Miras Napisano 4 Lipca 2010 Napisano 4 Lipca 2010 Mam kilka spławików z pawiego pióra i ze wszystkich dość szybko zaczyna schodzić lakier. Najpierw pojawiają się pęknięcia, potem farba odchodzi płatami. Pawie pióro nasiąka i robi się miękkie. Na początku myślałem że trafiłem na kiepskie spławiki (Gut-mix) ale kupiłem zestaw od Middy i jest to samo Część spławików zalakierowałem sam i na razie jest spokój. Też macie to samo?
Miro1956 Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Miras, mam tak samo i jeszcze lubia sie strzepic,widocznie taki urok tych splawikow ale mam te lakiery w buteleczkach jak do malowania paznokci i daje rady.Po za tym sa ok.
Bond Napisano 12 Lipca 2010 Napisano 12 Lipca 2010 Stosina pióra jest naturalnie troszkę tłusta i przed malowaniem należy starannie odtłuścić i dać porządny lakier.Choć i tak nie zabezpieczy to w pełni spławika przed takimi problemami.Może trzeba co jakiś czas poświęcić parę minut na naprawę.Nino tego mankamentu nigdy nie zrezygnuję z takich spławików,ponieważ są chyba najlepszymi ,przynajmniej do odległośćiówki.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.