Max68 Napisano 30 Czerwca 2020 Napisano 30 Czerwca 2020 Jako nowy forumowicz, na wstępie chciałbym całą wędkarską brać pozdrowić. Historia moja jest krótka, po wieloletniej przerwie (specyfika pracy i.t.d.) postanowiłem powrócić do przyjemności jaką daje posiadówka z wędka nad wodą. Wspominając o tym kilkukrotnie przy mojej połowicy , dziś otrzymałem w prezencie kołowrotek jak w tytule (efekt uboczny zakupów żony w Decathlonie xd). I do rzeczy kołowrotek mam ( oczywiście jest jeszcze archiwum sprzętu z przeszłości min słynny kiedyś elbas 30 :), ale zaczynając na nowo przygodę z wędka chce skompletować sprzęt od nowa, a raczej na miarę dziesiejszych czasów (a dużo się zmieniło ). Połów - wody stające, małe zalewy, glinianki i czasami (osobiście nie przepadam) komercyjne. Metoda - zabawa że spławikiem ( potem jakiś feederek. Ryba - szczerze byle coś się działo na haczyku, i tak pójdą do wody :). Mam nadzieję że się w miarę sensownie określiłem. I najważniejsze - jaki kijek podpiąć do w/w kręciołka by móc się "bawić" spławikiem. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Pozdrawiam Max Cytuj
Max68 Napisano 1 Lipca 2020 Autor Napisano 1 Lipca 2020 Dodam jeszcze że myślę o wędce 3,6 max. Cena do 200-300 zl. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi