MatiQ Napisano 4 Lipca 2010 Autor Share Napisano 4 Lipca 2010 Ja jutro niedam rady prędzej w wtorek. Też na ryż połowię. łowie na Tym stawie kaj jest lodowisko . A zanęta to jaka wpadnie w oko przeważnie TRAPER:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 5 Lipca 2010 Share Napisano 5 Lipca 2010 Właśnie wróciłem, byłem nad wodą dopiero po 7. Najpierw długa cisza, o 7.45 przyjechał dziadek i po 10 minutach wyciągnął leszcza 30cm na pinkę. Ja twardo obstawałem przy czerwonych i obłowiłem masę krąpi, na spławik na pinke też krapie, okonik 20cm, jakieś płotki, jednym słowem - drobnica. Kukurydza i kanapki nie podnosiły ilości brań ani wielkości ryb. Później zarzucilismy żywca Pierwsze branie na żywca zmaściłem potwornie, bo ryba prawdopodobnie nie miała w pysku haczyka i po krótkiej walce wypluła przynętę, słabo walczyła więc prawdopodobnie był to okoń - za wcześnie zaciąłem. Założyłem nowego żywca i rzuciłem go jakieś 20m od poprzedniego miejsca. Po godzinie spławik zniknął, a żyłka zaczęła powoli schodzić z kołowrotka, wzdłuż brzegu. Po chwili zatrzymała się, a później szybko zaczęła uciekać i zaciąłem, 30m od wędki nad wodę wyskoczył szczupak (mój pierwszy w życiu), przepłynał pod innymi wędkami więc było trochę zabawy z przekładaniem, ale ostatecznie trafił do podbieraka - 52cm. Połknął za daleko, musiałem odciąć przypon i tyle z łowienia na żywca bo zapasowego nie miałem Wypad raczej udany, chociaż denerwują mnie te krąpie, radzą sobie nawet z 2 ziarnami kuku i czerwonym na haczyku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 5 Lipca 2010 Autor Share Napisano 5 Lipca 2010 Krzycho podaj GG może razem się wybierzemy niedługo jak tylko pogoda pozwoli, jak co to pisz 4993694. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 6 Lipca 2010 Share Napisano 6 Lipca 2010 Napisałem ci wiadomość, mój numer 9312478. Kupiłem haczyki, stalki, zanętę feeder, czerwone, mam trochę pinek i kuku - jutro wybieram się z feederem i żywcem, wezmę jeszcze odległościówkę bo muszę te żywce dorwać No i jak by na feedera nic nie brało to będzie się czym pobawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 6 Lipca 2010 Autor Share Napisano 6 Lipca 2010 Hm, może się skuszę i wybiorę się z Tobą ale to zależy od pogody bo narazie za oknem ciemno , robię budzik na 4 i zobaczymy jak to będzie. W, którym mniejwięcej miejscu będziesz siedział to się spotkamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Dubelek Leszczyk W sobotę nocka :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radzio19871 Napisano 7 Lipca 2010 Share Napisano 7 Lipca 2010 Ładny lechol, w zeszłym roku miałem takiego 49cm To były twoje jedyne rybki? Myślę czy nie wybrać się jutro ale mam bardzo mało pinki i nie starczy mi do zanety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 7 Lipca 2010 Autor Share Napisano 7 Lipca 2010 Radzio ja wogóle nie dodaje pinki do zanęty . Zwyczajna zanęta i do wody efekty są :). A co do ryb to były jedyne było jeszcze kilka brań ale nie do zacięcia. jutro idę też może z Krzychem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 8 Lipca 2010 Share Napisano 8 Lipca 2010 Teraz bardzo słabo, dwa okoniki 23 i 25cm, (spi i żywiec), 20cm karpik... Wczoraj sandacz 50cm na... 5 pinek na haczyku 12 na grunt. Żyłka była cienka, walka zażarta ale udało się go ulokować w podbieraku. Z MatiQ'iem doszliśmy do wniosku, że staw z trzcinową wysepką jest lepszy do łowienia na grunt, natomiast więcej drapieżnika jest w stawie z ostoją ryb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 10 Lipca 2010 Autor Share Napisano 10 Lipca 2010 Dzisiaj wyruszam na nockę, zobaczymy co będzie brać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 11 Lipca 2010 Autor Share Napisano 11 Lipca 2010 Staw Rzęsa 10.VII - 11.VII 2010r. Z dnia 10 na 11 lipca wybrałem się poraz pierwszy w życiu na nockę. Pogoda masakryczna upał, duchota... 33*C w cieniu. Wszystko było by ok jak by brały rybkiouch. Na miejscu byliśmy o godz. 18:20, po przeglądzie miejsc i krótkich pogawędek z wędkarzami nie sprzyjało nic ku dobremu... Na 6 wędek w wodzie złowiliśmy Tylko jedną rybę, karasia 30cm....... Na bata więcej połowiłem ale sama drobnica;). Kilka fotek z łowiska i rybek. Ale kiełbaski z grilla smakowaliouch. Przepraszam za jakość zdjęć, ale telefon wpadł mi do wody i nie działa muszę robić zastępczymouch. [ Komentarz dodany przez: sinus: 03-08-10, 21:56 ] zdjęcia ryb niewymiarowych są niezgodne z regulaminem wstawiania zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 7 Sierpnia 2010 Share Napisano 7 Sierpnia 2010 MatiQ ponaglił mnie do aktywniejszego rozwijania tego tematu Piątek, 06.08 Szczupol 62cm, 2,10kg Leszcz 44cm, 1kg. Zdjęcia nie dodam bo mam jeszcze bardziej debilną minę niż na tym ze szczupakiem. Dzisiaj bryndza z nędza, sama drobnica, 3 krasnopiórki 25-30cm, nie mierzyłem, powypuszczałem wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 8 Sierpnia 2010 Share Napisano 8 Sierpnia 2010 Niedziela, 08.08 Lin 34cm, 80dkg. Godzina 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 9 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Rozkręcasz się widzę ;D, graty szczególnie za szczupłego i za lecha bo ładny grubiutki jak go widziałem podczas holu. Mi coś ten staw nie podchodzi, 3 raz i nic nie złowiłem tam, lepszy ten drugi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 9 Sierpnia 2010 Share Napisano 9 Sierpnia 2010 Dzisiaj tylko leszczyk ok. 34cm (nie mierzyłem dokładnie) i... sumik karłowaty Wygoniły mnie grzmoty, ale wcześniej miałem fajną akcję. Rzuciłem na grunt na ryż preparowany, włączyłem wolny bieg żeby słyszeć branie i po 10 sekundach mocny odjazd, ryba wyciągnęła jakieś 10m żyłki więc zaciąłem, przygotowałem sobie już podbierak na to karpisko które okazało się... 25cm krąpiem, wokół którego owinął się przypon i haczyk wbił mu się w brzuch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 12 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Wybiera się ktoś jutro na Rzęse??, będę siedział na stawie kaj jest fontanna od strony lodowiska pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 12 Sierpnia 2010 Share Napisano 12 Sierpnia 2010 Dla porządku napisze że dzisiaj 2 liny (28cm, ~25cm) i leszczyk (36cm) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 13 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Taki leszczyk dzisiejszego dnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzycho Wędkarz Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 Ale chudy Coś niedożywione te nasze "Rzęsowe" ryby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 I jak tam był ktoś ostatnio na Rzęsie?? Ponoć zarybili drapieżnikiem i inną rybą. W piątek mam zamiar iść na żywca pewnie ostatni raz w roku. Zobaczymy jak będzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 Właśnie, staw Rzęsa został jakiś czas temu zarybiony i zamknięty. Niedawno było "wielkie otwarcie" - nad wodą oczywiście tłumy, jak na zawodach, co na haku to w plecaku. Żałosne... Mało co z tej ryby zostanie na wiosnę, przyjdę w kwietniu i będę wysłuchiwał narzekań, że PZW za mało zarybia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BOBO Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Jak sytuacja z drapieznikiem?Aktywny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 21 Listopada 2010 Autor Share Napisano 21 Listopada 2010 Tam całymi dniami przesiadują tak zwani mięsiarze. Czasami chodzę tam się przejść z ekipą, to siedzą i siaty mają w wodzie. Ale od tego tygodnia mrozy i śnieg ma być więc może nie będzie takiej presji już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pisaq Napisano 22 Listopada 2010 Share Napisano 22 Listopada 2010 Nom, może coś przetrwa do wiosny... Bo jak narazie to przebierania nie ma. Dopiero jak wyłowią wszystko to pójdą... na inny zbiornik. Od zarybienia do zarybienia, szarańcza jedna. Tacy to powinni płacić za znaczki po 500zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatiQ Napisano 23 Listopada 2010 Autor Share Napisano 23 Listopada 2010 No dokładnie, a później przychodzą do związku, żeby opłacić karte na sezon 2011r i się chwalą, co nachytali- jak nie odpuszczają Tylko cały czos tam siedzą to się nie dziwić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi