luqqas Napisano 24 Maja 2010 Napisano 24 Maja 2010 Cześć forumowiczom, Mam pytanko gdzie w okolicy Szklarskiej Poręby można spokojnie powędkować...na wodzie "nizinnej"? To będzie wypadzik rodzinny więc tak max 4-5 h, mile widziany spokój, a ryba - jak się trafi, byle coś tam skubnęło. czy warto jechać ze Szklarskiej 30km na jezioro Pilchowickie? a może są jakieś nieprzeludnione miejsca np w Cieplicach? Na mapie widzę jez.Sosnówka ale tam chyba nie wolno? z braku laku moze być takze jakiś staw komercyjny blisko Szklarskiej. czy stawy podgórzynskie są udostępnione do wędkowania? Będę wdzięczny za sugestie, pozdrowienia
pawel332 Napisano 25 Maja 2010 Napisano 25 Maja 2010 Cześć forumowiczom,Mam pytanko gdzie w okolicy Szklarskiej Poręby można spokojnie powędkować...na wodzie "nizinnej"? To będzie wypadzik rodzinny więc tak max 4-5 h, mile widziany spokój, a ryba - jak się trafi, byle coś tam skubnęło. czy warto jechać ze Szklarskiej 30km na jezioro Pilchowickie? a może są jakieś nieprzeludnione miejsca np w Cieplicach? Na mapie widzę jez.Sosnówka ale tam chyba nie wolno? z braku laku moze być takze jakiś staw komercyjny blisko Szklarskiej. czy stawy podgórzynskie są udostępnione do wędkowania? A więc jezeli chodzi o szklarską to najprawdopodobnie wogóle nie połapiesz pilichowice-woda spuszczona na wszelki wypadek na kilku ostatnich wypadach cieńko.Ogólnie w weekendy jest duzo ludzi sosnówka-ujecie wody pitnej -zakaz cieplice- są jakies tam stawy(byłem z 10 lat temu) brak info podgórzynskie stawy- komercja nigdy nie byłem jest do wyboru : balaton -łatwy dojazd pod wode płaski teren ,na ognisko grila ok ale duzo bydła przyjeżdza szczególnie w wolne dni. wojanów- łaty dojazd byłem w tym roku pare razy bez efektów specialnych podobno tu raczej grunt lub spławik ale bardzo daleko trzeba rzucac (nie lubię tego łowiska)
luqqas Napisano 25 Maja 2010 Autor Napisano 25 Maja 2010 dzięki pawel332, zatem nieciekawie. a gdzie jest ten wspomniany "balaton"? (choć wizja bydła raczej mnie nie zachęca) kijki wezmę i tak, zobaczę na miejscu co z tym podgórzynem. najwyżej sprzęcik przejedzie się w bagażniku...i tylko robali żal
pawel332 Napisano 26 Maja 2010 Napisano 26 Maja 2010 jak na balaton od strony jeleniej trzeba walić na sosnówke przez Staniszów (przed staniszowem) W jeleniej gorze z ulicy Wojska polskiego skrecic na mickiewicza i jechac nią tak długo az po lewej stronie bedzie woda (tuż pzed nią po prawej stoii jakby parking czy złomowisko na którym sa 3 autobusy takie żółte jak w usa co dzieciaki wożą) jadąć od strony sosnówki trzeba skrecic na staniszów przejechac przez wieś i kierowac sie na jelenią bedzie woda po prawej. http://images50.fotosik.pl/298/440e1ed0ed548a08m.png' alt='440e1ed0ed548a08m.png'> to przekreslone to nie to jest osadnik(dawne zakłady chemiczne) na mapie ladnie wygląda
luqqas Napisano 26 Maja 2010 Autor Napisano 26 Maja 2010 jeszcze raz dzięki. na liscie wód nizinnych PZW JG znalazłem też "33. Szklarska Poręba 1,00 Szklarska Poręba"
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.