność, a to ze względu na nieumiejętność czytania ze zrozumieniem, ale tego nie zrobię i jeszcze raz wyłożę ci kulturalnie, że w 2015 było do 25 X, w 2016 było do 30 X, a w tym roku jest prawdopodobnie do 5 XI. Nie można zastosować regulaminów z lat ubiegłych w zakresie nocek weekendowych w drodze analogii, ponieważ jest wskazana data 2015, 2016 itd... Gdyby było napisane, że do końca października danego roku, miałbyś rację, ale GPW co roku wskazuje dokładne daty, czego jednak w tym roku nie uczyniło na swojej stronie, zatem postanowienie w zakresie nocek z lat poprzednich jest całkowicie bezużyteczne, a powoływanie się na nie byłoby wykładnią contra legem. Abstrahując nawet, że regulamin na labraks.pl jest sfałszowany i data 5 XI 2017 jest wymyślona przez właściciela sklepu to jednak postanowienia w zakresie dat z zeszłego roku nie są stosowalne w tym roku, tym bardziej, że ani w dniu 25 X 2017, ani w dniu 30 X 2017 nie mamy żadnego weekendu, zatem rzeczywiście możliwe, że faktycznie można byłoby jeździć w grudniu na nocki. Myślę jednak, że labraks.pl bierze odpowiedzialność za to co publikuje i 5 XI nie jest datą przez niego zmyśloną, tym bardziej, że potwierdził ją pracownik GPW. Wiem, że może trudno to zrozumieć średnio rozgarniętemu Januszowi, ale uwierz mi, że tak jest. edit. http://www.gpw.katowice.pl/images/Regulamin połowu ryb 2017.pdf proszę, na potwierdzenie moich słów jest także regulamin z pewnej ręki pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 No to powodzenia przy kontroli skoro nawet na stronie goczal pisze 25X a Ty chcesz łowić jeszcze w listopadzie. Ciekawe czy strażnik bedzie taki wyrozumialy. Pozdrawiam dla mnie koniec tematu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hamilton Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Strażnik nie musi mnie interesować, zawsze mogę nie przyjmować mandatu, szczególnie w sytuacji gdy ewidentnie mam rację i mogę to wykazać przed odpowiednimi instytucjami. Zresztą, na stronie gpw jest w końcu regulamin z tego 2017 roku, którego długo nie aktualizowano i myślałem, że dalej widnieje ten z zeszłego roku. Poczytaj sobie i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Pewnie cwaniaku chciałeś sam siedzieć nad wodą przez te dwa weekendy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 22 Października 2017 Share Napisano 22 Października 2017 Hahahhaah:D tak, chciałem siedzieć sam i ciagnac te amury po 15 kilo dobrze, wierzę że Twój regulamin jest wiarygodny, więc za tydzień widzimy sie na sumach na goczalach w nocy nie spamujmy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Zamiast się spierać dla pewności można zadzwonić - wystarczy jeden telefon do rybaczówki Ale w warunkach połowu jest to ujęte dość jasno w pkt. 4-tym: "Połów wędkarski może odbywać się tylko od świtu do zmroku. Dopuszcza się w 2017 roku połowy nocne w „weekendy” (od piątku do niedzieli do godz. 24.00) od dnia 02.06 do 05.11.2017r." Więc jak ktoś ma ochotę to jeszcze ma 2 weekendy na nocne szaleństwa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 No to trzeba jechać tylko na co się tu nastawic grunt leszcze czy spin sandaly lub żywiec hmmm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 23 Października 2017 Share Napisano 23 Października 2017 Generalnie chyba wszędzie jest słabo bo byłem wczoraj na zbiorniku łaka ( pzw kato ) i brak bran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 24 Października 2017 Share Napisano 24 Października 2017 Dzisiaj 4ro-godzinna sesja na kanale. W Wiśle Małej w okolicach kapliczki przez pierwsze 2 h złowiłem ok 100 płotek w większości niewielkie do 20 cm, potem zmieniłem miejsce i przynętę na kukurydze - efekt 12 płoci w około 1,30 h, po ok 30 cm + jaź podobnej wielkości 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Kto sie wybiera na nocke ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbb Napisano 27 Października 2017 Share Napisano 27 Października 2017 Chyba ja się skuszę na wieczorno/nocne sandacze. Spróbuję nietypowo na płyciznach od strony Wisły Wielkiej na srebrne uklejopodobne woblery - na innych zbiornikach się sprawdzało, zobaczymy jak na Goczałach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Jedziemy razem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183 Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 O 27.10.2017 o 08:49, Lukaszdh napisał: Kto sie wybiera na nocke ? I jak było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Ja nie byłem. Byłem dziś na rurach na chwile, facet szkrobal szczupaka ja tylko chwile spunning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbb Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 7 godzin temu, Lukaszdh napisał: Jedziemy razem ? Chętnie ale przy obecnej pogodzie się nie skuszę, mam nadzieję, że do 05.11 się poprawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 28 Października 2017 Share Napisano 28 Października 2017 Też to olewam dziś. Byłem od rana na zbiorniku łąka pzw katowice na bialoryb z gruntu. Lipa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183 Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 O 28.10.2017 o 18:22, dzbb napisał: Chętnie ale przy obecnej pogodzie się nie skuszę, mam nadzieję, że do 05.11 się poprawi I jak? Połowione ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 3 Listopada 2017 Share Napisano 3 Listopada 2017 Ja właśnie wróciłem ze zbiornika łąka od 17 do 22 ani szkubniecia . Pewnie gdzieś popelnilem błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dzbb Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 O 3.11.2017 o 18:23, Sajmon7183 napisał: I jak? Połowione ? Byłem po zmroku na płyciznach od strony Wisły Wielkiej. Na płytko schodzącego woblera - biało/srebrny (uklejka) trzy sandacze 2 - ok. 50 cm. jeden ok. 60cm. - nie mierzyłem (wszystkie wróciły do wody). Potem zrobiła się fala i brodzenie po ciemku, chociaż płytko, było trochę ryzykowne ale to i tak mój najlepszy wynik w tym roku na spina na Goczałkowicach. Myślę na poprawą zasięgu, cięższe wobki, dłuższy kij ok. 3m. i może rezultaty będą lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
honor000027 Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 5 godzin temu, dzbb napisał: Byłem po zmroku na płyciznach od strony Wisły Wielkiej. Na płytko schodzącego woblera - biało/srebrny (uklejka) trzy sandacze 2 - ok. 50 cm. jeden ok. 60cm. - nie mierzyłem (wszystkie wróciły do wody). Potem zrobiła się fala i brodzenie po ciemku, chociaż płytko, było trochę ryzykowne ale to i tak mój najlepszy wynik w tym roku na spina na Goczałkowicach. Myślę na poprawą zasięgu, cięższe wobki, dłuższy kij ok. 3m. i może rezultaty będą lepsze Jeśli chodzi o zasięg to próbowałem nie raz bocznego troka z wobkami. Może i Tobie się sprawdzi akurat w tamtym miejscu. I nie mówię o zestawie kormoranów pod okonki 15cm tylko na grubiej z pałeczkami po 20 30 g i fluorocarbonie. Dobrać odpowiednio pracujący wobler i można miotać zestawem gdzie inne sposoby nie pozwalają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 5 Listopada 2017 Share Napisano 5 Listopada 2017 Gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sajmon7183 Napisano 14 Listopada 2017 Share Napisano 14 Listopada 2017 Dzieje się coś na goczałach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 16 Listopada 2017 Share Napisano 16 Listopada 2017 Okon . Bialoryb cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszdh Napisano 21 Listopada 2017 Share Napisano 21 Listopada 2017 Bierze cos ? Mam do wybrania urlop i mysle czy goczaly czy zbiornik obok - łąka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mikwed1 Napisano 22 Listopada 2017 Share Napisano 22 Listopada 2017 Łąka wg mnie to porażka byłem w tym roku około 15stu razy i nic większego niż 20 cm nie złowiłem - znajomy jeździ i z łódki ma jakieś wyniki. Osobiście wybrałbym na drapieżnika Goczały przed zbiornikiem rzeka lub rozlewiska, na białą rybę rzeka za mostem w Strumieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi