fishfighter Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Czy ktoś z użytkowników miał , lub próbował łowić gdy stan rzeki jest podniesiony i a kolor wody przypomina kawe z mlekiem ? Tak się zastanawiam czy jest sens , u mnie po ostatnich opadach sytuacja właśnie tak wygląda i nie wiem czy warto jechać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oski Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Hmmm zależy o jakiej rzece mówisz . Tak samo jest teraz z Biebrzą w okolicach Osowca Twierdzy woda wysoka i brązowa ryba kompletnie nie bierze . Czasami jakiegoś bolenia można złapać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAWID Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Ogólnie są spinningiści łapiący w tak brudnej wodzie, jednak to wymaga wieloletniego obeznania rzeki. Ja chociaż łapie już kilka latek na wiśle, nie jezdze kiedy jest totalnie brudna woda jeszcze nie ten level Jedynie wyruszam często na swoje małe rzeczki pstrągowe kiedy płynie woda trącona to czas na grubego potokowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 Tak się zastanawiam czy jest sens Zawsze jest sens, nawet posiedzieć nad wodą tylko dla samego faktu Osobiście próbowałem łowić w "brudnej", spływającej wodzie powodziowej i coś tam się uwiesiło, jednak raczej było to dzieło przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 2 Sierpnia 2010 Share Napisano 2 Sierpnia 2010 jesli plynie kawa z mlekiem to mozesz tylko posiedziec ale jak bedzie sie oczyszczac to ryba zaczyna zerowac wtedy i warto sie wybrac nad rzeke. Jak woda czysta to ryba niet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość grzechuce Napisano 4 Sierpnia 2010 Share Napisano 4 Sierpnia 2010 Osobiście próbowałem łowić w "brudnej", spływającej wodzie powodziowej i coś tam się uwiesiło, jednak raczej było to dzieło przypadku ja tez podobnie szczerze wolalem jak stan odry i parnicy byl wyzszy ryba byla blizej brzegu i bylo jej wiecej. teraz gdzies w dolach i roslinach siedza wiec troche trzeba kombinowac. a co do pytania autora to jak najbardziej tylko musisz stosowac przynety bardzo jasne i mocno pracujace. niekiedy nawet nieco wieksze niz dotychcas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dadi Napisano 13 Sierpnia 2010 Share Napisano 13 Sierpnia 2010 probowalem tak pare tyg temu, Wisla szla o 2 metry gdzies wieksza a co za tym idzie szla brudna, 4 godziny rzucania i ani tykniecia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość feeder Napisano 14 Sierpnia 2010 Share Napisano 14 Sierpnia 2010 przede wszystkim trzeba iśc i próbowac ... to prawda ryba podchodzi bliżej brzegu ... nie ma co się łamać brudną i wysoką wodą tylko iśc i walczyć ja nigdy nie patrzałem na to czy woda wysoka czy brudna ... wyniki raz były a raz nie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 3 Października 2010 Share Napisano 3 Października 2010 a co byście polecili na brudną, mętną wodę? Jaka kolorystyka? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Deuuu Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 drop1985, teoretycznie jaskrawe kolory, seledyny, marchewy itp. Jednak myślę że to ma najmniejsze znaczenie i używał bym tego co zwykle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 ja uzywal bym napewno przynet agresywniej pracujacych duzo wieksze przynety niz zazwyczaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FantasySpirit Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Myślę , że jaskrawe kolory bardziej będą przyciągać uwagę ryby, Oraz szybsze prowadzenie przynęty. No i jak napisał Piter iść i próbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Myślę , że jaskrawe kolory bardziej będą przyciągać uwagę ryby, Oraz szybsze prowadzenie przynęty. No i jak napisał Piter iść i próbować. szczerze to malo wierze w kolor przynety bardziej liczy sie jej praca i prowadzenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FantasySpirit Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 Może wobler z grzechotką , żeby zrobić "szum" sprawdzi się w takich sytuacjach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 tez sie spawdzi wszytko o agresywnej pracy i grzechoczace jest bardzo dobre w metnej wodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
smogu Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 dzisiaj miałem brania tylko na 5cm twisterka - ciemno zielony kolor. a woda byla mocno metna a rzucalem tez duzymi blachami i kopytami i nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 w niedzielę byłem nad Odrą we Wrocku ale niestety ani puknięcia... ani kolory ani przynęty nie pomogły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 w niedzielę byłem nad Odrą we Wrocku ale niestety ani puknięcia...ani kolory ani przynęty nie pomogły... to moze zawiodlo prowadzenie przynety i prezentacja jej ta metna woda jest zgubna trzeba kombinowc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 kombinowałem na różne sposoby, różne przynęty, różne szybkości prowadzenia itp itd widać szczęście nie dopomogło;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 kombinowałem na różne sposoby, różne przynęty, różne szybkości prowadzenia itp itd widać szczęście nie dopomogło;) tez bylem w niedziele nad odra we wrocku i na bardzo wolne podbicie kilka drobiazgow zlapalismY ale ogolnie tez bez rewelacji jutro ide pomachac bo woda juz troche zwalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drop1985 Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 a w których miejscach łowisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszA Napisano 7 Października 2010 Share Napisano 7 Października 2010 akurat w niedziele bylismy na kanalach zeglugowych na opatowicach i bartoszowicach a tak to zupelnie roznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 27 Grudnia 2010 Share Napisano 27 Grudnia 2010 ja kiedy woda na rzece warcie idzie w góre i niesie wszystko co tylko możliwe mam zawsze dobre wyniki... ryba idzie w brzeg i dużo łatwiej ją podejść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diego87 Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 witam zależy na jaką rybkę się ktoś nastawia,ale na moje to srebrne obrotówki,białe,perłowe gumki no i oczywiście wahadełko trock2 z czerwonym paskiem przez środek,dla mnie to pewniak!!!nie było wypadu,żeby coś ją nie pukło! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziara Napisano 28 Grudnia 2010 Share Napisano 28 Grudnia 2010 ideałem na wysokiej mętnej wodzie jest woblerek prowadzony przy samych trawach lub mepss aglia 1 pomalowany na biało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi