Skocz do zawartości
tokarex pontony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

mam pytanie jakich haczyków używacie w zawodach? Szukam takich haków, które po kilku rybach nadal zachowują kształt i ostrość, ponieważ ilość spadających ryb na zwykłych "druciakach" jest przerażająca. Mam na uwadze kilka firm, jednak wole zapytać czy ktoś z was znalazł już te haki, które będą ostatnim "słabym ogniwem" w zestawie?

wiem, że nie można podawać nazw firm, dlatego proszę o odpowiedź na PW

z góry dziękuję i pozdrawiam

przynęty na klenia   Dragon
Napisano
wiem, że nie można podawać nazw firm, dlatego proszę o odpowiedź na PW
można podawać do woli :wink:

A, że tak spytam przy okazji Colmic seria Nuclear juz spróbowałeś?

Napisano

nigdy nie miałem okazji łowic na te haki. Wezmę je pod uwagę przy zakupie haków testowych.

Dzięki

Napisano

Jeśli chcemy haki z górnej półki to Maver Katana, ale wiadomo minusem jest cena. Colmic Nuclear też są ok, tylko również drogie. Z tańszych haków dobre są Ownery, do łowienia na ochotkę[cieńszy drut] polecam model Sode

• 1 month later...
Napisano

polecam tak jak pisał kolega wyżej... katana, nuclear i chyba najlepsze haki odnośnie ceny owner sode... poza tym warte uwagi są jeszcze: haki drennana i tu może być zaskocznie:) wyczynowe tandem baitsa (podobne do katany tlko że na krótszym trzonku... i o wiele tańsze)

• 3 years later...
Napisano

A powiedzcie jaki rozmiar haczyków stosować na zawodach najlepiej, głównie nastawiając się na drobna rybkę ? Oraz wybierać te haczyki które mają dłuższe nóżki i wąskie kolanka czy krótkie nóżki z szerokimi kolankami (chodź tych drugich w sklepach wędkarskich w postaci malutkich sztuk prawie nie widać).

Napisano
A powiedzcie jaki rozmiar haczyków stosować na zawodach najlepiej, głównie nastawiając się na drobna rybkę ? Oraz wybierać te haczyki które mają dłuższe nóżki i wąskie kolanka czy krótkie nóżki z szerokimi kolankami (chodź tych drugich w sklepach wędkarskich w postaci malutkich sztuk prawie nie widać).

Moim zdaniem nie ma lepszych haków niż Milo.

na drobną rybke pod tyczkę proponuję Milo 305 w rozmiarach 20 i 22, przy możliwych bonusach Milo 303

Co do kształtu haków to należy ich kształt dobrać do przynęty i metody. Było na ten temat wiele pisane.