pawelw Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Chcial bym poznac wasze doswiadczenia na temat bran karpi przy zmienie pogody. Tak jak to moze byc w ten weekend z 30 stopni zrobi sie 20 i deszczewo. Jakie są wasze doświadczenia przy takiej zminaie pogody, po dlugich upalach na chdniejszą , wietrzna i desczową? Można liczyć na brania ? Gdzie spodziewać sie ryb, bliżej brzegu, na środku a może na wypłyceniach? Wybieram sie na krotka zasiadke i bardzo bede wdzieczny za podpowiedzi. To link do łowiska, mam zamiar zająć miejsca "pod dębem" lub jeden z cypli . http://img716.imageshack.us/img716/2338/clipboard01ds.jpg Pozdrawiam
tomek1 Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Tak jak to moze byc w ten weekend z 30 stopni zrobi sie 20 i deszczewo. Jakie są wasze doświadczenia przy takiej zminaie pogody, po dlugich upalach na chdniejszą , wietrzna i desczową? Często bywają brania w takich sytuacjach, choć przy ostatnim ochłodzeniu nie pomogło. Jak nie brały tak nie biorą. To link do łowiska, mam zamiar zająć miejsca "pod dębem" lub jeden z cypli . Ja bym walił z cypla pod wyspę. Dosyć daleko do wyspy, ale warto spróbować. Po południu powinno tam być trochę cienia a przy tych upałach może to mieć znaczenie.
pawelw Napisano 22 Lipca 2010 Autor Napisano 22 Lipca 2010 Z cypla lub z pod bedu do wyspy jest jakies 100 m, bedzie lodka elektroniczna do wywozy plus necenie kobra tak, że dystans zupelnie osiagalny, tylko ze płytko od 80 do 150 cm.
dudi Napisano 22 Lipca 2010 Napisano 22 Lipca 2010 Czy będą brały to tego nawet najstarsi górale nie wiedzą Sam na to licze że to pobudzi karpie, a ciśnienie ma być za to baaardzo stabilne, a to dla mnie jest bardziej istotne jak temp powietrza, no i u mnie deszczowo co też może dopomóc. W tamtym roku łowiłem dużo w lecie i w desczowe dni. Jak masz pewne miejscówki to z nich korzystaj i nie kombinuj. Ja uwielbiam łowić przy roślinności czy też pod brzegiem, więc jak masz tylko fajne dno pod wyspą to też bym tak obstawiał jako miejsce nr 1. Ale w tym wypadku skoro nęcisz to jeden zestaw musowo w okolice neconego miejsca a pod wyspę np 1 zestaw położony łodeczką z punktowo podaną zanętą.
dudi Napisano 26 Lipca 2010 Napisano 26 Lipca 2010 NO i u mnie lipa ale to bardziej przez podwyższony stan rzeki o dobre 0,5m ! :/
pawelw Napisano 26 Lipca 2010 Autor Napisano 26 Lipca 2010 U mnie też, jeden odjazd o 3 w nocy ale pusto, myslę, że był to amur a ze względu na długi włos popłynął wolno , reszta czasu to relaks i sen pod namiotem
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.