Gość grzechuce Napisano 4 Maja 2010 Napisano 4 Maja 2010 witam jakie sa Wasze opinie i przemyslenia co do Syclopow mepps? jakies techniki prowadzenia kolory, sytuacje?
woytek Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 Dość często łowie na syclopsy, zazwyczaj od nich zaczynam, szczególnie fluo, biała i srebrna z czerwonymi dodatkami. Co do wielkości to mam od 00 do 1, zastanawiam się właśnie nad zakupem paru sztuk większych rozmiarów. Prowadzić można ciągle zwijając, zwalniając i przyspieszając co jakiś czas, ale najczęściej łowię na syclopsy z opadu, świetnie zachowują się te blachy opadając na dno. W tym roku już parę rybek zaliczyłem, niestety same maluszki się trafiały (szczupłe +-50 i okonki +-20), i co ciekawe wszystkie na jeden kolor. ps. Grzechuce opisz swoje "doświadczenia" z syclopsami.
Gość grzechuce Napisano 5 Maja 2010 Napisano 5 Maja 2010 posiadam w pudełku 5 sztuk nr 2: srebrny+czerwony, srebrny+czarny, tiger+złoty, fosfo oraz złoty+czerwony. do tej pory prowadziłem je typowo jak gumy. rzut opad do 5 sekund w zależności od łowiska i podcinka. drugim sposobem bylo równomierne ściaganie z postojami na opad 2-3 sekundy. trzeci sposob na który najmniej podbić miałem to ten opisany w jednym minikatalogow meppsa: rzut opad do dna podbicie i kilka ruchów korba opad do dna. w sumie to 2 szczupaki na nie zlowilem nigdy jakos szczególnej uwagi im nie poświecałem... może to był błąd. na 100% po pierwszym czerwca poswięce wyłącznie im pare wyjazdów na sandały. a może też kwestia kija który był nota bene trochę za miękki i ciężko było coś wyczuć poza biciem. złej lotności i pracy nie mogę im zarzucić stad moje pytanie o techniki prowadzenia
Gość grzechuce Napisano 5 Lipca 2010 Napisano 5 Lipca 2010 no wlasnie co do cyklopa to musze powiedziec ze hmm... problem nie jest przyneta tylko lowisko ostatnio do prowadzonego przy dnie z opadem i podszarpywaniem w kolorze fosfo w odnodze odry skoczyl 80 cm sum. byla niezla jazda bo mialem kijek do dragon millenium super fast do 25 gram
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.