zajac222 Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 siwy 177.kup groch żółty cały,wsyp do garnka pół kilograma i zalej do pełna zimna wodą na noc.na nastepny dzien zagotój i trzymaj na małym ogniu około godziny,pużniej odstaw aby trochę naciagnoł.pamietaj niemożesz dolewać do gotującego sie grochu zimnej wody.powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oszolom87 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 pamietaj niemożesz dolewać do gotującego sie grochu zimnej wodydlaczego nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 jak mi tłumaczono to groch dębnieje i tego sie trzymam.mówił mi to starszy wedkarz ktory łowił na groch kupe lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 ... ten groch trochę przereklamowany. Fajnie, że większe rybki biorą ale za to z rzadka. Czasem człowiek przeoczy branie (jedno w ciągu wyprawy). Preferuje kuku albo pszenicę. Człowiek zawsze w gotowości. A najcenniejsza jest ta niepewność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zajac222 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 wernicjusz to jest kwestia przyzwyczajenia i ryby i człowieka.jadąc na ryby staram sie mieć wszystkiego po trochu.oczywiście kuku to teraz podstawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 jadąc na ryby staram sie mieć wszystkiego po trochu.oczywiście kuku to teraz podstawa Dokładnie. Dla mnie oprócz kuku podstawa to również zimny Okocim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 rozumiem że groch konserwowy nadaje się do nęcenia ?posiadam go znaczną ilość i mam zamiar nęcić razem z pszenicą makaronem i pęczakiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 4 Września 2011 Share Napisano 4 Września 2011 Nie słyszalem żeby ktoś nęcił groszkiem z puszki Jak już to gotowanym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dominik poznan Napisano 5 Września 2011 Share Napisano 5 Września 2011 czyli taki groszek się nie przyda a szkoda bo mam go troszkę do jesieni by starczyło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kozii Napisano 6 Września 2011 Share Napisano 6 Września 2011 Nie mowie, że się nie przyda. Po prostu nigdy nie słyszałem żeby ktoś łapał ryby na groszek konserwowy, nie spróbujesz to się nie przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stary55 Napisano 14 Września 2011 Share Napisano 14 Września 2011 Ja wczoraj na Łynie zamiast grochu wypróbowałem CIECIORKĘ ze słoika. Zdała egzamin na 100% W czasie 3 godzin miałem około 50 brań, wyjąłem 15 kleników. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Sory że odświeżam stary temat, ale mam pytanie, a nowego tematu nie chce zakładać. Co sądzicie o nęceniu grochem tylko napęczniałym i gotowaną kukurydzą ,pęczakiem, i pszenicą i łowienie na rosówki, gotowany groch lub kukurydze???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Petryk_05 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Moim zdaniem lepiej go podgotować. Sam w tym roku mam zamiar nęcić gotowanymi: grochem i kukurydzą z myślą o linach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczyyy Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja myślę że duży lin,jaż czy karp bez problemu poradzi sobie, z tylko napęczniałym grochem,ale pewny nie jestem. Ostatnio czytałem że jak w łowisku jest sporo płoci,krąpi,leszczyków, itp to trzeba naprawdę sporo wrzucić ziaren,bo zanim dojdzie do tego karp,duży lin, leszcz , to drobnica większość wyżre, jakie jest wasze zdanie na ten temat ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krolik94 Napisano 12 Kwietnia 2012 Share Napisano 12 Kwietnia 2012 Ja zazwyczaj nęce grochem gotowanym (ok 30min) . Zeby podeszła większa rybka na wiśle , jaź , brzana ,leszcze to trzeba nęcić ok 3-4dni , wtedy ryba urzymuje sie w łowisku inaczej jest marnie z efektami. Dodatkowo gotowany groch ma ładny zapach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 13 Kwietnia 2012 Share Napisano 13 Kwietnia 2012 Ja czesto neciłem tylko namoczoną kukurydzą, jak była troche podkiśnieta to nawet lepsze efekty były, takze namoczony groch tez powinien byc ok. A co do nęcenia, wiadomo ze drobnica przyjdzie pierwsza i zawsze cos zje, ale jak znecisz duze ryby to małe wymiecie z łowiska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 27 Maja 2012 Share Napisano 27 Maja 2012 Witam! i odświeżę temat mam zamiar popróbować z grochem na klenia i dużą płoć będę łowił na DS no i mam pytanie czy da radę przyrządzić groch w termosie - zawsze tak robię z pszenicą,zalewam na noc i rano jest ok. po prostu nie mam czasu i chęci stać nad garnkiem- wolę posiedzieć na rybkach Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumxik Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Jak to jest z grochem na jazia. Moczyć go wcześniej? Jak długo go gotować żeby szło nabić na haczyk? łuskany czy nie? Mogą być połówki czy cały? A może zielony z puszki się nadaje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Witam! ja w tamtym sezonie groch moczyłem przez noc , a potem gotowałem na wolnym ogniu na ''pół twardo'' groch kupny cały , na haczyk go nie nabijałem tylko używałem do nęcenia , łowiłem na kukurydzę z puszki . Na mojej rzece kleń bierze tylko na kukurydzę , chociaż czasem mały weźmie i na robaka . W tym sezonie mam zamiar popróbować na spining , chociaż nie lubię spiningować . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumxik Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Ale ja nastawiam się na jazia. Haczyk to 14 , 16, przynajmniej tak planuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bumtarara Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Groch z puszki też się nadaje, z czasem gotowania ciężko powiedzieć, musisz to sam wyczuć. Ja zwykle gotuje 30min do 1h, jeśli wcześniej groch się moczył to szybciej się ugotuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Ale ja nastawiam się na jazia.Haczyk to 14 , 16, przynajmniej tak planuje Groch i haczyk nr. 14-16 Powodzenia Ci życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szumxik Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Ale ja nastawiam się na jazia.Haczyk to 14 , 16, przynajmniej tak planuje Groch i haczyk nr. 14-16 Powodzenia Ci życzę. To jaki haczyk użyć na jazia i groch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
buszmen Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 8 i od biedy 10 mniejszych nie ma sensu - koniecznie krótki z kolankiem szerokim.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wernicjusz Napisano 16 Kwietnia 2013 Share Napisano 16 Kwietnia 2013 Szumxik, poszukaj trochę, poczytaj a dopiero potem zadawaj pytania. Naprawdę nie brak tutaj wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi