Deuuu Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Z tych plecionek co używałem mogę polecić: Dragonowskiego Invisible Braid i HM69 (cena w granicach 50-60zł za zeszłoroczne "modele"). Nie patrz też na wytrzymałość podawaną na rynek europejski, jest to po prostu śmiech na sali. Jest ona chyba wyssana z palca, moja plecionka (HM69 o "średnicy" 0,16) ma zadeklarowaną wytrzymałość w granicach 16kg a raptem przy 5-6kg strzela jak nitka. Wielu kolegów z forum chwali linkę PowerPro i faktycznie coś w tym musi być, sam się przymieżam do jej zakupu i myślę że chyba ona byłaby najlepszym wyborem @Edit: Był już podobne temat i chyba należy ten do niego podłączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Dzieki za szybka odp. no wlasnie spodziewalem sie, ze bedzie to wydatek ok 60 zl. To jeszcze doradzcie jak taka plecionke nawinac na szpule, tzn ile metrow jej kupic zeby weszla na szpule kolowrotka na ktorej jest napisane: 195m/0,30mm 145m/0.35mm 110m/0,40mm bo srednica plecionki chyba nijak ma sie do srednicy zylki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 Plecionka w ogóle nie ma średnicy, to jest tylko kolejny wymysł na rynek europejski. 135metrów plecionki zupełnie wystarczy jeśli nie nastawiasz się na sumy no i bez podkładu raczej się nie obejdzie. Ja robię tak, że jeżeli mam do kołowrotka 2 identyczne szpulki to nawijam na jedną całą plecionkę, końcówkę przywijązuję do podkładu (w moim przypadku reszta zeszłorocznej plecionki lub gruba żyłka) i nawijam do pełna, tzn. zostawiam jakieś 2mm do krawędzi szpuli. Później już tylko przewijam wszystko na właściwą szpulkę. Bo raczej przelicznika średnica plecionki/ilość w metrach na szpuli po prostu nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 3 Maja 2010 Autor Share Napisano 3 Maja 2010 MD, do jakiego kija i na jaką rybę ma być ta plecionka ?? Power Pro lub Spiderwire Stealth z pewnego źródła możesz kupić za niecałe 70 PLN z przesyłką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MD Napisano 3 Maja 2010 Share Napisano 3 Maja 2010 artech nie mam pojecia na jaka rybe, zaczynam przygode ze spinem dopiero a kijek to raczej dolna polka, zeby zobaczyc co z tego lowienia wyjdzie: Konger Black Tiger 270/28 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lesio Napisano 4 Maja 2010 Share Napisano 4 Maja 2010 Odpowiednia będzie PP moss green 10 lub 15 lb - zakup tylko od jakiegoś sprawdzonego sprzedawcy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 4 Maja 2010 Autor Share Napisano 4 Maja 2010 Odpowiednia będzie PP moss green 10 lb Moim zdaniem ta będzie najodpowiedniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lulkos Napisano 10 Maja 2010 Share Napisano 10 Maja 2010 na spinn.pl ma power pro w dobrej cenie na metry, mogę śmiało polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość knyklu Napisano 14 Maja 2010 Share Napisano 14 Maja 2010 A zna ktoś żyłkę trabucco Zero Gravity? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość psulek Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 To jeszcze doradzcie jak taka plecionke nawinac na szpule, tzn ile metrow jej kupic zeby weszla na szpule kolowrotka na ktorej jest napisane: 195m/0,30mm 145m/0.35mm 110m/0,40mm bo srednica plecionki chyba nijak ma sie do srednicy zylki? Tu masz spis pojemności dla kołowrotków Daiwy i Shimano: Twoja pojemność szpuli odpowiada mniej więcej kołowrotkowi w wielkości 3000 u Daiwy. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiniarz Napisano 26 Maja 2010 Share Napisano 26 Maja 2010 MD, jesteś z wawy mięc na priv mogę Ci podać namiary na koleszkę z allegro też ze stolicy, PP 150 yds za 59 zł i odbiór osobisty, taniej chyba nie znajdziesz. Ja sam kupowałem ze dwa lata temu i jeszcze jej używam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 19 Czerwca 2010 Share Napisano 19 Czerwca 2010 czy ktoś z was uzywal juz PP pomarańczowej ?? jak ja widac wieczorem i w sloncu ? szybko sie sciera kolor ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
newson Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 ja od wczoraj jestem uzytkownikiem zielonej PP..bylem na d Oderką wypróbowac i jest cudnie...trzydziesci zaczepow a tylko jedna blaszka poszla...juz na siebiue zarobiła..plus sandacze dwa okolo wymiaru:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 a ja mam juz plecioneczke ale teraz musze kupic do niej nowego krecioła na sandalki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość knyklu Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 A mógłby mi ktoś polecić sklep/sprzedawce który ma pewna PowerPro nawijaną z metra? Troche pilna sprawa. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojciech Napisano 26 Lipca 2010 Share Napisano 26 Lipca 2010 A mógłby mi ktoś polecić sklep/sprzedawce który ma pewna PowerPro nawijaną z metra? Troche pilna sprawa. Dzięki wielkie. na allegro:abelo sklep ze szczecina, dobra cena za metr ja kupowałem i jak na razie nie mam zastrzeżeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 Zaopatrzylem sie w Stanach w plecionki PP Moss Green 30 lbs i 50 lbs - myslalem, ze tutaj tak samo jak w PL ze jest podawana wytrzymalosc linowa, a nie na wezle i troszku za gruba wzialem. Nie wiem, czy mozna powiedziec, ze to plecionka ze sredniej polki, bo drozszych nie ma ( SpiderWire jest drozsza o jakies 40 - 50 centow ). A kupilem 2 szpule po 135 m po 12.96 $ za kazda... O ile sie nie myle to bedzie jakies 45 PLN' ow. A za szpule 275 metrow chca tutaj 22 $. Ceny tutaj i zarobki amerykancow to nieporownywalne do Polski. I do tego pewnosc, ze tu jest dobra jakosc, bo jak pisali koledzy wczesniej - musi byc, inaczej taka firma dlugo nie pociagnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 29 Lipca 2010 Share Napisano 29 Lipca 2010 I do tego pewnosc, ze tu jest dobra jakosc, bo jak pisali koledzy wczesniej - musi byc, inaczej taka firma dlugo nie pociagnie podczep nieuczciwych sprzedawcow u ktorych plecionki na duzych szpulach zalegaja kilka ladnych sezonow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinia13 Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Witam. Zakupiłam plecionkę Caiman z serii Diamond tonącą.Lecz jest problem ponieważ ona wypływa na wierzch. Co zrobić by nie wypływała? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 a do czego jej uzywasz? i jaka jest jej srednica? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pinia13 Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Plecionka Diamonf firmy Caiman. 125m. 0,12mm, cięzar utrzymania 12 kg. Chodzi mi o sposób co zrobić by nie wypływała na wierzch. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
red20 Napisano 21 Sierpnia 2010 Share Napisano 21 Sierpnia 2010 podepne sie do tematu plecionek, czy wiecie moze czy CORASTRONG Cormorana jest okragla czy plaska? bo wiem ze ZOOM 7 jest okragla a do tej pierwszej nic nie znalazlem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kondis30 Napisano 23 Sierpnia 2010 Share Napisano 23 Sierpnia 2010 Witam i o poradę pytam Na ostatnim wypadzie na ryby miałem rozmowę z kolegą na temat wytrzymałości żyłek i plecionek! Kolega powiedział, że co bym mu mię dał to i tak przerwie w rękach! Więc dałem żyłkę karpiową 0,30 i jednym pociągnięciem ją przerwął! Powiedziałem, że z plecionką to by mu tak łatwo nie poszło i się założyliśmy. Czy jak dam mu plecionkę0.50 to będzie ją w stanie przerwać gołymi rękami? Możecie mi coś doradzić żebym ten zakład wygrał Pozdrawiam i dzięki za podpowiedzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 Czy jak dam mu plecionkę0.50 to będzie ją w stanie przerwać gołymi rękami? nigdy w życiu hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper993 Napisano 24 Sierpnia 2010 Share Napisano 24 Sierpnia 2010 nie ma żadnych sans,nawet plecionki 0,15 by nie przerwał Polecam przy ewentualnej próbie zabezpieczyć dłonie bo można sobie niezłą krzywdę zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi