snoek3 Napisano 19 Czerwca 2011 Share Napisano 19 Czerwca 2011 no i co tam ?? nic o zawodach nic o połowach chłopaki był ktoś ??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 ??????????? i co nikt nic nie wie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 23 Czerwca 2011 Chyba nikt nic nie wie XD, jutro może się wybiorę jak pogoda dopisze, z odległościówką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 no ja słyszałem ze ładna płoc bierze ale chciałem sie upewnic kolego to daj znac jutro jak powalczyłes z odległościówka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 na tych zawodach to ktoś miejscowy wygrał znajomy był nie dawno to tez mowi ze łoć idzie taka mozliwa i leszcza zerwał z rana , wedkował na bata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 brodzic, a ten znajomy z której strony łowi ??tu od miasta czy od drugiej strony??-lasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 23 Czerwca 2011 Share Napisano 23 Czerwca 2011 a nie wiem tego , jak sie dowiem to coś napisze drgi znajomy , moj kompan tam wczesniej jezdził z drgającą szczytowką od świtu był czas jakies 1h-2h ze szły pieknie płocie spore i leszcz ale krotko o świcie, z ktorej stony nie wiem ale sie dowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 36cm: Dzisiaj z rana 4:20-8:00 w Chociwlu. Najpierw jakieś chimeryczne płotki na kuku i białe, potem zmiana przynęty na czerwonego robala i po minucie branie. Początkowo zero oporu myślałem, że to kolejna płotka. Dopiero po podniesieniu do lustra wody ukazało się zielone cielsko . Po nim jeszcze 2 mocne brania ale niezacięte. Jak ruszył się wiatr to nic już nawet nie skubało. Metoda odległościówka. Zanęta lin-karaś 1 kg + 1 kg glina + garść łubinu. Ponadto karpiarze już rozpoczęli tam sezon w tym samym miejscu co w zeszłym roku. Niech podnęcą trochę to jednego razu usiądę tam za karpiem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 kasko43, łowiłeś z której strony ?? od miasta czy od lasu?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 24 Czerwca 2011 Jakby ci to powiedzieć od strony drogi. Przejeżdżasz przez miasto i za fotoradarem na wylotówce gdzie jest główne skrzyżowanie (tamtędy się jedzie na kamienny most) lecisz w prawo i tam też zaraz po prawej jest zjazd w dół do wody, gdzie jest ta kładka co karpiarze często siedzą/śpią w aucie bo tam można zjechać. Ja łowiłem na 3ciej kładce bodajże, na tej podwójnej. Obok mnie po lewej była nowiutka kładka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 24 Czerwca 2011 Share Napisano 24 Czerwca 2011 czyli za miastem w lesie ... w dół sie zjeżdza ?! ... kiedys tam na sandacze jezdziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 kasko a jak ze szczupakiem na chociwlu ??? skubię coś na spina czy nie wiesz ?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 25 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 25 Czerwca 2011 Nie powiem ci bo nie rzucałem tam w tym roku. A i spiningisty żadnego nie było wczoraj. Ja tam jak pojadę ze spinem to chyba za sandaczem z pontonu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 25 Czerwca 2011 Share Napisano 25 Czerwca 2011 no ok chodziło mi własnie o spining ... czy spininguja tam z jakimis efektami ??? sandacze maja jakies szczególne miejsca czy mozna trafić wszedzie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artip Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Witam koledzy. Potrzebuję pomocy w temacie wyboru miejsca do zwodowania pontonu. To duża krypa więc musze wjechać przyczepą do wody. Jest na Chociwelu takie miejsce? Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 poproś o mapke kolege kasko43, on zaznaczył dojazd do plaży kapieliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Te dwa "iksy" to raczej jedyne miejsca gdzie dałoby się wjechać z przyczepą. Te bardziej na zachód, z zaznaczoną trasą jak tam dojechać to mała plaża, jedyne stanowisko z brzegu w tym rejonie. Na 90% da radę wjechać tam przyczepką do wody, brzeg z tamtej strony jest płaski. Nie wiem kiedy się tam wybierasz, bo ja planuję w tym tygodniu (a raczej jutro lub pojutrze) udać się tam na spining z pontonu, i tam właśnie będę się wodował(tylko że ja mam ponton "noszony") Jeżeli wszystko wypali to powiem ci na 100% w czwartek/ piątek czy jest tam łagodny zjazd. W zeszłym roku taki był według mnie ale pamięć płata figle . Drugi X to miejsce na 100% pewne bo to bardzo szeroka plaża/kąpielisko, ze 20-30 metrów. Da radę podjechać autem pod plażę, wjechać na nią i droga jest elegancka asfaltowa. Widziałem to moejsce z pontonu. Niepokoi jedynie w google maps kwadratowa opaska okalająca plażę, nie wiem czy to czasem nie jest pomost a nie pamięta się rzeczy które wtedy uważałem za nieistotne. Nie wjechałem autem na plażę bo był tam zakaz wjazdu z wyłączeniem klientów ośrodka. Nie wiem czy ten zakaz obowiązuje tez na drogę nad plażę bo stał na środku na rozwidleniu. Innych miejsc raczej nie znajdziesz, od strony ulicy Lipowej brzeg jest czysty bez drzew ale tam jest raczej skarpa, że wjechać możesz ale juz pewnie nie wyjedziesz. Jeziora nie da się objechać całego w koło, droga południowa, zaraz za tą dziką "plażą" kończy się po jakiś 100 metrach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artip Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 Jeszcze nie planowałem konkretnego terminu wyprawy na to jezioro. Narazie robię rekonesans Znajomy ichtiolog mówił mi że w tym jeziorze są kapitalne sandacze,i to one będą celem mojej wyprawy. Niewiem tylko czy warto tam jechać teraz latem, czy poczekać do jesieni. Mieliście tam jakieś sandaczowe wyniki latem? Łowię na spining. Kasko43... Wielkie dzięki za pomoc i czekam na Twoją relację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 28 Czerwca 2011 Share Napisano 28 Czerwca 2011 też czekam bo w niedziele byli kolesie i przez 5 godzin nic . . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 28 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 28 Czerwca 2011 Snoek3, a za czym byli? Spining z łodzi za sandaczem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
snoek3 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 ogólnie na spining ... i nie zaliczyli nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
imperator30 Napisano 7 Sierpnia 2011 Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Jeszcze nie planowałem konkretnego terminu wyprawy na to jezioro. Narazie robię rekonesans Znajomy ichtiolog mówił mi że w tym jeziorze są kapitalne sandacze,i to one będą celem mojej wyprawy. Niewiem tylko czy warto tam jechać teraz latem, czy poczekać do jesieni. Mieliście tam jakieś sandaczowe wyniki latem? Łowię na spining. Kasko43... Wielkie dzięki za pomoc i czekam na Twoją relację. Pozdrawiam Warto pojechać i spróbować sił z Zanderem,gwrantuje Ci że są tam ładne sandacze ale jak sam wiesz nie jest to ryba łatwa do oszukania. Jak najbardziej możesz go złapać latem jak i jesienią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 7 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 7 Sierpnia 2011 Jadę w tygodniu na Chociwel za sumem/sandaczem z brzegu na grunt. Wrzucam mapkę batymetryczną, może jakiś moderator podepnie ją pod 1szy post. Uploaded with ImageShack.us Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafaZST Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 a patrząc na tą mapke to gdzie najlepiej szukać np leszcza, sandacza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 31 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 31 Sierpnia 2011 Obiecane miejsce "dzikiej plaży", czy raczej miejsca do łowienia z brzegu. Autem z przyczepą w celu wodowania da się zjechać do wody (tylko wysokie zawieszenie). Jest to w północno wschodniej części jeziora, niedaleko ujścia Krąpieli, brzeg od strony pól (nie szosy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi