lukass Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Dzieki za porady i jednak zmieniłem zdanie i zakupie plecionke power pro... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 DooLiN, Ja miałem tą plecionkę 2 miechy i do wody:/ To jest tanie gów** Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marewel Napisano 15 Sierpnia 2008 Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Ja ja mialem 2 razy na rybach i ja wywalilem,ona jest slabsza niz nie jedna zylka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 15 Sierpnia 2008 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2008 Ja miałem tą plecionkę 2 miechy i do wody To Ty niepotrzebną plecionkę do wody wyrzucasz ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_glogow Napisano 16 Sierpnia 2008 Share Napisano 16 Sierpnia 2008 Nie Najpierw przewinąłem na drugą stronę potem jak była już bezużyteczna (rwałem ja w rekach) to na bata jako linka główna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ron Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 czy oplaca sie kupowac tania plecionke do krotkiego uzytku interesuje mnie jakaś np. za 30 zl .12-.15(mm) w wedkarskim chyba dostanę chodzi mi o wyjazd na spinning. Czy nadaje się wogle to na spinning czy nie warto ? moze lepiej np zylke .22mm? prosze o odpowiedzi nie znalazlem podobnego tematu ktory wlasnie pisze... Pozdrawiam ps uzywac bede ja krotko wiec tylko sie pytam czy takie cos nadaje sie na spinning. i mam zamiar kupic przypony wolfarmowe z agrafka na spin oczywiscie tez mozecie cos o tym dodac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 jeśli kupisz tanią plecionke szybko się będzie zdzierać np. na kamieniach, moim zdaniem kupuje się plecionke i to dobrą jesli czesto jezdzisz na spinna a jeśli chcesz coś do 30 zł to polecam żyłke którą polecił mi kolega z forum marawel jest to dual band świetna żylka napewno duzo wytrzyma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 na allegro widzialem power pro za niewiele ponad 50 zł za 135 metrow( wiosną sam ją zakupiłem i jestem naprawde zadwolony ) i jeszcze masz wybr koloru fluo bądz moss green Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Trzeba uważać na podróbki na prawdę... Nawet sami sprzedawcy oryginału nieraz mają problem z rozpoznaniem - ja mam stałego sprzedawcę i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 podaj namiary na niego może być na priv potrzebuje jeszcze na jesień power pro 15Lb i chętnie porownam tę co posiadam do oferowanej przez Twojego sprzedawce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 aspius_aspius, stachu991 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cinek1979 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 to mamy te same pleciony ja też posiadam od aspius_aspius...i jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 mam pytanie czy to normalne, że plecionka trze tak o przelotki, że aż to wyraźnie słychać? Czy to wina małych akurat w feederze przelotek? Wiadomo, skoro występuje tarcie to i opór przy zwijaniu jest większy ... A szczególnie przeszkadza to przy rzutach. Da się taką plecionkę czymś posmarować, czy nie i trzeba się pogodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 Mi to nie przeszkadza - a wręcz przeciwnie bo zazwyczaj przy holu takie dźwięki się wydobywają i od razu mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 no ok, ale jeśli ciężarkiem mogę rzucić 2 razy bliżej to już nie jest tak różowo a ja wolę dźwięk hamulca szpuli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wobler129 Napisano 30 Sierpnia 2008 Share Napisano 30 Sierpnia 2008 a ja wolę dźwięk hamulca szpuli Tak hamulec i do tego pletka na przelotkach Mmmm... pachnie sandaczem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koyot Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 czy istnieje Whiplash Pro w wer. FLUO szukam plecionki FLUO ale o parametrach WHIPLASH'a czyli 0,10 - 14kg 0,17 - 22kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek104 Napisano 3 Września 2008 Share Napisano 3 Września 2008 Z tego co wiem, to nie ma whiplash'a fluo, ale jak szukasz w berkley'u to fireline jest w kolorze fluo. Co do tych parametrów to 0.10 pewnie ma te 14 kilo, ale nie jest taka cienka jak podane. Wcale nie zamierzam Cię odwieść od whiplash'a- sam jej używam w naprawdę ciężkich warunkach i sprawdza się świetnie, ale musisz mieć świadomość że jej wymiary to wartość bardziej umowna niż rzeczywista średnica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
koyot Napisano 4 Września 2008 Share Napisano 4 Września 2008 dla mnie najlepsza linka na rynku co do fireline - hmmm widzialem po 1-2 sezonach puchnie znacznie zwiekszając grubosć i wygląda jak sznurek od snopowiązałki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jureklumen Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Mam pytanko.Ile sezonów można łowić na plecionkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 tyle, ile dasz rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
-PuS- Napisano 17 Września 2008 Share Napisano 17 Września 2008 Zapomnijcie o PowerPro. Zapomnijcie o Berkley Whiplash Pro itd. Jest nowy KING! I to uwaga firmy ... Jaxon Zwie się JAXON NEW CONCEPT LINE NCL. Myślę że to król następnego sezonu. Mnie namówił kolega. On łapie od maja na tą plecionkę. Na spławik, koszyk, polecam rozmiar 0,15 do łapania w ciężkich warunkach lub dużych ryb 0,20. Sam też kupiłem oczywiście. Cena znośna około 45 zet za 100 metrów w sklepie w necie taniej(ale z wysyłką drożej). Prawie idealnie okrągła. Jak porównuję grubość mojej 0,20 JAXON do Berkleya Whiplash Pro 0,12 to !!!!!! cieńsza i bardziej miękka. Nie będę dalej wymieniał zalet. Po prostu kupcie sobie na próbę i będziecie w Wielkim Szoku! Nie wierzę że to JAXON. Ale tak jest napisane. A i dodam jeszcze chyba nie oszukują z wytrzymałością tą 0,20 co mam od 2 miechów wyciągałem zatopione drzewa. Nareszcie nie używam haków które się same rozginają po silnym zaczepie. No i jak porównuje wygląd moich wsześniejszych plecionek kupionych na wiosnę z kolegi JAXONEM (jakoś nie lubię tej firmy chociaż mam też ich wklejankę która świetnie robi za spining i jednocześnie za pickera) to jestem w szoku. On więcej łapie a po niej nic nie widać. PowerPro rwie się mi już zostawiłem na podkład. Berkley też zostanie na podkładzie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 18 Września 2008 Autor Share Napisano 18 Września 2008 Jest nowy KING! I to uwaga firmy ... Jaxon Zwie się JAXON NEW CONCEPT LINE NCL. Zobaczymy co powiesz jak na nią trochę połapiesz. Już słyszałem paru takich co ją zachwalali i po dwóch miesiącach zmieniali zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czoczo Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 Pytanie dla posiadaczy Shimano catana 2500: Chciałbym sprawić sobie plecionkę do tego kręciołka a pytanie z mojej strony brzmi ile i jakiej plecionki na niego nałożyliście.?? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pomoc. pozdrawiam, Robert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes D. Napisano 23 Września 2008 Share Napisano 23 Września 2008 mam 2500FA i spokojnie na niego wejdzie szpula 135m (150yds) 15lb (0,19) plecionki Power Pro. Mysle ze podobnej srednicy zmiescilbys do 150m. PP ma tylko szpule po 150yds i 300yds Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi