adrianos Napisano 9 Kwietnia 2012 Share Napisano 9 Kwietnia 2012 Witam. W maju wybieram się na ten zbiornik na zawody spławikowe O Puchar Wójta i w związku z tym mam pytanie odnośnie rybostanu tego zbiornika. Jakie ryby dominują i jakie są ich rozmiary, jaką rybą najlepiej buduje się wagę, oraz jakie są najskuteczniejsze prztynęty? A i jeszcze czy ryby żerują blisko brzegu, czy trochę dalej. Z góry dzięki za informacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 11 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2012 adrianos, jest bardzo dużo sporej płoci i karasia. Z corocznych zarybień napewno zostaje też troche karpia (puki stare dziady nie wyłowią) Skuteczna jest kukurydza puszkowa i niezastąpione białe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Maja 2012 Share Napisano 3 Maja 2012 co tam na dzikowcu słychować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 3 Czerwca 2012 Share Napisano 3 Czerwca 2012 hallo technops byłes na dzikowcu ? co tam sie dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 3 Czerwca 2012 Autor Share Napisano 3 Czerwca 2012 Nie byłem w tym roku ani razu, może na sandacza się wybiorę niedługo. Byłem dzisiaj w Krosnowicach, złowiłem 7 pstrągów w przedziale 20-25cm i w drodze powrotnej na Ścinawce jednego 30cm z tego co słyszałem to karaś brał na dzikowcu ostatnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 Bylem we wtorek w tą kiepską pogodę i oprócz zapalenia okostnej nic nie złapalem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
suhhar Napisano 7 Czerwca 2012 Share Napisano 7 Czerwca 2012 a ja byłem dzisiaj i powiem krótko MASAKRA !!! współczuje temu pzw co się opiekuje tym zbiornikiem. Muza na full pełno wiary kąpiele ludzi psów itp wszędzie grille i ogniska. Porzucałem z kumplem godzinę i się zwineliśmy. Miałem jedno uderzenie pewnie jakiegoś okonka i to wszystko. Jacyś wędkarze siedzieli ale bez efektów. Więcej w dzień wolny tam nie pojadę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrianos Napisano 8 Czerwca 2012 Share Napisano 8 Czerwca 2012 W planach mają wybudowanie jakichś domków nad zbiornikiem, więc będzie jeszcze gorzej ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grubson89 Napisano 18 Lipca 2012 Share Napisano 18 Lipca 2012 Witam byłem wczoraj ludzi mało połapalem pare ładnych płotek i z gruntu Jazia 38 cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 19 Lipca 2012 Share Napisano 19 Lipca 2012 A jak tam sandały z Dzikowca - ktoś coś łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 8 Października 2012 Share Napisano 8 Października 2012 technops, może Ty coś rzucasz w tą wodę? Nikt tu nic nie łowi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aregmax Napisano 9 Października 2012 Share Napisano 9 Października 2012 jareksm2, wygląda że twój nowy sprzęt musi przejść chrzest na tym zbiorniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 11 Października 2012 Autor Share Napisano 11 Października 2012 Nie chce mi się tam jeździć, znudziło mnie to łowisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Zapomiałem pochwalić się zeszlo-tygodniowym wypadem na dzikowiec. Poza świeżym powietrzem nic nie złapałem. Ludzi dość dużo (wszyscy prócz mnie łowili na zywca). Tu i ówdzie zatrzymując się przy nich slyszałem coraz to ciekawsze historie zerwanych okazów, ze wskazaniem na dokładne miejsce zbrodni Ciekawe jak jest naprawdę z rybkami na tym zbiorniku. Pewnie wszystkie szczupaki i sandacze dałoby się zliczyć do 100. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RETROPER Napisano 18 Października 2012 Share Napisano 18 Października 2012 Rybka tam jest, oj jest, ale cholernie ciężko ją wydłubać. O tym, że w Dzikowcu jest sporo porządnej ryby przekonałem się tej wiosny kiedy woda była jeszcze bardzo czysta. Przez kilka dni jazie, karpie i szczupaki pływały pod powierzchnią wody i miałem okazję podziwiać je przez okularki polaryzacyjne. Najwięcej było jazi które utrzymywały się w wielu, wielkich ławicach na terenie całego akwenu. Wszystkie w granicach ok 30 do 50cm. Mniejszych osobników nie zaobserwowałem. Na środku dominowały spore karpie, a przy brzegu od strony lasku szczupaki. Wiele z nich pływało wspólnie z ławicą jazi (40-60cm), inne odpoczywały pod samą linią brzegową. Jednak jeden szczupak wprawił mnie w osłupienie Podczas oglądania jazi, ok 3m od brzegu wynurzył się niczym okręt podwodny, metrowy okaz. Postał nieruchomo obserwując mnie przez ok 10 sekund i dał nura. Nigdy nie widziałem tak ogromnego szczupaka na własne oczy. Żeby nie być gołosłownym dodam jedną fotkę z tamtego dnia (ok 60cm szczupaczek pod krzaczkiem) Fotka robiona telefonem ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
azfish Napisano 23 Maja 2013 Share Napisano 23 Maja 2013 Byłem ostatnio na tym zbiorniku i jedno branie obok tamy i nic wiecej. Siedzieli jacys karpiarze ale nie widziałem żeby im coś brało tylko jeden gośc na pomoście zaciął karpia ale poszedł mu w trzciny i tyle go widział. Drapieznika w ogole nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareksm2 Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Czy jest woda na Dzikowcu? Potrzebuję pilnie info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Ostatnio jak byłem to było ale mało koło pomostu prawie nic z 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
demien Napisano 13 Lipca 2015 Share Napisano 13 Lipca 2015 Czy jest woda na Dzikowcu? Potrzebuję pilnie info. W środę stan wody był nadal bardzo niski. Od powierzchni pomostu do lustra wody dobre 2,5 m. albo nawet więcej (stan normalny to około 80cm) . Prawdopodobnie nic się od tej pory nie zmieniło bo dopuścić za bardzo nie mają skąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi