robert-darek Napisano 21 Lipca 2010 Share Napisano 21 Lipca 2010 Witajcie! czy ktoś z Was ma jakieś praktyczne informacje dotyczące wędkowania na J.Sunowo? Szperałem w necie i jeśli chodzi o ten zbiornik to wszystkie dane są dość ubogie i raczej stare . Będę wdzięczny za wszystkie praktyczne rady i uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M_Christo Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Witaj, nad Sunowo jeżdżę od lat. Co prawda teraz bardziej przez sentyment niż po dużą rybę. Ogólnie w jeziorze bieda, ale płotkę, leszcza czy okonia złowisz. Łódkę można wypożyczyć w odnowionym ośrodku http://www.magicplaya.pl/index.html . Miejscowi radzą łowić na rosówkę i ja się z nimi zgadzam. Spinning bardzo marnie, dwa popołudniowe wypady i… dwa okonie około 18cm. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robert-darek Napisano 22 Lipca 2010 Autor Share Napisano 22 Lipca 2010 Witaj M_Christo, dziękuję za informacje, choć są one "mało optymistyczne". Łowisz tam raczej na spławik czy grunt ? Pamiętasz jak kształtują się tam opłaty i co z łowieniem w nocy ? A może znasz jakieś "godne zanęcenia" jeziorko w tamtych okolicach ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M_Christo Napisano 22 Lipca 2010 Share Napisano 22 Lipca 2010 Słyszałem, że dużo okonia jest w jeziorze tyle, że sam tego nie doświadczyłem. Ale co można zrobić jak przez upały woda jak gotowana. Ja głównie latam ze spinem i wyniki mam bardzo marne. Na spławik połowiłem ładne płocie i wzdręgi na jeziorze Laśmiady (około 15km za Ełkiem w kierunku Olecka), tu spokojnie złowisz ładną rybę również z gruntu. Przy odrobinie szczęścia z nocki wrócisz z ładnym węgorzem. Drugim wartym do spenetrowania jeziorem w okolicy jest Selment Wielki (około 5km w kierunku Augustowa). To też bardzo dobre miejsce na spławik i grunt. Opłata dzienna wynosi 15zł, tygodniowa?... nie pamiętam, chyba 60zł. Za nocki dodatkowa opłata, ale też nie wiem ile. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
robin14hh Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 okoń i szczupak jak najbardziej potem lin i węgorz to tyle, łowie od tego sezonu na tym jeziorze i jest parę szczupaków i okoni złowiłem. słyszałem o człowieku który od początku sezonu złapał około 50 sztuk szczupaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leon-zawodowiec Napisano 12 Grudnia 2010 Share Napisano 12 Grudnia 2010 http://www.wedkarstwo.sitech.pl/elk-ryby/sunowo/sunowo.htm sunowo dodatkowo na tej stronie jest kilka jezior godnych uwagi oraz wysokosc opłat i regulamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mariusz1 Napisano 7 Lipca 2015 Share Napisano 7 Lipca 2015 Witam Wybieram się na ryby nad Jezioro Hendzelewo koło Starych Juchów może mi ktoś polecić dobre miejsca na wędkowanie oraz jaki przynęt używać i czym nęcić? Dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi