kafarszczak Napisano 15 Czerwca 2014 Share Napisano 15 Czerwca 2014 Byłem Dzisiaj od 4-11 efekt : Kilka płotek i 2 liny na bata 1kg i 0,5kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 22 Czerwca 2014 Share Napisano 22 Czerwca 2014 Byłem Dzisiaj. Pogoda nie dopisywała zbytnio, silny wiatr i deszcz ale płotki brały od 6-9 potem totalna lipa nawet po rzuceniu kulki zanęty nic sie nie ruszało. Łapalismy ze znajomym na wszystkie mozliwe przynęty jakie mielismy aż wkońcu przestały brać i pojechalismy do domu. Dużo ludzi na nockach, co tydzień te same auta stoją na tych samych miejscówkach więc cos w nocy szarpią dobrego ale z nikim nie zamieniałem slowa o tym co złowili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 20 Lipca 2014 Share Napisano 20 Lipca 2014 Wybór padł na ten zbiornik. Czas wędkowania od 5.00 do 9.30. Na starcie leszcz 0.75 kg i potem tylko płoć i wzdręga oraz drobny karp razem ok 3.5 kg ryby. Łowiłem batem 9.5 m. Z gruntu cisza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 22 Lipca 2014 Share Napisano 22 Lipca 2014 W Przyszły weekend wybieram sie na Chociwel,będe czaił sie na Suma, zobaczymy co z tego wyjdzie,miejscowi narzekają na sumy które zjadaja drobnice i nie tylko, więc szansa na rybke jest, zobaczymy co sie wydarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 26 Lipca 2014 Share Napisano 26 Lipca 2014 od wczoraj godz 18 do dziś 11 rano kilka leszczyków z gruntu nad ranem i pare płoteczek pozatym nic ciekawego nie brało, w nocy pucha,próbowałem suma na wątróbke złapac,były pukniecia ale brania konkretnego nie było, ogólnie lipa nikt nie łapie nic tam aktualnie, o 12 zawitałem na kamienny most,z pontonu spining całe jezioro opłynelismy wzdłuż brzegu wszystkie zatoczki itp itd zero brania szczupaka ani okonia, totalne dno na tym kamiennym moście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 19 Grudnia 2014 Share Napisano 19 Grudnia 2014 Łowi ktoś na Chociwlu, jak sytuacja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 19 Kwietnia 2015 Share Napisano 19 Kwietnia 2015 Łowił ktoś ostatnio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 21 Kwietnia 2015 Share Napisano 21 Kwietnia 2015 Mam zamiar wybrać się tam w przyszłym tygodniu, może ktoś coś napisze czy warto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 22 Kwietnia 2015 Share Napisano 22 Kwietnia 2015 na tym forum coś sie dowiedzieć to sukces. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szogun7 Napisano 24 Kwietnia 2015 Share Napisano 24 Kwietnia 2015 Wszyscy pewnie nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 12 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2015 Byłem na jeziorze na nocce z 4 na 5 czerwca. Noc bardzo zimna, jakieś 5 stopni, za to bezwietrzna i bezchmurna. Po przyjeździe ciężko było o jakiegokolwiek żywca/fileta złowić na bata. Pierwsze branie na rosówkę około 2:00 i na kładce melduje się mały węgorz jakieś 30 cm. Drugie branie 3:40 (widniało już) znowu na rosówkę+ czerwony i tym razem większy jakieś 70 cm. Nie mierzyłem go nie powiem dokładnie, a nie chciało mi się szukać miarki, bo po całej tak zimnej nocy ( w dodatku słońce wstało zza pleców i nawet o 7:00 nie oświetlało jeszcze mojego stanowiska) nie miałem ochoty go zabierać a jedynie położyć się spać. Na fileta kompletna pustka. Brak jakichś innych brań, czy podskubywań przez inne ryby. W nocy nie było żadnych spławów ryb (chociażby suma, którego w zeszłym roku na nocce za każdym razem było słychać). Nad ranem podobnie nie widać było jakże częstego na tym jeziorze porannego spławiania się leszczy. Ranek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 12 Czerwca 2015 Share Napisano 12 Czerwca 2015 gratki za rybki no i wytrwałość ciekae, chciałem tam zrobić pare wypadów za sandaczem, da się pospiningować z brzegu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 13 Czerwca 2015 Autor Share Napisano 13 Czerwca 2015 Tam jest naprawdę dużo kładek. Tyle, że jakieś myślę 10% rozpadających, 40% są zamykane lub dojścia nie są od samego brzegu ( trzeba by przejść w woderach albo wysokich kaloszach). Reszta kładek ogólnodostępna i w dobrym stanie. Nie byłem już dawno (ponad 2 lata) od strony drogi i miasta bo ostatnio to łapię tam tylko z gruntu a tutaj z tej strony co jeżdżę jest kilka miejsc z brzegu, które są wygodniejsze chociażby na nockę. Teraz wylądowałem na kładce bo wieczorem wszystkie brzegi były pozajmowane a mi już się potem nie chciało przenosić. Miejsca brzegowe takie plaże są z tej strony 3-4 w tym tylko dwa warte uwagi. Jedno to szeroka "plaża" tam gdzie zawsze karpiarze siedzą, ale to jest prawie na samym końcu jeziora gdzie brzeg już zakręca. Tam mogą łowić 3-4 osoby. Potem jest kolejne miejsce na dwie osoby (tam co nockę w zeszłym roku miałem węgorza co prawda nie zawsze wymiarowego ) Tam też mogą łowić 2 osoby. Dalej jeszcze może z dwa miejsca z brzegu jednoosobowe. Co jest dalej nie wiem, bo tu kończy się droga przejezdna autem, a w nocy dobrze jest mieć je pod ręką. Jak się pakowałem to gość na łódce wybierał się właśnie po żywca na sandacza. Słyszałem, że tam jest, nigdy niestety żadnego nie złapałem, ani też nie widziałem u nikogo. Trzeba by wytypować miejsca gdzie on może przebywać o tej porze roku i dnia a na tym się nie znam. Tam jest droga wzdłuż całego brzegu zachodniego i północnego, tam też są najlepszej jakości kładki. Kilka zdjęć Chociwla (nie moje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brodzic Napisano 13 Czerwca 2015 Share Napisano 13 Czerwca 2015 dzięki za ten post spróbuję namówić mojego kąpana na wyjazd tam,to byśmy popływali z echo wtedy można namierzyć jakiś spadki dna, góry, dołki. można tam pływać na spalinówce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arecki889 Napisano 19 Czerwca 2015 Share Napisano 19 Czerwca 2015 ja w sobote pociagiem sie wybierma na jeziorko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 20 Czerwca 2015 Share Napisano 20 Czerwca 2015 ja za tydzień chcę udać się na nocke nad te jezioro, zobacze co bedzie sie działo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 2 Lipca 2015 Share Napisano 2 Lipca 2015 Bylem i szalu nie bylo kilka leszczykow z gruntu takich 30cm max. Ogólnie ludzi dużo a nikt nie łowił nic ani w dzień ani w noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kafarszczak Napisano 17 Sierpnia 2016 Share Napisano 17 Sierpnia 2016 w tym roku Totalna klapa, wszyscy narzekają że nie bierze leszcz, czy to noc czy dzień, patologia jest i nie ma sensu jeździć tam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 1 Maja 2017 Autor Share Napisano 1 Maja 2017 Byliśmy za szczupakiem wczoraj na Chociwlu. Spinningowaliśmy z łódki od około 6:00 do 11. Zero brań szczupaka, za to około 7 godziny na salmo slidera (okoń), gdzieś 2 metry od trzciny złapał się sandacz ze 3 kilo xD. Nie ważony, nawet zapomniałem zmierzyć - bo zapukało mi w głowie, że okres ochronny jest do czerwca. Sam się zdziwiłem, że są takie jeziorowe sandacze. Potem jeszcze poczytałem w zezwoleniu, że na Chociwlu jest górny wymiar sandacza. Po jeziorze pływały jeszcze dwie łódki - ale ci łowili na trolling - nie zbliżali się, więc nie wiem czy coś mieli. Na kładkach było może z 5 osób - raczej za białą rybą. No i namiot i przyczepka karpiarzy. Co do Jeziora. Oczyścili trochę drogę do wschodniego brzegu - tj wycięli ten lasek co biegła przez niego wąska droga. Druga sprawa, która bardzo mi się nie podoba to z jeziora robi się "prywata" - 8/10 kładek ma zamknięte drogi wejściowe, na niektórych widnieją numery kart. Przez to miejsc na jeziorze jest coraz mniej -trzeba będzie przyjechać z narzędziami i wyciąć sobie jakieś miejsce z brzegu - co jednak nie jest tak proste bo kładek jest gęsto. Kolejny minus to to, że mimo niskich temperatur, woda już jest bardzo mętna/brudna. Nie widać przynęty już 1,5 metra pod wodą. Co będzie latem jak się zrobi ciepło? Pojechaliśmy jeszcze na pobliski Kamienny Most - że płytszy to i woda cieplejszcza. Być może była to moja ostatnia wizyta na tym jeziorku. Zaraz przy ujściu Krąpieli (gdzie się wodowaliśmy), wisi tabliczka o " Zakazie kąpieli, i nie usuwaniu worków ze słomą jęczmienną leżących w rzece - chroniących przed rozwojem sinic. Na brzegu od razu zaskoczenie - kładka która była koło wodowania dostępna - teraz już ma odcięte wejście jak na Chociwlu xD. Podobnie też kilka kładek na jeziorku. Na jeziorze kompletny brak brań, czy wyjść szczupaka. Krajobraz ponury, bo wszędzie martwa zeszłoroczna trzcina i chore drzewa na brzegach. Woda jeszcze mętniejsza niż na Chociwlu - widać może na 0,5 metra. Na kładkach nikogo - dwie osoby na łódkach - trollingowały (widzę że nikomu nie chce się ostatnio rzucać xD) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kasko43 Napisano 8 Grudnia 2017 Autor Share Napisano 8 Grudnia 2017 Na prośbę wrzucam jeszcze raz mapę batymetryczną jeziora. Prosiłbym o informację miejscowych, czy kogoś kto tam niedawno był jak wygląda dojazd do południowo-wschodniego brzegu. Czy jest już droga przez Krąpiel, czy można dojechać do tych miejsc z brzegu. Ostatnio jak tam byłem latem, to jadąc okrężną drogą przez pola (bo ujście Krąpieli do jeziora było rozkopane), najpierw się zakopałem w nocy w deszczu, by po 2 godzinach odkopywania auta i dojechania do wspomnianego ujścia z drugiej strony - przekonać się, że ktoś wykopał rów i nasyp na środku drogi dojazdowej. Także, nie dość że 90% kładek pozamykana to teraz jeszcze te kilka miejsc "z brzegu" komuś się nie podobały i uniemożliwiono dojazd do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczecinianin Napisano 10 Lipca 2018 Share Napisano 10 Lipca 2018 Witam. Czy ktoś w ostatnim czasie łowił na tym jeziorze? Jestem w Chociwlu kilka dni i zamierzam się wybrać. Wytypowałem już sobie ogólnodostępnym mostek, zamierzam te kilka dni podniecić. Powiedzcie mi na jaką rybę się nastawiać? Leszcz, lin czy może spróbować zasiadke na karpia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi