Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeździ ktoś ewentualnie ktoś coś słyszał na temat tego łowiska ?

http://www.stawykrobielowice.pl/lowisko/

Wstęp: 5pln od osoby

Ryby można wypuszczać a cen za kg nie znam bo wole schabowe :mrgreen:

Wiem że 2/3 lata do tyłu można było tam fajnie połapać - karpie od 3 do 5 kg trafiały się często, parę ładnych dwu-cyfrówek wiem że też wyciągnęli (osobiście nigdy tam nie łapałem a byłem kilka razy bez sprzętu). Z moich znajomych nikt już nie jeździ więc nie bardzo wiedziałem czy warto ale byłem zobaczyć dzisiaj i w sumie dalej nie wiem czy jest tam ryba warta poświęcenia chwilki czasu. Było kilku wędkarzy z czego dwóch "karpiarzy" chyba że tylko sprzęt mieli profesjonalny :roll: Reszta to "miejscowi"

Siedziałem od 17 do 20 z dwoma kijami - jeden na kukurydze drugi na kulke - ok 18 podręcznikowy odjazd i puste zacięcie, obok na spławik złapali 2 karpiki na oko 40cm i amura, którego pomylili z linem, byłem im go podebrać bo nie mieli podbieraka a widziałem że dwa poprzednie karpie jeden drugiemu wyciągał chwytając ręką za żyłkę.

Ogólnie woda fajna, cisza, spokój tylko czy są tam większe sztuki niż 50 cm :roll:

przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 65
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

ja byłem tam parę razy i mam kupla ktory często tam jeździ ogólnie wiem ze jest wpuszczony karp i amur, łowiłem tylko na spining największy sukces szczupak 2,5kg pare mniejszych i okonki stawiki małe ale rybne i okolica ciekawa , ogólnie polecam

Napisano

Ktoś wie co tamtejsze miśki lubią najbardziej ? ewentualnie co sie nie sprawdza ? Jadę chyba jutro usiąść na parę godzin, nie zrobiłem zakupów i nie bardzo miał możliwość kombinowania nad wodą

• 1 month later...
Napisano

Byłem tam z 4 razy. Ogólnie to słabo, niby kukurydza najlepsza do łowienia, a mało co weźmie, na kulki tez nic nie bierze, czasem z gruntu na kanapke 3-6 białych i ziarno kukurydzy. Na spławik to tylko małe płotki przy trzcinach, też na białe.

Napisano

eM_Si, Mój ojciec był wczoraj i na karpiówki nic a na feederka kilka karasi i płoci. 2 dni temu padła tam 20-stka - potwierdzone przez wędkarzy i właściciela

Napisano

A na co wziął ten karp może nie wiesz? ^^ Takie karpie w tak małym stawie ?! Nie do wiary! W niedziele trzeba sie znowu wybrać z feederem i karpióweczką.

Napisano

Kurcze to trzeba tera zapachy wypróbować różne bo na Scopex 'a i Fruit-Tella 'e nic nie bierze... A nie wiesz może na jaką kukurydze tam karp bierze? Bo podobno tam sie karpie na kuku łowi, a ja mam na kukurydze 1 amura/karpia na zasiadkę. Na szczęście chociaż na drugiej wędce co jakiś czas karaś siada...

Napisano

Hmm cofam wszystko złe, co powiedziałem o tym łowisku! byłem tam dzisiaj. Razem z towarzyszem wyprawy 17.5 kg ryby z czego ok. 16.5 kg to amury (brały jak oszalałe - ok. 8 sztuk) !!! Amury przez nas łowione były od 1.5 do 4.5 kg! Poza tym 2 płocie gruntowe, przyzwoity japoniec i okoń. który uwiesił się przy zwijaniu zestawu z robalami. Na trupka tylko jeden odjazd, na spławik też brały amury (przy zacięciu cały zestaw szedł się je**ć :shock: - a żyłka 0.20 i przypon 0.18 - na kilówke lub dwu powinno starczeć... ).

Sqra odpowiadając na twoje pytanie z I postu - jak dzisiaj łowiłem same amury powyżej 55 cm!

Napisano

To się trochę pobawiliście :wink: Daj znać jak będziesz jechał następnym razem to może podjadę na chwilę

• 3 weeks later...
Napisano

Witam

Byłem na tym łowisku i powiem że bardzo przyjemne jak i obsługa jak i rybki

1x karp 5,5

1 x karp 4,8

1x karp 2,80

2x amur 1,8 oraz 2,1

oraz 6 xjapończyk

amur na kurydze 1x karp kuku oraz 2 x kuleczka proteinowa tuti

Pozdrawiam

Napisano

Pod koniec czerwca i na poczatku lipca zlowiono tam 2 sumy - 11.2 kg na watrobke i 13 kg na zywca. Rozmawialem z lowca tego drugiego pare godzin po tym jak go zlowil - mowil, ze dzien wczesniej w wieczorem przez 2 godziny nawet zywca nie mogl zlowic, potem w nocy zlowil ich 10 w 10 minut, zarzucil na suma (ale kiedy on wzial to nie wiem) i po 40 minutach walki wycholowal go na brzeg. Zywcem byla plotka ok 12 cm.

Jak mowi moj post z dnia 5.07 (ten sam dzien w ktorym zlowiono tego suma) :

Razem z towarzyszem wyprawy 17.5 kg ryby z czego ok. 16.5 kg to amury (brały jak oszalałe - ok. 8 sztuk) !!! Amury przez nas łowione były od 1.5 do 4.5 kg! Poza tym 2 płocie gruntowe, przyzwoity japoniec i okoń. który uwiesił się przy zwijaniu zestawu z robalami. Na trupka tylko jeden odjazd, na spławik też brały amury (przy zacięciu cały zestaw szedł się je**ć - a żyłka 0.20 i przypon 0.18 - na kilówke lub dwu powinno starczeć... ).

to musial byc naprawde dobry dzien na tym lowisku - ja bylem od 7 do 18. Akurat trafilem na pore karmienia to wlasciciel zanecil mi miejscowke karma ktora stosuje.
  • 2 months later...
Napisano

witam bylem tak kilka razy

dniowka udana 5 amurow takich od 3-do 6 killo kulka proteinowa

nocka udana jakies miesiac temu

ponad 32 kilo ryb

5 karpi i sum wszystko na kulke

bylem przedwczoraj na nocce wydalem 20 zl na wjazd i zadnego brania

metoda

kulka zywiec kuku i nic

raz bywa tak raz tak:d

Napisano

Siema Maniek :wink: Jakoś po ostatnich wypadach na Odrę czy inne łowiska nie chce mi się jezdzić do tych Krobielowic - biorą tam głównie sztuki od 4 do 7kg a w takiej wannie jak tam to żadna frajda. Opłacaj kartę to na wiosnę sie wybierzemy nad Odrę razem z Łukaszem :wink:

Napisano

spoko narazie odstawilem wedki i raczej juz koniec na ten sezon łapania

namawiaja mnie abym na vektory podjechal do białka tylko ze tam na kukurydze 2 metry od brzegu brania co 5 min i karpie ok 2-4 kilo

• 3 months later...
Napisano

W tamtym roku byłem tam pierwszy raz na początku kwietnia ale podejrzewam że udostępniają łowisko wcześniej, jak tylko zejdze lód.

609 350 808 Tu masz numer do Maćka, współwłaściciela gospodarstwa w Krobielowicach. Najlepiej zadzwonić i zasięgnąć info u źródła

• 1 month later...
  • 1 month later...
Gość Tench
Napisano

Dzisiaj pierwszy raz w Krobielowicach i totalne zero jak u wszystkich. Kukurydze, kulki, pelety karpie miały w... za to na powierzchni robiły taki łomot :grin:

Napisano

Był ktoś ostatnio? W niedziele dużo ludu siedzi? I jeszcze jedno pytanko - preferowane smaki kulek - z nęceniem truskawkowe, scopex, tutti-frutti i nic. Chyba, że trzeba spróbować z pływaczkiem? Co wy na to?

Gość Tench
Napisano

Byłem z feederem i nic, karpiarze też nic ale ryba pływa. Stali bywalcy używali rybnych smaków, pewnie dlatego że rybka dokarmiana karmą i dobrze reaguje na rybno-mięsne smrodki.