Krzycho Wędkarz Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Napisałem w tym poście do którego dałem linka. 35cm i 1kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Dziś pokusiło mnie wybrać się rano na Rzęse, po dłuższej przerwie Połowiłem trochę krąpi, leszczyków, karasi, okonków, a przyłowem był jeden sandaczyk. Teraz czekam aż Krzycho wróci, bo samemu nudno tak siedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 28 Lipca 2011 Share Napisano 28 Lipca 2011 Krzycho teraz wywija kierownicą i sieje postrach na drodze więc do 9 musisz poczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 28 Lipca 2011 Autor Share Napisano 28 Lipca 2011 Nie ma sprawy, jutro też może skocze, zobacze jak z pogodą. i jak Ci idzie ;d? wiela słupków obalonych ;p? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaiOlaf Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 wczoraj na stawie po lewej (patrząc w stronę strzelnicy) w ten najgorszy deszcz ok. 30 rybek, największa wzdręga 25cm i płocie po 20cm. sandacz na bata 20cm. co ciekawe na 2 baty przez 2h ani jednego brania w tym 2m dole. dziś po prawej stronie z 50 ryb z tego 40 kolegi na bata ale największe to 2 krąpie po ok 20. reszta leszcze i okonie po 10cm. masakra - plus taki, że sandacz wziął na białe na grunt - 50 cm - kolega wyciągnął na feedera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Żadnego lina? o_O Mówiłem Łysemu co, gdzie i jak, to ten na bata dłubał drobnice... Łysy przywalił sandała? Ten to ma farta. Jak znam życie, jutro pojadę tam z rana i żadnego sandała na spinning nie wyjmę PS Przyjmę, z pocałowaniem ręki, aktualne zdjęcia ze stawu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KubaiOlaf Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 tam gdzie lin był cały brzeg zajęty, 5 albo 6 wędkarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 W ogóle to wydaje mi się, że stanowisko w rogu zostało przeniesione kilka metrów w lewo o_O Byłem ostatnio to połapałem ładnych wzdręg, brały na kuku z puszki, z opadu. Musiałem tylko dorzucić w pewne miejsce (co utrudniał wiatr). Spławik się wynurzał i jechał w prawo. 10/10 celnych rzutów - wzdręga A tak to mały krąpik - taki wielkości paczki zapałek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 5 Sierpnia 2011 Share Napisano 5 Sierpnia 2011 Tak sobie czytam i czytam i widze że na Rzęsie jest nowa plaga w postaci drobnego krąpia i leszcza. W sumie to dobrze bo na zawodach przynajmniej są jakieś punkty, bo 1-2 lata temu było pełno okonika, który teraz uprzykrzałby życie bo ma wymiar ochronny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Jak tam na Rzęsie, łowi ktoś ? Byłem na wakacjach i nie jestem w temacie. Co do krąpi i małych leszczyków to prawda, masa tego. Przynęta nie zdąży opaść, a już wisi krąp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 nowa plaga w postaci drobnego krąpia i leszcza Nie złowiłem żadnego leszcza poniżej 35cm, to wszystko to są chyba krąpie. Tego małego okonika już jest dużo mniej niż rok temu. Jest dużo małych wzdręg i jaziów, niestety chyba mniej linów, pewnie zostały przetrzebione przy połowach zarybieniowych karpi. Nie napotkałem płotek, a rok temu jak się trafiło na stadko to same >25cm. Sumik karłowaty występuje, ale łowią go bardzo sporadycznie, miejmy nadzieję że tak zostanie. Takie moje spostrzeżenia ze stawu z ostoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 19 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 19 Sierpnia 2011 Dzisiaj i przedwczoraj na Rzęsie byłem, wynik marny kilka krąpi i leszczyków po 10cm, sporadycznie trefiły się wzdręgi.. Nie wiem co się dzieję z tą woda. Jutro Turawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 No to zobaczymy, od poniedziałku ostatnie wakacyjne oblężenie robię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Czyli od dzisiaj ? Czy dopiero od przyszłego tygodnia ;o ? Ty się Krzycho do mnie na GG odezwij bo mam sprawe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Byłem od 6 do 15, bryndza z nędzą, kilka krasnopiórek na przynętę podyktowaną dla trochę większych sztuk białorybu (3 ziarna kuku). Gdzie się podziały te liny, leszcze, okonie ponad 30cm, rok temu okonie brały na żywca, teraz w ogóle ich nie ma. Nie widziałem, żeby ktokolwiek złowił leszcza, a rok temu było go dość dużo. To samo z linem. Nie wiem co zostało w stawie z ostoją, ale nie wróżę mu nic dobrego jak tak dalej pójdzie, za chwilę będą tylko zarybieniowe karpie, krąpie, sumiki i krasnopióry. Nawet tego 10cm okonia już tyle nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 No to nie ciekawie. Przenieś się na staw z fontanną, może będziesz miał lepsze wyniki, tam przynajmniej coś bierze. Daj znać kiedy idziesz na Rzęse to wyskoczymy razem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Z dużym opóźnieniem wtorkowy szczupol 60cm 1,9kg, na karasia: W środę też byłem, połowiłem krasnopiórek i krąpi na kukurydzę. Złowiłem tez 2 sumiki karłowate, obydwa przy "białym" krzaku wystającym z wody koło wysepki, na stawie z ostoją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 20 Października 2011 Share Napisano 20 Października 2011 Drapieżnik gryzie czy tak jak wszdzie?STRAJKUJE? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FISZ Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Witam normalnie wedlug mnie nie wiem co sie dzieje z z tym lowiskiem lowie tam dosc czesto , a normalnie nic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 30 Października 2011 Autor Share Napisano 30 Października 2011 Nie Tylko według Ciebie. Ja tam w tym roku nic nie złowiłem porządnego ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FISZ Napisano 1 Listopada 2011 Share Napisano 1 Listopada 2011 Dokładnie masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 17 Marca 2012 Autor Share Napisano 17 Marca 2012 Ponoć przyducha na Rzęsie była. Sporo karpia i innych ryb padło.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 18 Kwietnia 2012 Share Napisano 18 Kwietnia 2012 Byłem dzisiaj zobaczyć czy się coś dzieje na Rzęsie i o dziwo rybka się ruszyła. Wiadomo gruntowcy prakycznie bez brań, dziadki z odległościówkami też. ustawiłem się z bacikiem na stawie bez fontanny od strony pół. Gruncik ze 2 metry wiaterek w plecki i jazda;) Na poczatku łapałem ładne płocie od 20cm do 25cm ale grube, trafiły się 2 leszcze pod 40cm kilka okonków i UWAGA szczupak 59cm na 2 ochotki walczył ze 20 minut na moim baciku (haczyk 16 przypon 0,10) także ubaw miałem Tylko ja się pytam gdzie ten Jaź??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Ja dzisiaj miałem inaugurację sezonu na stawie z fontanną, gdzie łowiłem 1 raz. Odległościówka i żywiec. Ogólnie lipton, na odległościówkę jedno branie i krąp 28cm, ewidentnie na tym stawie dzisiaj nie brały, oprócz jednego pana który wytargał 2 karpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 2 Maja 2012 Share Napisano 2 Maja 2012 Ja dzisiaj miałem inaugurację sezonu na stawie z fontanną, gdzie łowiłem 1 raz. Odległościówka i żywiec. Ogólnie lipton, na odległościówkę jedno branie i krąp 28cm, ewidentnie na tym stawie dzisiaj nie brały, oprócz jednego pana który wytargał 2 karpie Kolego ja byłem w tym roku 4 razy już i zawsze miałem z 50 sztuk ładnych ryb, głównie płoci, krąpi i leszczy. trafił się szczupak na bata. Kwestia delikatnego zestawu i bacik, gwarantuję że miałbyś brania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi