technops Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 Dziwne, że o tym zbiorniku nie ma osobnego topica Akwen: Dzikowiec GPS: N 50° 33' 45'' E 16° 35' 11''Położenie: Województwo Dolnośląskie Powiat Kłodzki Gmina Nowa RudaWłaściciel: Okręgi / Woda PZW Okręg PZW Wałbrzych (zobacz porozumienia Okręg PZW Wałbrzych 2010r)Dominujące ryby: Karaś, Karp, Leszcz, Lin, Okoń, Płoć, Sandacz, Ustala się wymiar ochronny:płoć-15cmleszcz-25cm inne ryby zgodnie z RAPRUstala się limity:płoć 20sztleszcz 10sztkarp 2szt Ja za namową kolegi jareksm2 planuję wybrać się w na nockę w najbliższym czasie Zapewne wielu z Was zna doskonale ten zbiornik. Rozumiem, że zakaz spiningu i łowienia na żywca jest już zniesiony ? W takim razie małego okonka moża zapiąć na haka ? bo z ukleją ciężko na tym zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 5 Sierpnia 2010 Share Napisano 5 Sierpnia 2010 technops, fajne łowisko. Potwierdzam, zakaz spin zniesiony w tym roku. Sam juz tam polawiałem. Wieczorem od strony trzcin tłukł sie niemiłosiernie szczupły, ale tak daleko że z miejsca gdzie siedziałem nie mogłem dorzucić mojego żywca. Więc nadal pewnie sie tam "tłucze" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 6 Sierpnia 2010 Autor Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Byłem wczoraj kilka godzinek ze znajomymi w Dzikowcu. Raczej wyjazd rekreacyjny niż łowienie. Brań sandaczowych nie było. Skusił się okoń na swojego mniejszego brata jeszcze za dnia. W nocy kilka karasi na bata. Jeszcze jakiś dziadzia wielce zdziwiony dlaczego wypuszczam 20 centymetrowe ryby - mięsiarze piepszeni... Najważniejszy wniosek za mało kontroli na tym zbiorniku. Jako, że byliśmy po paru piwkach poszliśmy się kąpać o godzinie 1 w nocy, oczywiście w wyznaczone miejsce a na pomoście ujrzeliśmy gostka z wędkami. Po pierwsze bodajrze łowić z pomostu w okresie wakacyjnym nie wolno, a dwa nie wiadomo co ten *** miał w siatce. Bo gdy krzyknąłem " kontrol jedzie, kontrol jedzie!" na podjeżdżające w nocy auto. To drań zwinął się z prędkością swiatła. Podejrzewam, że sandacze pistolety poławiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel332 Napisano 6 Sierpnia 2010 Share Napisano 6 Sierpnia 2010 Bo gdy krzyknąłem " kontrol jedzie, kontrol jedzie!" na podjeżdżające w nocy auto. To drań zwinął się z prędkością swiatła. Podejrzewam, że sandacze pistolety poławiał u mnie podobny przypadek tyle ze w dzień po drugiej stronie jeziorka było trzech takich a ze ja siedziałem od strony ulicy to przejezdzający obok kolega policjant(wedkarz też) postanowił zawrócić i podjechał do mnie radiowozem jako ze był na słuzbie,i gdy podjechał to tamci równie z zawrotną prędkościa się zwineli i dalej do lasu mało nóg sobie nie połamali hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Października 2010 Share Napisano 4 Października 2010 siemka jutro wybieram sie na dzikowiec 1 raz mam nadzieje ze nie zabladze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Witam ! a więc 1 wypad na dzikowiec udany jak najbardziej. Trafił się ładny okoń i rak na koguta skubaniec szybki był. Wypad wspolnie spedzony z kolegą z forum. Pozdro Nalewator następnym razem napewno coś polowimy konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 5 Października 2010 Share Napisano 5 Października 2010 Potwierdzam wypadzik udany. Rybki trochę mniej dopisały ale bardzo przyjemnie się łowiło. Następnym razem będzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 6 Października 2010 Share Napisano 6 Października 2010 Byłem w tym roku dwa razy w Dzikowcu ze spiningiem. Za każdym razem wracałem bez wyniku. Dwa tygodnie temu to nawet wziąłem przymusową kąpiel (po pachy - zimno jak cholera) bo wobler zaczepił się o pniaka w wodzie 1,5m od brzegu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Listopada 2010 Share Napisano 7 Listopada 2010 Siemka mozna juz wedkowac na dzikowcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 7 Listopada 2010 Autor Share Napisano 7 Listopada 2010 Siemka mozna juz wedkowac na dzikowcu ? A był jakiś zakaz? ja nic nie wiem na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Zakaz wędkowania obowiązuje do 12 listopada br. Nałożony został ponieważ zbiornik zarybiono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Rozumiem. A czym madi zarybiali ? karpiem ? to pewnie 13 będzie ścisk, że ho ho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 A czym madi zarybiali ? A tym: Zarybianie akwenu w Dzikowcu 27.10.2010 to pewnie 13 będzie ścisk, że ho ho Niestety, zwłaszcza, że Święta tuż tuż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Karpiki ładne ,to już handlówka ,ale mało to profesjonalnie wygląda.Ciekawe czy okręg Wałbrzych ma pozwolenie ministra rolnictwa na zarybianie amurem i tołpygą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 8 Listopada 2010 Autor Share Napisano 8 Listopada 2010 Ta tołpyga to ładna ryba musze przyznać obejrzałem filmik. Mam nadzieje, że nikt jej szybko nie złowi, a jak złowi to wypuści. Ja 13 prawdopodobnie pojawię się ze spiningiem na tym zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 8 Listopada 2010 Share Napisano 8 Listopada 2010 Karpiki ładne ,to już handlówka ,ale mało to profesjonalnie wygląda. No bo u nas w tej dziurze to wszystko jeszcze 100 lat za Murzynami Ta tołpyga to ładna ryba musze przyznać Ano ładna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Madi dzieki za info. Pewnie na korytowie tez do 12 zakaz. Nie rozumiem dlaczego nie mozna spiningowac ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 9 Listopada 2010 Share Napisano 9 Listopada 2010 Madi dzieki za info. Spox Nie rozumiem dlaczego nie mozna spiningowac ? Żeby ograniczyć np. działania szarpakowców.... jest wiele powodów dla, których nakłada się taki a nie inny zakaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 suhhar na Korytowie nie ma zakazu, wiem bo ludzie ze Słupca jeżdżą teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 kuuuuurde teraz mi piszesz moglem ze spinem jechac chociaz ciekawe czy bym teraz gdzies kija mogl wcisnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 10 Listopada 2010 Share Napisano 10 Listopada 2010 Czy z gruntu są efekty na tym zbiorniku? Jakie jest dno i jak należy daleko rzucać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 10 Listopada 2010 Autor Share Napisano 10 Listopada 2010 Pilczyk, prosze tak na szybko tak to jest w moim odczuciu, może ktoś skoryguje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pilczyk Napisano 11 Listopada 2010 Share Napisano 11 Listopada 2010 technops, dzięki kolego, nie spodziwałem się aż takiej dokładności , musisz tam często bywać. Bardzo podoba mi się ten zbiornik i na wiosnę na pewno się wybiorę, jeszcze raz dziękuję i pozdrwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 12 Listopada 2010 Share Napisano 12 Listopada 2010 Ma ktoś dokładne info od którego roku, akwen ten jest juz pod pieczą PZW. Bo z tego co się orientuje to całkiem niedawno (chyba 4 lata temu) był remont tamy i nie było wody. Pilczyk, - Tak że rybka - ta wieksza tylko z zarybień. Chyba ze sie mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 12 Listopada 2010 Autor Share Napisano 12 Listopada 2010 Wode spuszczono dawniej koło 2000r a od kiedy należy do pzw nie pamiętam. Wybiera się ktoś jutro tam ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi