looqaty Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Witam, mam pytanie jakich haczyków używacie w zawodach? Szukam takich haków, które po kilku rybach nadal zachowują kształt i ostrość, ponieważ ilość spadających ryb na zwykłych "druciakach" jest przerażająca. Mam na uwadze kilka firm, jednak wole zapytać czy ktoś z was znalazł już te haki, które będą ostatnim "słabym ogniwem" w zestawie? wiem, że nie można podawać nazw firm, dlatego proszę o odpowiedź na PW z góry dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Unises Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 wiem, że nie można podawać nazw firm, dlatego proszę o odpowiedź na PW można podawać do woli A, że tak spytam przy okazji Colmic seria Nuclear juz spróbowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
looqaty Napisano 14 Czerwca 2010 Autor Share Napisano 14 Czerwca 2010 nigdy nie miałem okazji łowic na te haki. Wezmę je pod uwagę przy zakupie haków testowych. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lord Konrad I Napisano 14 Czerwca 2010 Share Napisano 14 Czerwca 2010 Jeśli chcemy haki z górnej półki to Maver Katana, ale wiadomo minusem jest cena. Colmic Nuclear też są ok, tylko również drogie. Z tańszych haków dobre są Ownery, do łowienia na ochotkę[cieńszy drut] polecam model Sode Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MatikB87 Napisano 1 Sierpnia 2010 Share Napisano 1 Sierpnia 2010 polecam tak jak pisał kolega wyżej... katana, nuclear i chyba najlepsze haki odnośnie ceny owner sode... poza tym warte uwagi są jeszcze: haki drennana i tu może być zaskocznie:) wyczynowe tandem baitsa (podobne do katany tlko że na krótszym trzonku... i o wiele tańsze) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raczek6800 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Ja zawsze kupuje haczyki mikado roach bardzo ostre i wytrzymałe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Damian Napisano 16 Grudnia 2013 Share Napisano 16 Grudnia 2013 A powiedzcie jaki rozmiar haczyków stosować na zawodach najlepiej, głównie nastawiając się na drobna rybkę ? Oraz wybierać te haczyki które mają dłuższe nóżki i wąskie kolanka czy krótkie nóżki z szerokimi kolankami (chodź tych drugich w sklepach wędkarskich w postaci malutkich sztuk prawie nie widać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ŁYSY Napisano 17 Grudnia 2013 Share Napisano 17 Grudnia 2013 A powiedzcie jaki rozmiar haczyków stosować na zawodach najlepiej, głównie nastawiając się na drobna rybkę ? Oraz wybierać te haczyki które mają dłuższe nóżki i wąskie kolanka czy krótkie nóżki z szerokimi kolankami (chodź tych drugich w sklepach wędkarskich w postaci malutkich sztuk prawie nie widać). Moim zdaniem nie ma lepszych haków niż Milo. na drobną rybke pod tyczkę proponuję Milo 305 w rozmiarach 20 i 22, przy możliwych bonusach Milo 303 Co do kształtu haków to należy ich kształt dobrać do przynęty i metody. Było na ten temat wiele pisane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi