artech Napisano 18 Października 2007 Autor Share Napisano 18 Października 2007 AdAm, tak 1 lb = 0,45..kg, tyle że w USA podawana jest minimalna wytrzymałość na węźle a nie jak u nas maksymalna liniowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriszna Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Witam, czy ktoś używa plecionkę Power Pro zakupiona na allegro Pytanie kieruję szczególnie do Keri'ego i Artech'a , bo chyba ich używacie z tego co się dowiedziałem czytając posty. Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 kriszna jeśli Cię to dalej interesuje, to mam namiar na Pana, który sprzedaje tańszą niż na Allegro i oryginalną. Mam ją od niego i jest ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 kriszna, nie używam plecionki Power Pro ale jest wielu użytkowników tej plecionki na forum i opinie jakie wyrażają to to że jest najlepsza w swoim przedziale cenowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kriszna Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 kriszna nie używam plecionki Power Pro . A to przepraszam Czy do łowienia szczupaków, również metodą z opadu, najlepiej będzie się sprawdzać plecionka w kolorze zielonym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 co myślicie o plecione Konger Tigrex 0.12 bądz 0.10?? bedzie uzywana do spinu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Szyszek a nie lepiej dołożyć 20zł. i kupić pewną i dużo lepszą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szyszek Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 wobler129, znaczy się jaką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 25 Października 2007 Share Napisano 25 Października 2007 Szyszek z tych, którymi łowiłem to np. Power Pro czy Berkley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
P Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Witam Czy uzywal ktos plecionki Kongera Kevlon Jesli tak to prosilbym o opinie Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 16 Listopada 2007 Share Napisano 16 Listopada 2007 Interesuje mnie opinia na temat koloru plecionki. Zainteresowała mnie Power Pro w kolorze czerwonym. Proszę o opinię użytkowników linek w tym kolorze oczywiście wszystkie - za, ni i - przeciw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robal Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Czy uzywal ktos plecionki Kongera Kevlon Ja od niedawna, kilka razy bylem z nia na rybach, co tu wiele mowic ładnie sie uklada na szpuli, nie strzępi sie, jedynie na koncu, ale to sie obcina. Jedna z najtanszych na rynku, dlatego ją wziąlem. Zobaczymy w przyszlym sezonie jak sie spisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 17 Listopada 2007 Share Napisano 17 Listopada 2007 Robal dużo nie można powiedzieć o plecionce po paru wypadach. Jak się będzie strzępić to po dłuższym użytkowaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 18 Listopada 2007 Share Napisano 18 Listopada 2007 Mam pytanie dotyczące plecionek: Które są lepiej widoczne? (nauczony doświadczeniem zdaję sobie sprawę, że lepiej widoczna może być szara niż żółta) I która jest waszym zdaniem lepsza. Wybaczcie pytanie (jestem zielony w sprawach plecionek) są plecionki przezroczyste? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 są plecionki przezroczysteJuż się pokazaly ,jak znajde link to zapodam.że lepiej widoczna może być szara niż żółtaTo wydaje się zalezy indywidualnie ,jednemu lepiej widzi się czarna innemu fluo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Wybaczcie pytanie (jestem zielony w sprawach plecionek) są plecionki przezroczyste? Jasne miedzy innymi BERKLEY CRYSTAL, łapałem na to wiosną , Tylko ,że ta przezroczystość to raczej marketing, owszem w wodzie jest dużo mniej widoczna niż inne "zwykłe" plecionki, ale daleko jej do przezroczystości żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 keri mnie się wydaję, że pletka czerwona to będzie to samo co reszta - tylko zmiana koloru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 mnie się wydaję, że pletka czerwona to będzie to samo co reszta - tylko zmiana koloru Masz racje - jest innego koloru niż inne tylko jak sie ma kolor czerwony do skuteczności lub nie skuteczności wędkowania?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hexman Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 Czyli nie pozostaje mi nic innego jak wypróbować oba kolory i zobaczyć ktora jest lepsza I jeszcze jedno pytanie. Czy ta plecionka (linka?) którą poleca Artech jest dobra, w sensie wytrzymała? Jeżeli chodzi o PowerPro to polecam linkę o wytrzymałości 10 lb, u nas podawana jako 0,15mm i wytrzymałości 9kg. Nie wiem czy ta średnica będzie odpowiednia... W sumie to ja ten sezon łowiłem żyłką 0.22 zieloną ( na szpuli układała się kolorami: ciemny zielony , jasny zielony, i taki szaro-zielony) z przeznaczeniem na spinning i nie łowiło mi się nią najgorzej. Tylko ta średnica... wydaje mi się zbyt duża i szukam czegoś o wytrzymałości do 5-7 kg możliwie o jak najmniejszej średnicy. Ale obowiązkowo musi być wytrzymała na ścieranie, strzępienie, itp ( bo nie uśmiecha mi się wymiana plecionki w środku sezonu). Czy na powiedzmy średni spining nie bedzie zbyt słaba plecionka 0,12? Bo zawsze jest możliwość, że przynętę weźmie "potwór" który wagą przewyższa wytrzymałość plecionki... Już się pokazaly ,jak znajde link to zapodam. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 keri nie napisałeś w pierwszym poście, że o to Ci chodzi Niestety nie odpowiem, bo nie posiadam takowej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 wobler129, dzięki i za to co napisałeś. Przynajmniej Ty jeszcze czytasz moje posty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 19 Listopada 2007 Share Napisano 19 Listopada 2007 keri "więcej luzu" Dużo osób czyta Twoje posty - ale ja nie wiedziałem nawet, że czerwona Power Pro istnieje Większość pewnie też nie wiedziała - a co za tym idzie - nie łowiła nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Witam wtrącę swoje kilka zdań. Co do BERKLEY CRYSTAL jak dla mnie lipa. Za sztywna, strasznie szeleści na przelotkach i nie jest przezroczysta tylko biała;-) w wodzie. Berkley power pro to to samo tylko czarne lub zielone. Ale szczerze polecam tej firmy Whiplash. Bardzo miękka, nie niszczy przelotek i niesamowicie wytrzymała. Ja używam .10mm 14.1kg. Oczywiście optycznie jest grubsza niż podane .10mm Na szpuli nawijają 274m za około 120 zł. Czyli jest faktycznie dość tania z metra. Teraz kupiłem szpulkę 135m jakiegoś wynalazka podobno dla zawodowców. Firma innovatnve textilies. Co ciekawe też nazywa się power pro. Pierwsze wrażenia. Niesamowicie cienka. Przy grubości o.13 mm optycznie kilka razy cieńsza od .10 mm Whiplash. Wytrzymałość podali na 8kg. Dosłownie włos. Narazie używam jej na spławik. I jako przypony do innych plecionek. Jestem zadowolony tylko trzeba stosować odpowiednie węzły. Zobaczymy jak przetrzyma następny sezon. Bo na moje oko chyba się wygłupiłem i kupiłem za cienką. A cena chora 120 złotych. Moje wnioski. Nie eksperymentować tylko brać Whiplash .10mm. Wytrzymuje kilka sezonów i jest jak dla mnie najlepsza. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 -PuS- zależy jak łowimy Bo w opadzie - jak dla toz że pletka jest sztywna to zaleta Osobiście nie miałem za dużo pletek w ręku Sam dopiero zaczynam zabawę z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 20 Listopada 2007 Share Napisano 20 Listopada 2007 Dla mnie największą "wtopą" w tym sezonie było kupno FireLine -Berkleya ,fi-0,10 nie dość że nie mogłem znależć odpowiedniego węzła do niej ,to na domiar złego strzępiła się ,plątała i cały czas zły byłem ,nawet nie o to że wtopilem 80pln,tylko ze moglem wybrać coś innego ,nawet ta podróba [wg Artecha] PP katowana od samego początku trzyma się nieżle i pochodzi jeszcze ze dwa sezony .Ale rozglądam się już za czymś nowym ,bo FireLine już poszła do śmieci.Kusi mnie [ceną] zakup Sufix-Gyro za 110m aż 40pln ,pewnie jakaś podróba albo "śmieć" ,czy ktoś to używał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi