Skocz do zawartości
tokarex pontony

Jak wstąpić do SSR

tomek20stencel5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chciałbym wstąpić do Społecznej Straży Rybackiej i mam pytania. W necie jest na ten temat bardzo mało, więc pytam tu: co muszę zrobić, gdzie się udać, żeby zdawać (bo rozumiem, że tak to wygląda?), czy muszę przejść jakieś szkolenia itp. Okręg Gdański. Mam 18 lat. Pozdrawiam i dzięki za odpowiedzi.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

odszukaj na swoim terenie SSR lub ich strażników umów się z komendantem i zaproponuj chęć wstąpienia reszta zależy od niego

Napisano

najpierw szkolenia, dwa dni po kila godzin, potem egzamin i oczekiwanie na legitymacje, najcześciej ZG okręgów raz do roku na wiosne organizują szkolenie i egzamin

Napisano

Do tego stalowe nerwy, być nie karanym mieć dużo czasu i ogromną cierpliwość. Osoby które "chcą sobie weekendowo chodzić na patrole" niech sobie odpuszczą na wstępie , robota społeczna i całkowicie nie wdzięczna. Dodatkowo bynajmniej u nas dosyć nie bezpieczna. Może to głupie ale dobrze jak człowiek jest słusznej postury, ale również wysokiej kultury. Dziadkom grzejącym miejsce w SSR również dziękujemy , nic pożytku a tylko zrzędzą. Młodzi silni z kondycją i zapałem .

ps. heh wymagania jak do legii cudzoziemskiej ale naprawdę, różne sytuacje się zdarzają nad wodą.

Napisano

jeux, z autopsji , większość członków u nas SSR jest wysportowana i zapierdzielanie półtora kilometra po krzakach za kolesiem który pod wpływem adrenaliny ma motorek w dupie nie jest niczym nadzwyczjanym.

Polecam zmienić kino z amerykańskiego na bardziej ambitne :).

Poza tym powiedz kradniesz całe życie i podchodzi do ciebie takie coś o wadze 50kg , przestraszyłbyś się ? wątpię. U nas w zeszłym roku były przypadki a to wrzucenia do wisły (sic!) a to bójek podczas kontroli , i pal licho z biedną SSR , ale stawiali się policji rzecznej .

Niestety Łomianki są jeszcze zagłębiem kłusoli , którzy mają to w genach . Dziad kłusował , ojciec to i on musi. pełne osiedla są które tylko z tego praktycznie na tanie wina ma pieniądze.

Napisano
Do tego stalowe nerwy, być nie karanym mieć dużo czasu i ogromną cierpliwość. Osoby które "chcą sobie weekendowo chodzić na patrole" niech sobie odpuszczą na wstępie , robota społeczna i całkowicie nie wdzięczna. Dodatkowo bynajmniej u nas dosyć nie bezpieczna. Może to głupie ale dobrze jak człowiek jest słusznej postury, ale również wysokiej kultury. Dziadkom grzejącym miejsce w SSR również dziękujemy , nic pożytku a tylko zrzędzą. Młodzi silni z kondycją i zapałem .
Bardzo słusznie ze to zaznaczyłeś ,nie którym się wydaje ze to spacerki na łonie natury.No i tak trzymaj .
Napisano

U nas to raczej SSR z policją się udaje, więc myślę, że nie byłoby aż takiego strasznego zagrożenia. Właśnie u mnie z tą posturą to tak średnio, bo mam niecałe 1.8m i 60kg wagi :D Ale wysportowany to raczej jestem xD

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.