miron Napisano 29 Lipca 2006 Share Napisano 29 Lipca 2006 czy ktoś może testował TIGREX ---- kongera (TANIA PLECIONKA -nowy produkt lub tylko opakowanie nowe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mrozik Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 Hej. łowiłem na kilka plecionek i jak chcecie podziele sie swoimi opiniami: Tigrex KONGERA - Mocno pływa i potrafi się supełkować(tendencje do skręcania) Nie polecam -szczególnie zła przy łowieniu metodą gruntową na dużych odległościach bo podczas fali lub wiatru na powierzchni tworzy sie z niej balon, ktory zatrzymuje wszystkie płynące syfy. Jaxon New Concept Line- ładnie zrobiona, na pierwszy rzut oka fajna ale: najciensze rozmiary pękają jak żyłka; strasznie hałasuje na przelotkach, co za tym idzie słabe przelotki ulegaja zniszczeniu. Ron Thompson DYNA CABLE - mimo że podczas testów "na sucho" wypadła niezbyt to mogę ją polecić śmiało łowcom szczupaków gdyż niestety jest troche przegrubiona. Dragon HM62 - bardzo mocna i dobra plecionka - jedyna wada jaką znalazłem to przekrój - nie jest okrągła tylko płaska. Dobra do spinningu. Dragon Techno i Electra - Dobrze zrobione mocne plecionki. Kolega używa Techno na ciężkiej gruntówce już drugi sezon, a ja electre na wędce okoniowej. Jedyne zużycie jakie zauważyłem to to że wyblakła. Na 0,12mm złamałem już kilka główek Gamakatsu:) Polecam. Dla łowców sandaczy polecam też nową Fluo Red - Guide Select Dragona - cieszy się powodzeniem u posiadaczy. Tyle z moich doświadczeń. zaznaczam że to są moje uwagi i mogą się różnić od opinii innych użytkowników. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeo Napisano 2 Kwietnia 2007 Share Napisano 2 Kwietnia 2007 a co sądzicie o plecionkach Cormorana..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 3 Kwietnia 2007 Share Napisano 3 Kwietnia 2007 witam na forum używam taniej plecionki (100 metrów za 50zł-kiedyś) konger Kevlon fluo zółta. Pamiętam , że dość długo barwiła palce na żółto , ale teraz już wyblakła po tych około 3 latach ; uzywam jej na żywca na szczupaki i próbowałem spinningować kiedyś , ale marne efekty bo łowiska puste; niestety się skręca (jest płaska) zdarza się , że haczyk wbije się między włókna i operacja osłabia plecionkę,,,,ale podoba mi sie jej nierozciagliwość zdolność pływania żółty kolor i to , ze nie muszę jej wymieniać już od 3 lat (a ma za sobą już dawno próbę morską-2 tygodnie łowienia z plaży) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Łowię od roku, w tym roku mam zamiar kupić sobie plecionke i zastanawiam się nad nowymi produktami dragona i barkleya ,czyli niby przeżroczystymi plecionkami i mam dwa pytanka do was:po pierwsze czy w naszych niezbyt czystych wodach zbyt szbko sie nie pobrudzom i nie stracom swojej "niewidszialności" i po drugie jak to jest możliwe ,że przy podobnej cenie jedna od drugiej jest dużo wytrzymalsza. Dzieki za odpowiedż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Ja może tylko co do ceny. Cena nie zawsze jest podyktowana faktycznym kosztem wytworzenia produktu - raczej jest ustawiona pod wymagania/oczekiwania rynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek1 Napisano 8 Kwietnia 2007 Share Napisano 8 Kwietnia 2007 Cena nie zawsze jest podyktowana faktycznym kosztem wytworzenia produktu Prawda Ja mówię tak: rzeczy kosztują tyle, ile ludzie są gotowi za nie zapłacić Zjawiska efektu snoba, czy owczego pędu to zagadnienia ekonomiczne, które bardzo dobrze znać choćby w kontekście rozmów o sprzęcie wędkarskim http://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_snoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam Dobry temat Sam jestem ciekaw Waszych opinii ad przezroczystych plecionek. Niestety ja nie miałem z nimi styczności w terenie i nie mogę się rzeczowo wypowiedzieć, prosiłbym więc o zajęcia stanowiska przez osoby urabiającymi takimi linkami - nie ze słyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miron Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 myślę , że ktos kto wcześniej napisał o tym , że w naszych wodach szybko taka plecionka ma szanse stać sie widzialna(brudna) może mieć rację ; w każdym razie z czasem i tak plecionka stanie sie widoczna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Chciałbym zasięgnąc informacji na temat plecionki Sufix GYRO. Mam do nawiniecia parę szpul kołowrotków pod plecionkę i przeraza mnie kasa jaką mam na nie wydac. W/w plecionka Sufixa jest przerazająco tania czy jest tez przerazająco zła? Jest to nowy produkt na naszym rynku wiec pewnie jeszcze nie mocno przetestowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ostry Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Ja kupiłem dzisiaj na razie jedną szpulkę 0,12. Bardzo fajnie nawijała się na kołowrotek. 19 kwietnia bedę ją testował na morzu. Po tej dacie na pewno będę miał coś do powiedzenia na temat tego Sufixa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Oglądałem ją dziś bo też jestem "na kupnie" i mam mieszane uczucia co do samego splotu - stosunkowo gruby warkocz, co oznacza, że bardzo skutecznie będzie zabierała z wody różnego rodzaju drobinki w wyniku czego przelotka szczytowa długo nie pożyje. To jest oczywiście teoria i domniemywanie bo w praniu tego nie sprawdziłem. Dla porównania weź do ręki plecionki Barkleya a zauważysz różnicę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Oglądałem Barkleya i masz rację, jest prawie gładki. Sufix ma "bardziej wyrazny splot". Zaciekawiła mnie jeszcze Spiderline i mam mieszane uczucia co wybrac. Pewnie wybiore Techron Kamatsu wyglądała przyzwoicie a i cena srednia. ps Jak tam nowy INFINITY-Q ? Zajefajny kręciol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczor Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam Jeśli chodzi o Techron Black to mam negatywne doświadczenie . Wytrzymałość liniowa zgodna z deklarowaną ale na węźle jedna trzecia wytrzymałości. Kupiłem przez internet więc nie miałem mozliwości sprawdzenia . Może na rynku oprócz oryginału jest też tandeta i miałem to szczęście trafić , nie wiem nie sprawdzałem więcej . Czy sprawdzał ktoś Mikado Tantal Line , w szczególności 0,04 przyponową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shogun_zag Napisano 12 Kwietnia 2007 Share Napisano 12 Kwietnia 2007 Zaciekawiła mnie jeszcze Spiderline Łowiłem na nią trzy sezony i mogę ją śmiało polecić. Po tym okresie troszę wyblakła ... z czarnej zrobiła się szara, ale wytrzymałość OK. To dokładnie ta, co jest nawinięta na TICE LIBRA SA w teście kołowrotków. Zerknij, jak wygladaja jej początkowe metry po trzech latkach Jak tam nowy INFINITY-Q ? Zajefajny kręciol A gdzieś Ty to wyszperał? Śledzisz mnie, czy co? Aż tak bardzo Ci za kołnierz zalazłem? Ale jest faktycznie zajefajny. W porównianiu ze Twin Power-em, ten drugi bledziutko wypada Pewno za jakiś czas coś skrobnę o nim dla ogólnej wiedzy haczykowców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
keri Napisano 12 Kwietnia 2007 Share Napisano 12 Kwietnia 2007 Łowiłem na nią trzy sezony i mogę ją śmiało polecić.Tak cos kojazyłem ze polecales wczesniej ta plecionke. Dzieki keri napisał/a: Jak tam nowy INFINITY-Q ? Zajefajny kręciol A gdzieś Ty to wyszperał? Śledzisz mnie, czy co? Aż tak bardzo Ci za kołnierz zalazłem? Tak sledze, inwigilacja działa A tak serio to sledze rynek Daiwy z gornej polki w Polsce. Taka praca Czekam na opinie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exitmaku Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Kupiłem sobie plecionke dragona tom "niewidzialnom" i wczoraj jom przetestowałem. Na początek powiem ,że 0,12 którom kupiłem podłóg żyłki 0,16 wyglądała jak co najmniej 0,18. Wytrzymała napewno jest bo pare razy o krzaki zachaczyłem to mi się kotwice rozgięły, ale co do tej "niewidzialności" to bym się kłucił bo ja bardzo dobrze ją widziałem to co dopiero ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomaszek Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 to co dopiero rybyto co dopiero ryby? Masz oko jak leszcz czy szczupka? Bo mnie sie wydaje ze nieco inne.... A nurkowales w wodzie za ta plecionka ze tez wiesz ze w wodzie ja widac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Wyraze swoja opinie na temat jednej plecionki, manowicie Spiderwire. Powiem tak - pierwsza moja plecionka, wiec nie powiem Ci dobra czy zla, mialem ja dopiero kilka razy w uzytko ale to co zauwazylem : - lekko schodzi z kolowrotka i "slizga" sie przez przelotki (+) - strasznie szybko wyblakla, juz jest prawie biala (-) - moim zdaniem strasznie szybciutko sie przeciera (-) Nie wiem co o tym myslec...plecionka za okolo 100zl a mnie jak na razie nie przekonala Czy tak po prostu juz jest z plecionkami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 co do koloru to zupelnie normalne a czy się strzępi to porównaj pod lupą pierwsze 2 metry i kolejne 5 spidewire jest podobo bardzo dobrą plecionką. spotkałem się z wieloma dobrymi opiniami, ze zlymi troche mniej Tomku sprawdź to: http://jerkbait.pl/?p=56 i to: http://jerkbait.pl/forum/index.php?t=msg&th=438 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 No wlasnie Homegeon dlatego sie trcohe zdziwilem bo niby przyzwoita plecionka. Moze mi jakas podrobe wcisneli ? Nie jest tak ze nie jestem z niej zadowolony, tylko szkoda ze kolor tak szybko wyblakl (juz po 2 wedkowaniu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 a kolor to tak ma kazda ja chyba juz 3raz wymienialem plecionke i przy jaxonie[hexan brx](szara), Power Pro(żóta) i Tuf Line XP(żółta) odrazu traciły kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_N Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Tuf Line XP ,tez? Wlasnie ta plecionke chcialem sobie kupic jako nastepna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Homegeon Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 spokojnie ją kupuj wytrzymałośc trzyma nawet po sezonie. o tyle dobrze, że nie rwie się (jak jaxon) gdzieś w połowie tylko jak juz to na węźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wiesławek Napisano 3 Maja 2007 Share Napisano 3 Maja 2007 Ja też kupiłem sobie plecionkę Tuf Line XP specjalnie na połowy szczupaka i do Norwegi polecił mi ją kolega który przetestował ją w Norwegi i dobrze się spisała.Sam ją przetestuje dopiero w czerwcu na Śniardwach i dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi