Skocz do zawartości
Dragon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam informacji na temat zbiornika Stradomia.Czy ktoś z kolegów wędkuje na tym zbiorniku?Wybieram się tam w najbliższym czasie i chciałbym się dowiedzieć czy w ogóle warto tam jechać.Jak wygląda sytuacja z rybkami,dojazdem i jak tam wygląda po wielkiej wodzie?

Pozdrawiam.

przynęty na klenia   Dragon
Napisano

Z tego co wiem to okres świetności ta woda ma już za sobą.... Jakieś 2-3lata temu było całkiem nieźle: ładne liny, karasie, karpie. Teraz podobno tylko jakieś byczki i małe okonie. Miejscowi z uwagi na to, że nie ma tam w pobliżu innej ciekawej wody walili tam ze wszystkich stron i wyłowili co sie dało w myśl zasady "co na haku to w plecaku" :cry: .

PS. Może są jakieś zarybienia ale przy presji lokalsów po paru tygodniach i tak nic już tam nie ma. Odradzam. Do tego latem atrakcje w stylu nachlanych gówniarzy-zadymiarzy itp...

Napisano

Właśnie wróciłem z prawie 24 godzinnego wędkowania nad tym zbiornikiem.ZERO brań na 3 osoby :shock: ,ani puknięcia.Gdyby nie żaby to pomyślałbym,że w wodzie nie ma żadnego życia.Także również odradzam.

Pozdrawiam.

• 2 weeks later...
Napisano

Wczoraj posiedziałem 3 godzinki na stradomi

Sprzęt: Bat 5m, żyłka 0,14, haczyki 12 i 14 na przyponie 0.08 długości 30cm

Zanęta Dragon magnum Płoć

Przynęta: Pinka, biały, kuku, kuku wanilia.

Rezultaty:

-0 płoci

-1 okoń 14cm (na białego)

-1 byczek 18 cm (na białego)

Rozmawiałem z jakimś "tubylcem" na temat łowiska i wspominał że większość ludzi łowi tu na kuku i pinkę.

Mimo 2 rybek dzień zaliczam do udanych ( w końcu pierwsze ryby w tym roku)

Napisano
Wczoraj posiedziałem 3 godzinki na stradomi

Sprzęt: Bat 5m, żyłka 0,14, haczyki 12 i 14 na przyponie 0.08 długości 30cm

Zanęta Dragon magnum Płoć

Przynęta: Pinka, biały, kuku, kuku wanilia.

Rezultaty:

-0 płoci

-1 okoń 14cm (na białego)

-1 byczek 18 cm (na białego)

Rozmawiałem z jakimś "tubylcem" na temat łowiska i wspominał że większość ludzi łowi tu na kuku i pinkę.

Mimo 2 rybek dzień zaliczam do udanych ( w końcu pierwsze ryby w tym roku)

Masz zacięcie, po opisie kolegi Kamionki z wyprawy wędkarskiej, osobiście bym się chyba nie pokusił, aby tam zasiąść do wędkowania :) Chyba, że post przeczytałeś po powrocie z łowiska ;)

• 11 months later...
  • 1 year later...
Napisano

Wędkował ktoś na Stradomii w 2012 roku? jakieś efekty?

w przyszłym roku planuje się tam wybrać, jakieś podpowiedzi co do tego łowiska?

Interesuje mnie karp jaki i leszcz i lin.

Napisano
jakieś podpowiedzi co do tego łowiska?

W przyszłym roku jesienią zbiornik zostanie spuszczony :sad:

Ostatnio brały sandacze,okonie i szczupaki :wink:

• Słabo 1
  • 3 months later...
Napisano

Cześć, powiedzcie mi proszę, jakich ryb można się spodziewać na tym zbiorniku z gruntu? Zarośnięty jest ten zalew? Jakie jest mniej więcej dno i głębokość? Czy jest dojazd pod samą wodę? Z góry dzięki ;)

• 4 months later...
Napisano

w przyszłym roku planuje się tam wybrać, jakieś podpowiedzi co do tego łowiska?

Interesuje mnie karp jaki i leszcz i lin.

Cześć

I jak byłeś w tym roku?

Ja planuje się wybrać tam jutro i zastanawiam się CO, GDZIE, I JAK?

Tzn, czy mogę liczyć na leszcze na grunt i karpie na proteinę?

Gdzie usiąść (będę tam pierwszy raz więc nie mam kompletnie pojęcia jakie jest dno itp)?

Można rozkładać namioty, palić ogniska?

Pozdro

• 3 years later...
Napisano

widzę że temat trochę zamarł , nigdy na tym akwenie nie byłem ale dzisiaj wracając do domu za namową kolegi zajechaliśmy zobaczyć co i jak 😊 na miejscu rozmawiamy z wędkarzem który rozkłada się za karpiem do niedzieli , mówi że karpik jest , z drapieżnika drobny okoń i mały szczupak , po ostatnich zarybieniach sporo jazia , cztery lata temu woda spuszczona dno wyrównane piasek , obeszliśmy z kolegą kawałek i w końcu zobaczyłem kawałek dostępnej wody ( za dużo stanowisk to nie ma ) całkiem przypadkowo 😁 mam spining bez przekonania ( patelnia taka że pot po d...e cieknie ) zakładam kajtka , pierwszy rzut " szczupak" ołówek ✏ zmiana na gunke okoń 30 centów ,zmiana na wirujący ogonek następny okoń i następny , niewiem czy to prawo frajera czy po prostu się wstrzeliłem ale na pewno na jesień pojadę tam ze szwagrem ponton i silnik elektryczny , w okresie letnim i w weekendy to tam jest Sajgon

Napisano
2 godziny temu, wasyl1968 napisał:

widzę że temat trochę zamarł , nigdy na tym akwenie nie byłem ale dzisiaj wracając do domu za namową kolegi zajechaliśmy zobaczyć co i jak 😊 na miejscu rozmawiamy z wędkarzem który rozkłada się za karpiem do niedzieli , mówi że karpik jest , z drapieżnika drobny okoń i mały szczupak , po ostatnich zarybieniach sporo jazia , cztery lata temu woda spuszczona dno wyrównane piasek , obeszliśmy z kolegą kawałek i w końcu zobaczyłem kawałek dostępnej wody ( za dużo stanowisk to nie ma ) całkiem przypadkowo 😁 mam spining bez przekonania ( patelnia taka że pot po d...e cieknie ) zakładam kajtka , pierwszy rzut " szczupak" ołówek ✏ zmiana na gunke okoń 30 centów ,zmiana na wirujący ogonek następny okoń i następny , niewiem czy to prawo frajera czy po prostu się wstrzeliłem ale na pewno na jesień pojadę tam ze szwagrem ponton i silnik elektryczny , w okresie letnim i w weekendy to tam jest Sajgon

zdjęcie na wariata rybka szybko do wody

V__76EB(2).jpg

• Super 3
  • 3 months later...
Napisano

Dzisiaj miałem robotę w Wieruszowie , szybko się obrobiłem i na dwie godziny zawitałem na Stradomie , pierwsze zdziwienie akwen zarośnięty na środku , ale nic za dużo stanowisk niema ale zaczynam od kajtków , co drugi rzut okonek , zaczynam mieszać z kolorami i tylko daje radę kolor okoniowy lub brązy , mieszam dalej i nie typowy ogonek dał rade brały większe i dalej od brzegu tak że holowanie wielka frajdaWP_20170918_15_28_42_Pro.thumb.jpg.1752440f4f1c2111e991be6b5435e3bb.jpgkilerki dzisiejszego dnia

WP_20170918_14_40_30_Pro.jpg

• Super 3
  • 3 years later...
Napisano

Kilka lat wstecz bywałem tam ale w celach kąpielowych,bo to fajny akwen z fajną plażą.Jedno co  dało się zauważyć to to że wędkarze dbają o czystość ,bynajmniej wtedy tak było,szkoda że na wrocławskiej Odrze temat wygląda nieco inaczej. 

• Super 1