feeder2010 Napisano 13 Listopada 2010 Share Napisano 13 Listopada 2010 To co dzis zobaczyłem w Dzikowcu to jakas paranoja.Dziadki sie prawie bili o miejscówke,siedzieli co 5 metrów.O godz.7.00 rano kolesie juz mieli po 2-3 szt(limit 2).Było ok.30 samochodów a ludzi ok 50.Mysle ze w 2-3 dni wyciągną wszystkie karpie bo brały jak głupie na wszystko.Nie było sensu się rozkładac więc skoro juz wyjechałem z domu to pojechałem na inny staw połapac żywca na zimniejsze dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 feeder2010, identyczna sytuacja na stawach w Wilkanowie. Dziasiaj była ładna pogoda więc dla relaksu o 11.00 pojawiłem sie z moim młodym nad stawami. W ręku dwa pickierki kuku, biały i czerwony. Na parkingu brak wolnych miejsc, wędkarze co 5m (sami karpiarze ), żeby nie powiedzieć dosadnie (mię.........). Sam czasami zabieram rybkę do domu, ale tu......... nieporozumienie. Wszyscy przyjechali po ryby a nie na ryby. Masakra. Za dwa tygodnie tegoroczne zarybianie pozostanie tylko historycznym zapisem na papierze w postaci faktur dla PZW. Polskie realia! Nawet nie śmiałem zażartować "połamania kija" bo mogłbym wywołać bunt wśród "sezonowych" karpiarzy. Po 1h połowu, a raczej obserwacji kłótni o miejsca zabraliśmy się. Odwiedzę ten akwen nie wcześniej niż na wiosnę, wówczas po karpiach nie będzie śladu, ale zostaną karasie płotki i inne mniej wigilijne rybki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Listopada 2010 Autor Share Napisano 19 Listopada 2010 Byłem dzisiaj na 2h, jednym słowem żenada co tam sie wyprawia. Dobrze, że jest zakaz łowienia z tamy bo pewnie tam też by się rozstawili co 5 metrów. Dzwonią po znajomych, żeby przyjechali i im miejsce przytrzymali, lub żeby im ryby zabrali i mogli "łowić" na "czyste konto" psychiczni bo jak to inaczej określić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Listopada 2010 Share Napisano 19 Listopada 2010 Kolejne jesienne zarybienia karpiem powinny odbyć się pod hasłem: "WIGILIA TUŻ TUŻ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Witajta ! dzisiaj sezon rozpocząłem na Dzikowcu ludzi mało łowiło wiecej spacerowiczów i gówniarzy z browarami. Nie zaliczyłem zadnego brania ale przynajmniej na sloneczku sie powygrzewałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 18 Maja 2011 Autor Share Napisano 18 Maja 2011 Byłem dzisiaj na 2 godzinki, właśnie wróciłem. Fotka wyżej tam gdzie stoi suhhar i zastanawia się nad sensem życia :D kręciły się kleniska, nie klenie tylko kleniska takie pod 50cm. Udało mi się wyłowić jedną sztuke, ale ok 30cm plus dwa okonki niewiele większe od błystki ogólnie fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 kurde nie wiedziałem że są tam klenie, trza to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 18 Maja 2011 Share Napisano 18 Maja 2011 moze to nie klenie a Jazie bo ponoć jest ich tam od grona. Moze sie cos zaczeło ruszac na tym zbiorniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 19 Maja 2011 Autor Share Napisano 19 Maja 2011 Może i jazie mam delikatne problemy z rozróżnieniem tych dwóch.. ale fakt faktem pływały w miejscu w którym stałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 19 Maja 2011 Share Napisano 19 Maja 2011 To na bank są jazie. W tamtym roku widziałem nawet złote orfy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 Byłem dzisiaj. Dwa puknięcia - dwa twistery wróciły bez ogonków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 28 Maja 2011 Share Napisano 28 Maja 2011 technops wynika z tego ze sandacze siedza na swoich gniazdach i sie oganiaja od wszystkiego. Powiedz mi w ktorym miejscu rzucales. Jak bylem ostatnio to rzucalem na glebokiej wodzie, tam chyba z 10 metrow jest masakra. Wszedzie muł ciekawe gdzie sa jakies kamyki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 28 Maja 2011 Autor Share Napisano 28 Maja 2011 Gdzieś 20 metrów od tamy po stronie lasu dzisiaj też byłem, ale z dwoma wędkami i gruncik. Jedno branie miałem, gdy szedłem do samochodu po fajki sezon biwakowy na dzikowcu rozpoczęty btw ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Troche się karp i karaś ożywił. Ojciec złowił prawie 4kg. Ja bawiłem się z okoniami na spina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 ale okonie pewnie okołowymiarowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 suhhar, skłamałbym jeśli powiedziałbym, że takie po 40 maluszki to fakt, większość bez wymiaru, ale zabawa była, a to jest najważniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 większość bez wymiaru Haa! a mój syn (8 lat) złowił wczoraj okonia 18 cm, więc wymiar miał Debeściak jeden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 A ja wczoraj złowiłem raka na kukurydze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 hehe tam raków musi być od groma bo ja kiedys złowiłem raka na....koguta kilka postów wyzej bylo zdjecie ale branie bylo fest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
madi Napisano 4 Sierpnia 2011 Share Napisano 4 Sierpnia 2011 hehe tam raków musi być od groma Jest bardzo dużo raków, ale to przynajmniej dobrze świadczy o zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 20 Sierpnia 2011 Share Napisano 20 Sierpnia 2011 Odświeżając temat... Byłem dzisiaj dosłownie przelotem o 12 w południe ze spiningiem. W tak krótkim czasie złowiłem 6 okonków (plus kilka nie zaciętych ataków) w wymiarze 20-23cm, bardzo ładnie brały i przypuszczam, że na bocznym troku były by najlepsze efekty. Podczas holu jednego z okoni odprowadził go jeden z wyżej wspomnianych klenio-jazi którego wymiary oceniam na absolutne minimum 60cm. Jutro z rana jadę dokładniej sprawdzic co się tam dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 RETROPER, myślisz że jest tam sporo klenia? Czy to sporadyczne rybki na tym zbiorniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 22 Sierpnia 2011 Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Jest ich tam więcej. W zeszłym roku praktycznie z każdymi odwiedzinami widziałem te rybki. Wszystkie w rozmiarach które powodują przyśpieszoną akcję serca Niestety ani razu nie udało mi się jej złapać. Może gdyby zarzucić z gruntu na czereśnię ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Września 2011 Share Napisano 19 Września 2011 Hej, ludziska. A na Dzikowcu to już nikt nie łowi??? Sandaczyk gryzie ? Czy dalej same maluchy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 9 Października 2011 Autor Share Napisano 9 Października 2011 Podbijam, był ktoś ostatnio ? pewnie nie długo wpuszczą karpia i będzie powtórka z rozrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi