Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Szukam informacji na temat tych jezior. Chodzi mi o to ,czy są tam miejsca gdzie da się podjechać autem w miarę blisko wody i rozstawić namiot by zasadzić się w nocy na jakąś rybkę z brzegu. Nigdy tam nie łowiłem ,a jechać w ciemno to trochę ryzyko. Pozdrawiam i czekam na info.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Witam

Ja bylem na j. Bialym w czwartek. Nie znam jeziora wiec postanowilem podjechac na chybil trafil... Przypadkiem sie dowiedzialem ze obok stadniny jest teren PZW i tam jest dojscie do wody, pomost i kilka lodeczek...

Na jeziorze widac bylo ze woda sie podniosla o kilkadziesiat cm ale na pomoscik plywajacy dalo rade wejsc.

W rezultacie kilkugodzinnej przysiadki zlowilem kilkanascie ploci ale do duzych nie nalezaly i kilka okonkow ktore poszly spowrotem do wody bo wymiaru nie mialy...

Poza tym duzo drobnicy ktora skubie ciagle przynete...

Woda czysciutka.

Wyjazd udany. Odpoczalem od zgielku duzego miasta i na kolacje tez cos bylo.

Napisano
Witam

Ja bylem na j. Bialym w czwartek. Nie znam jeziora wiec postanowilem podjechac na chybil trafil... Przypadkiem sie dowiedzialem ze obok stadniny jest teren PZW i tam jest dojscie do wody, pomost i kilka lodeczek...

Na jeziorze widac bylo ze woda sie podniosla o kilkadziesiat cm ale na pomoscik plywajacy dalo rade wejsc.

W rezultacie kilkugodzinnej przysiadki zlowilem kilkanascie ploci ale do duzych nie nalezaly i kilka okonkow ktore poszly spowrotem do wody bo wymiaru nie mialy...

Poza tym duzo drobnicy ktora skubie ciagle przynete...

Woda czysciutka.

Wyjazd udany. Odpoczalem od zgielku duzego miasta i na kolacje tez cos bylo.

Dzięki za info. Pojadę w weekend obadać te jeziorka ,bo widzę że nikt więcej tam nie był ani nie łowił. Pozdrawiam.
  • 1 month later...
  • 1 year later...
Napisano

Jezioro Biale bylo kiedys jednym z najczystszych i najrybniejszych jezior w okolicach Plocka. Pamietam, ze bylo to jedyne jezioro, gdzie mozna bylo pic wode prosto z jeziora

:shock::shock::shock: Bodjaze w polowie lat 90-tych jezioro oddano w dzierzawe prywatnemu gosciowi i od tego czasu na Bialym nie ma ryby praktycznie w ogole (nie jestem pewien jak wyglada sytuacja dzis, bo nie bylem tam dwa lata), bo gosc wytrzebil 95% rybostanu.

Po zakonczeniu dzierzawy wyslano tam pletwonurkow, bo ocenili stan jeziora - wrocili ze stwierdzeniem, ze nie ma co oceniac, bo tylko w miejscu, gdzie jest gleboczek (srodkowa partia jeziora) troche ryby trzyma sie na podwodnej laczce. Reszta byla kompletnym bezrybiem.

Przez lata Biale bylo wsrod plockich wedkarzy synonimem bezmyslnosci.

• 5 months later...
  • 3 years later...
Napisano

Odświeże temat. Mam zamiar wybrać sie na majówkę nad  j.lucieńskie. Czy możecie mi polecić miejsca gdzie będę mógł spokojnie połowić batem 6 m z brzegu ? Wszędzie piszą, że najlepiej wynająć łódkę, bo jest kiepski dostęp do wody.

• 2 months later...