Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z tego zestawu najbardziej zastanawiam się nad kołowrotkiem , niby trzy łożyska ale brak oporowego , ciekawe czy da radę okazjonalnie połowić czy rozleci się po pierwszym wyjeździe na ryby ? 

Jig.jpg

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Kolego to co pokazałeś jeżeli kupisz to będziesz się tylko denerwował przy wędkowaniu 👿 , odłóż dodatkową stówę i zobacz taki zestaw - moja propozycja to wędka Jaxon Grey stream na allegro nie cała stówka ( bardzo fajny kijek o różnej gramaturze który mi się podoba ) do tego młynek Shimano Altus ( mam trzy sztuki i jestem zadowolony ) prosta konstrukcja , lekki i nie miałem do tej pory żadnego problemu z nimi , zamiast żyłki Jaxona ( parę miałem i dobrego słowa nie powiem o nich 👿 ) zobacz plecionkę Mikado na dzień dobry da radę ( używam na co dzień ) nie całe trzy dychy a przynęty ? no cóż nie ma reguły 😉 ps. zwróć uwagę na używki , może się coś trafi , powodzenia

• Super 2
Napisano

Przepraszam , chodziło mi o kołowrotek Shimano Alivio ( kurna robię młodemu rower i tam jest przerzutka Shimano Altus 😉 i tak łazi mi to po głowie )

Napisano

Używam  Jaxona Grey do 17 gr z kołowrotkiem  Dragon 835 + plecipnka  Mikado Nihonto 08 i złego słowa nie powiem na ten zestaw . Miałem wcześnie jeszcze delikatniejszy kijek ale to jakoś nie moja bajka takie delikatne łowienie . Z czysty sumieniem mo gę polecić ten kijek