toko Napisano 1 Lipca 2010 Napisano 1 Lipca 2010 witam Doradzcie jakie łózko karpiowe kupic za okolo 400zł. W necie zdania sa podzielone jedni cenią sobie elektrostatyka L8 bo tanszy, solidniejszy a inni TB bo łózka typu cocon i bardzo wygodne. I sam juz zglupialem co wybrać. A moze jakś inną firmę? Czy te łozka elektorstytka L8 sa tak mało wygodne? Czy faktycznie łózka na 6 nogach sa znacznie mniej wytrzymale niz na 8? pozdr.
Miro1956 Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 toko, mam elektrostatyka fotel z podnozkiem,koszmar nie mam typowego lozka tej firmy,kupilem w zeszlym sezonie ultimate i jest ok.chociaz przeszkadza mi troszke wszyta poduszka,dobrze ze wyciagana,natomiast lezalem na TB i moge te lozko polecic z czystym sumieniem,wazne zeby mialy dluzsza regulacje nozek,moj ma za krotkie i na pochylach mam problem bo zjezdzam
dudi Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Jak chcesz mieć łóżko nie do zdarcia to L8, jak lubisz w miare twarde łoże to L8. mam L8 i chwalę za : Bardzo stabilne i gdzie sobie nie siądziesz to nie boisz sie że wykipruje albo będzie trzeszczało, żadnych problemów z nogami itd. Wady : nieco węższe od innych na rynku i ciężkie. Łóżko jest dość twarde więc zależy jak wolisz spać na miękkim czy twardym. Ja jestem zadowolodny i twardość mi odpowiada tylko że jedynie te 15-20 cm szersze jakby było to by było rewelka. Tak czy siak rozważał bym L8 bo w tej cenie jest ok. Ale jak jesteś "duży" no i często nosisz bagaże to poszukaj czegoś innego.
Miro1956 Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 dudi, a lezales na TB ? bo wydaje mi sie ze nie skoro tak chwalisz L8.Slowik mial te lozlo LB Residenta w Michalicach na zasiadce,i naprawde robi wrazenie,oczywiscie na 8 nogach
dudi Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Chwalę i nie - pisze jakie ma zalety i wady. Bo jeśli chodzi o żywotność to z pewnością L8 bije na głowe TB. To można teraz porównać jak kupujesz materac do łóżka - jedni wola miekki drudzy twardy, więc i tu jest podobnie. Kolega ma TB i podoba sie mu mój L8 bo na tb czuje się jakby spał w hamaku. Wg mnie trzeba spróbować
Lary Napisano 13 Lipca 2010 Napisano 13 Lipca 2010 Porównywałem niedawno obydwa łóżka TB i Elektrostatyka i od dwóch tygodni jestem posiadaczem TB Enforcer EXL. Dlaczego ten wybór przede wszystkim szerokośc TB jest największą zaletą jest również 8cm dłuższe i idealnie pasuje do śpiworów TB.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.