Mirek* Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Witam Wielka akcja pomocy mojemu kołowrotkowi; potrzebuję korbki do kołowrotka wielkości od 300 wzwyż. Kupię lub wymienię na woblery do wyboru, może być od starszego modelu ... jakiegokolwiek. Poprosiłbym o zdjęcie w mms-ie danej korbki na nr 793 972 216. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 1 Czerwca 2010 Share Napisano 1 Czerwca 2010 Mirek*, co to za kołowrotek ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek* Napisano 1 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 1 Czerwca 2010 Nie o to chodzi; by była od tegoż samego modelu bo ta właśnie mi nie pasuje, i nie o całe ramie mi chodzi { chociaż też może być } a tylko o ten element, który trzymamy w ręce czyli, że może być sama korbka bez ramienia. artech Od Okumy powinna pasować ... . Sprawdzałem na swojej Okumie Fine 715 pasuje idealnie, problem w tym, że ta Fina jest sprawna i nie może zostać kaleką bez korbki. Chcę tą bułę od Fujitsu zmienić na mniejszą {normalniejszą} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 a tylko o ten element, który trzymamy w ręce czyli, że może być sama korbka bez ramienia. Chcę tą bułę od Fujitsu zmienić na mniejszą {normalniejszą} to się nazywa uchwyt korbki. jednak w kołowrotkach, w których są wymienne trzeba znać wymiary lub przynajmniej markę i model młynka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek* Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 a tylko o ten element, który trzymamy w ręce czyli, że może być sama korbka bez ramienia. Chcę tą bułę od Fujitsu zmienić na mniejszą {normalniejszą} to się nazywa uchwyt korbki. jednak w kołowrotkach, w których są wymienne trzeba znać wymiary lub przynajmniej markę i model młynka Dokładnie brakowało mi tego ,,zwrotu technicznego" uchwyt korbki dziękuję Damian 21. A to drugie Twoje zdanie pisane z małej litery ma się ni jak do tematu i do rzeczywistości ... jak ktoś ma dwie lewe ręce to i dwie kulki może zepsuć. Chodzi o to by dopasować od innego modelu bo oryginalna mi nie pasuje, a więc model i marka ma się tu ni jak do ....{ wymienialności korbek, marek czy modeli} Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Damian21 Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Chodzi o to by dopasować od innego modelu bo oryginalna mi nie pasuje, a więc model i marka ma się tu ni jak do ....{ wymienialności korbek, marek czy modeli} widzisz w tańszych kołowrotkach często da się odetkać ten "korek" zaślepiający mocowanie takiego uchwytu, jednak nie da się go wykręcić bo jest przymocowany nie za pomocą nakrętki a "zaklepany". także długość i średnice takiego uchwytu często się różnią. w każdym razie przypadkiem możesz nabyć nierozbieralną korbkę lub uchwyt o innych wymiarach wew. który na nic ci się nie przyda. wiem dokładnie o co Ci chodzi(większość kołowrotków "morskich" ma taką gałę. choć ten "handle knob" oznacza ogólnie ten uchwyt jednak dosłownie tłumaczony oznacza właśnie tą "gałę" ) często da się dokupić zamienny uchwyt, wiedząc co to za kołowrotek(jednak kolega łaskawie tego nie ujawnił) może i by nawet oryginalny zamiennik znalazł. szukasz a prosisz boga żeby nie znaleźć.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirek* Napisano 2 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 2 Czerwca 2010 Witam Szkoda, że temat się rozwija w formie dyskusji ... a ja potrzebuję ,,tylko” uchwytu korbki dosłownie jakiejkolwiek płaskiej np.; takie jak na załączonym obrazku jak ma ten czarny, czerwony czy też srebrny tica a potrzebuję do tego grafitowego na zdjęciu bez korbki. A z korbką bułą wygląda tak ma dosłownie prawie trzy centymetry grubości i nie jest wkręcana pośrodku taki zamysł konstruktorski { ci nie głupi japończycy } lub ja mam dwie lewe ręce. A mogliby dać taką normalną lekką korbkę odpowiednią do wielkości kołowrotka. Te wszystkie inne korbki mają od 13mm do 15mm grubości, nawet te zdawałoby się grubsze i są jak najbardziej oki. A ta od okumy pasuje idealnie ... ale też i kołowrotek jest jeszcze idealny. Damian 21 napisałeś bardzo fajny post ,, wiem dokładnie o co Ci chodzi(większość kołowrotków "morskich" ma taką gałę. choć ten "handle knob" oznacza ogólnie ten uchwyt jednak dosłownie tłumaczony oznacza właśnie tą "gałę" ) często da się dokupić zamienny uchwyt, wiedząc co to za kołowrotek(jednak kolega łaskawie tego nie ujawnił) może i by nawet oryginalny zamiennik znalazł. szukasz a prosisz boga żeby nie znaleźć..” A w szczególności:,, szukasz a prosisz boga żeby nie znaleźć” naprawdę fajne. Ps. Szczerze mówiąc to kilka dni temu jakoś nie zauważyłem by mi przeszkadzała w holowaniu tegoż szczupaka a nawet na krótki moment zapomniałem, że mi przeszkadza. Ale po chwili radości wracamy do rzeczywistości i jednak bardziej komfortowo by się łowiło taką zwykłą płaską. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Ok wiadomo o co chodzi. Mirek*, mam taki uchwyt zbyteczny na ułamanej korbce ,problem czy znajdę ,jak się uda to wyślę ci foto. Dalsza dyskusja nie w temacie będzie skutkowała kasacją posta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artech Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Mirek*, podaj swój adres na PW, jak znajdę jakąś zbędną korbkę to Ci podeślę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 2 Czerwca 2010 Share Napisano 2 Czerwca 2010 Mirek*, jak Cię zadowoli to mogę Ci oddać całką korbkę od Abu Stamina 4000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.