Skocz do zawartości
Dragon

Mepps Syclops

Gość grzechuce

Rekomendowane odpowiedzi

Gość grzechuce
Napisano

witam

jakie sa Wasze opinie i przemyslenia co do Syclopow mepps? jakies techniki prowadzenia kolory, sytuacje?

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Dość często łowie na syclopsy, zazwyczaj od nich zaczynam, szczególnie fluo, biała i srebrna z czerwonymi dodatkami. Co do wielkości to mam od 00 do 1, zastanawiam się właśnie nad zakupem paru sztuk większych rozmiarów. Prowadzić można ciągle zwijając, zwalniając i przyspieszając co jakiś czas, ale najczęściej łowię na syclopsy z opadu, świetnie zachowują się te blachy opadając na dno. W tym roku już parę rybek zaliczyłem, niestety same maluszki się trafiały (szczupłe +-50 i okonki +-20), i co ciekawe wszystkie na jeden kolor.

ps. Grzechuce opisz swoje "doświadczenia" z syclopsami.

Gość grzechuce
Napisano

posiadam w pudełku 5 sztuk nr 2: srebrny+czerwony, srebrny+czarny, tiger+złoty, fosfo oraz złoty+czerwony. do tej pory prowadziłem je typowo jak gumy. rzut opad do 5 sekund w zależności od łowiska i podcinka. drugim sposobem bylo równomierne ściaganie z postojami na opad 2-3 sekundy. trzeci sposob na który najmniej podbić miałem to ten opisany w jednym minikatalogow meppsa: rzut opad do dna podbicie i kilka ruchów korba opad do dna. w sumie to 2 szczupaki na nie zlowilem nigdy jakos szczególnej uwagi im nie poświecałem... może to był błąd. na 100% po pierwszym czerwca poswięce wyłącznie im pare wyjazdów na sandały. a może też kwestia kija który był nota bene trochę za miękki i ciężko było coś wyczuć poza biciem. złej lotności i pracy nie mogę im zarzucić stad moje pytanie o techniki prowadzenia :wink:

• 1 month later...
Gość grzechuce
Napisano

no wlasnie co do cyklopa to musze powiedziec ze hmm... problem nie jest przyneta tylko lowisko ostatnio do prowadzonego przy dnie z opadem i podszarpywaniem w kolorze fosfo w odnodze odry skoczyl 80 cm sum. byla niezla jazda bo mialem kijek do dragon millenium super fast do 25 gram :mrgreen:

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.