marbil Napisano 3 Marca 2011 Share Napisano 3 Marca 2011 witaj Przemektyka bywałem tam w zeszłym roku jest to zbiornik ,,przeleszczony'' jak dla mnie trafiaja sie wieksze osobniki ale tak jak pisal kamionki glownie w nocy. staw jest zarybiany co roku kaprpiem w weekendy jest tam dosc duza presja wedkarska, podobno wystepuja sandacze ale ja nie mialem brania podczas kilku nocnych zasiadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eM_Si Napisano 2 Czerwca 2011 Share Napisano 2 Czerwca 2011 Panowie, jak sytuacja na Białym na II stawie? Szukam nowych łowisk, ktoś pomoże? Ale proszę jak najszybciej, wyjazd chciałbym walnąć w ten weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mackbeth Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 Byłem tydzień temu na nocce.. w nocy nic, a za dnia tylko leszczyki.... Ani na kulkę ani na kuku nic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 3 Czerwca 2011 Share Napisano 3 Czerwca 2011 w zeszłą sobotę bez rewelacji kilka leszczyków i dwa karpiki jak dłoń woda zielona tak jakby już zakwitła z reaacji miejscowych od dłuższego czasu nic się tam nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 witam koledzy jak tam połowy gania cos na pierwszym stawie ???(węgorz,sum) chce jechac na nocke i zastanawiam sie właśnie gdzie jak tam wasze wyniki pochwalcie sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 19 Października 2011 Share Napisano 19 Października 2011 Witam wszystkich. W niedziele odwiedziłem pierwszy staw w Białym Kościele. Cel wyprawy szczupak na żywca . Niestety w sobotę nie kupiłem żywca i na początek musiałem go złowić co o tej porze roku robi się coraz trudniejsze. Po pół godzinie udało mi się złowić płoć która powędrowała od razu do wody. I to by było na tyle jeśli chodzi o żywca bo w zanętę weszły mi leszcze ok 30-35cm ok 15sztuk. Brak jakiejkolwiek aktywności zębatego poza jednym wyskokiem za drobnicą. A jak wasze wyniki na Białym Kościele, łowi ktoś może z powodzeniem na żywca na tych zbiornikach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeChifre Napisano 12 Listopada 2011 Share Napisano 12 Listopada 2011 co powiecie o tych stawach?? sa tam ladne sztuki?zlapie sie cos na zasiasce 7dniowej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
martini Napisano 10 Kwietnia 2012 Share Napisano 10 Kwietnia 2012 Witam, w sobotę korzystając z świątecznego zamieszania w domu udało mi się wyskoczyć na Biały Kościół - łowiłem na bata 7m, nastawiłem się na płoć i tu spore rozczarowanie bo złowiłem tylko dwie płotki od początku w zanętę wszedł mały leszcz, do 27-28cm max, ok. 20paru sztuk., wszystkie wróciły do wody. Rano było bardzo spokojnie, brak wiatru i słoneczko, po około 3godz. łowienia zerwał się wiatr, który skutecznie utrudniał łowienie lekkim zestawem. Podobno w tygodniu zaczął brać karp i padło parę sztuk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 witam koledzy. czy rybka ruszyła na stawach w białym kościele??? mam zamiar jechac na nocke ale nie wiem czy warto prosze was o info z góry dzieki. aha czy na drugim stawie tez są węgorze???? bo ponoc w tamtym roku na pierwszym stawie połapali wegorzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbil Napisano 24 Czerwca 2012 Share Napisano 24 Czerwca 2012 witam Panowie ruszyło coś z rybką w Białym Kościele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 25 Czerwca 2012 Share Napisano 25 Czerwca 2012 Na bialym jak zawsze bierze leszczyk ale zdaza sie nawet ladny karpik, ale z wywozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Panowie czy to prawda ŻE staw nr1 jest w lipcu i sierpniu jest zamkniety ?? i nie wolno tam łowić? prosze o info z góry dzieki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybu89 Napisano 17 Lipca 2012 Share Napisano 17 Lipca 2012 Tak to prawda staw nr1 czyli kapielisko jest zamkniety dla wedkarzy w godzinach od 6 do 20 lecz w godzinach nocnych tj. od 20 do 6 rano mozna wedkowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johny476 Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 dzieki Grzybu89 a powiedz mi na stawie nr1 jest wiecej suma czy na stawie nr2?? a gdzie wiecej sandacza?? mam duzo przynet i nie chce ich zmarnowac ,tzn wiesz ja chce jechac na pilce a wujek mnie meczy na biały kościół a ja na białym moze z 2 razy łowiłem i nie wiem w którym stawie co pływa a chcemy z wujkiem zapolowac na Wąsatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Kolego Johny476 jezeli chceszna wasatego zapolowac to zdecydowanie gorny staw nr:2 i tak samo za metnookim:) Zaczepow nie ma to nie pozrywasz sprzetu, ale na suma to raczej cos naturalnego i jak najdalej od brzegu. Ja ostatnio z wywozki na martwa rybke mialem taki odjazd ze nie dalem rady:) Sa ladne potworki ale trzeba czasu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybu89 Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Sum i sandacz jest na tym i na tym osobiscie wole staw nr1 na suma, z sandaczem jest ciezko, trzeba trafic na brania. Zaczepow prawie nie ma poza kilkoma kolkami w okolicy plazy i starym molo na 2 stawie. Jak cos to pochwal sie wynikami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Z doswiadczenia wiem ze na 2 jest o wiele wiecej ryby niz na dolnym bo po ostatnim zarybieniu nie wpuszczali na dolny bo jest okres wakacyjny i nie lowi sie tak tam. Staw nr:1 jest mniejszya zarowno ladniejsz ale na 2-ce jest wieksze pole do popisu. Jezeli masz lodke do wywozu to twoje szanse sa znacznie wiecej bo na srodku ladna ryba siedzi bo przy brzegu sam leszcz bierze zkarlowacialy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamionki Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Czy na stawie nr 2 można pływać pontonem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Nie mozna plywac pontonem ani niczim innym oprocz modeli zdalnie sterowanych. Ostatnio jak bylo podsumowanie roku 2011 to niektorzy chciezi zabronic plywania i wywozu z modeli plywajacych ale jak wiadomo to nawet nie przeszlo. Sam prezes kola 21 w Strzelinie nie byl zbytnio za uchwaleniem zabraniania łódek bo sam taka posiada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 20 Lipca 2012 Share Napisano 20 Lipca 2012 Zapomnialem dodac ze to dotyczy stawu nr:2 bo na pierwszym mozna plywac ale tylko w celach rekreacyjnych bo od 6-20 nie wolno tak lapac ryb. Jest okres wakacyjny i zrobili sabie z jednego stawu kapielisko. OSiR i PZW wyrazilo zgode na prowadzenie w okresie wakacyjnym takiej gospodarki wodnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 W poniższym linku ładny sumek złowiony na tym łowisku choć nie podają na którym stawie . http://www.tygodnik.walbrzyski.pl/newsy/2207-taaaka-ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 Kolego raczej na stawie nr:2 byl zlapany bo tam sa tylko takie potwory. Ostatnio z kolega plywalismy ''modelem zdalnie sterowanym'' na stawie nr:1 wynik byl rozczarowaniem tylko 8-10 wielkoludow takich po 1,50 w zwysz. A na nr:2 jest owiele wiecej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzybu89 Napisano 29 Lipca 2012 Share Napisano 29 Lipca 2012 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2083bceb7508956a.html# http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f60f7bfd91801c76.html Sum 160cm ok. 30 kg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/47d72a8d7cc702ce.html Sum 130cm 16kg http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/106479d50edaf5e7.html Sum 103cm 6,5kg Te potwory pochodza z dolnego stawu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rush111 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Grzybu : no ładne sztuki a na co się dały skusić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ali1986 Napisano 30 Lipca 2012 Share Napisano 30 Lipca 2012 Ladne sztuki tylko napewno zlapane pilka lat temu. Wczoraj zlapany sum gorny staw na spining. Zlapany za grzbiet kolo butki ratownika nial 170 i 38kg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi