cygan05 Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Czy może któs polecic przyzwoite łowista naturalne oraz komercyjne w okolicach bydgoszczy??
rybol Napisano 1 Czerwca 2010 Napisano 1 Czerwca 2010 Złotowo,nie wiem czy dla Ciebie jest to okolica Bydgoszczy bowiem jakieś 30-35 km od Bydzi,ale moge polecić...ostatnia zasiadka 7 karpii....Jest to łowisko komercyjne,płacisz 10 zeta za wstęp i 10 za kilo karpia,ale hehe idzie sie dogadać z właścicielem...ja ostatnio tylko za jednego zapłaciłem:D
shaman1111 Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Rybol mógłbyś dokładniej opisać te łowisko? przynęty, zanęty jakie się sprawdzają, prosił bym także żebyś wkleił jakąś mapkę z dojdazdem jeśli to nie będzie kłopotem
kawa_pl Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Tylko które Złotowo Powiat Chojnicki,czy Inowrocławski ????? Napisz dokładniej Pozdrawiam
rybol Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Chodzi mi o Złotowo koło Inowrocławia,od strony Pakości,kierujesz się na Mielno,dalej na Wojdal i za mostem na Wojdalu masz po lewej stronie polną droge...skręcasz na nią i jedziesz jakieś 300m masz pierwsze łowisko,ale te opuszczamy bo słabo zarybione i dalej jakieś 200m po prawej stronie jest łowisko Karpiowe...Na Końcu łowiska jest dom właściciela,nie trzeba tam jechać,on sam przyjedzie do nas,a jak nie to jego strata Najlepiej jest tam łowić na kukurydze i kulki proteinowe,ale myśle,że kuku lepiej się sprawdza,jeśli chodzi o Zanęte to raczej Uniwersalna,albo Karpiowa. Wiekszośc tam łowiących raczej używa zwykłych Zanęt Trapera,albo Trofeum.Są też tacy co łowią na sam ciężarek.Łowisko moge szczerze polecić bo trafiają sie ładne karpie,jeszcze nigdy nie złowiłem poniżej 2 kg...Poniżej mapka taka śmieszna ale może pomoże Gdyby Was coś jeszcze interesowało to śmiało piszcie...pozdro
shaman1111 Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 Dzięki bardzo, chyba się tam wybiorę a na ile wędek można łapać 2 czy 3
rybol Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 ja zawsze łowie na trzy i nikt mi nic nie powiedział,także chyba nie ma limitu ogólnie właściciel to Jakiś biznesmen,ma swoje kopalnie żwiru,także o kase raczej mu nie chodzi,poprostu nie zostawiać po sobie syfu i gitarka...
shaman1111 Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 A jak tam jest głęboko? Brania z otwartej wody czy pod jakimiś krzakami, trzcinami?
rybol Napisano 2 Czerwca 2010 Napisano 2 Czerwca 2010 No głęboko dosyć jest bowiem to jest stara żwirownia...ale dokładnie ile nie jestem w stanie powiedzieć,trzciny ani krzaków nie ma,dno czyściutkie,brzeg też dosyć fajny jest miejsce na sprzęt itp...
cygan05 Napisano 4 Czerwca 2010 Autor Napisano 4 Czerwca 2010 A jakich Misiaków można się tam spodziewadz i jakie pływaja tam na pewno?
rybol Napisano 4 Czerwca 2010 Napisano 4 Czerwca 2010 Poniżej rekord łowiska,na innych forach jest napisane,że został złowiony na Wojdalu obok Złotowa,ale tak naprawde w Złotowie to nie ja żeby nie było...jak widać takie karpie również są,ale najczęściej trafiają się od 2-3 kg
cygan05 Napisano 6 Czerwca 2010 Autor Napisano 6 Czerwca 2010 Rybol, chyba się tam wybiorę a jak z techniką? Jakie kulki preferują? Jak to wygląda o tej porze z rybkami i braniami? PS. Chyba Cię z znam, Arek?
rybol Napisano 6 Czerwca 2010 Napisano 6 Czerwca 2010 Napisałem,że to nie ja...a kolega na zdjęcie rzeczywiście ma na imie Arek...Jeśli chodzi o kulki to ja najczęściej łapałem na Tandema 16mm Waniliowe...Jeżeli pojedziesz na całodniową zasaidke to na pewno z pustymi rękoma nie wrócisz,bo brania są...czasem trafi się też jakiś Leszczu czy karaś...pzdr
cygan05 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 ile KM od bdg znajduje się to łowisko i ile ma hektarów, stanowisk?
rybol Napisano 7 Czerwca 2010 Napisano 7 Czerwca 2010 ok 40 km z bydgoszczy,może troche mniej...a Hektarów nie wiem ile ma jestgdzieś wielkości 4 boisk piłkarskich...
cygan05 Napisano 7 Czerwca 2010 Autor Napisano 7 Czerwca 2010 Słuchaj a znasz może strone czy cos co mogło by mi ułatwic dojazd, jaki rodzaj dna tam jest, jak wyglada z zaczepami, roślinnoscią, stanowiskami czy tez pomostami, czy moża łowic na 3 kije i czy wywózka wchodzi w grę?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.