oleq_30 Napisano 16 Sierpnia 2010 Share Napisano 16 Sierpnia 2010 Nie wiem dlaczego nie powstał jeszcze temat opisujący ten odcinek rzeki. tu przynajmniej coś bierze w piątek w około 2 godziny złapałem 7 krąpi wielkości około 23-25 cm . Zresztą tu zawsze coś bierze , odcinek rzeki ciekawy , jaź, szczupak , sandacz , płoć przy niskim stanie wody . Tłucze boleń na główkach przy moście Paczkowskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piczon Napisano 18 Września 2010 Share Napisano 18 Września 2010 mam takie pytanie jaka metoda łapałeś? duża woda? pozdrawiam i dziękuje za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 18 Września 2010 Autor Share Napisano 18 Września 2010 To było miesiąc temu , na dzień dzisiejszy woda idzie bardzo duża i brudna ( spuszczają otmuchowskie przez noc puścili około 1.3-1.5m na głębokość) byłem rano na Sarnowicach na wale , ludzie na rzece widziałem siedzieli ale nie miałem sie jak zatrzymać żeby popytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piczon Napisano 28 Września 2010 Share Napisano 28 Września 2010 witam bylem na noce z 4 na 5 i jedna wielka lipa. ani brania. woda doża i nurt duży. 6 wędek w tym dwie na żywca i jedna wielka lipa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panjarek Napisano 10 Października 2010 Share Napisano 10 Października 2010 kanal ulgi tereny cukrowni wczoraj duza woda brak kontaktu z ryba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 24 Października 2010 Share Napisano 24 Października 2010 witam!!! jak sytuacja na ujsciu w Wojcicach?? byl ktos moze?? z gory dzieki za info pozdrawiam!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 25 Października 2010 Autor Share Napisano 25 Października 2010 Byłem wczoraj zerknąć na rzekę pod Otmuchowem Woda szła obniżona ale jak kakao dwuch chłopow siedziało ale tylko siedziało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 witam!!! byl ktos moze na ujsciu w Wojcicach?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 14 Listopada 2010 Autor Share Napisano 14 Listopada 2010 Tak ja byłem dziś woda z Otmuchowskiego schodzi i jest koloru kakao , pogoda ładna i nałapać świeżego powietrza można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukasz7 Napisano 14 Listopada 2010 Share Napisano 14 Listopada 2010 haha chociaz tyle dzieki za info pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 20 Listopada 2010 Share Napisano 20 Listopada 2010 Czy ktoś wie jaki stan wody i czy coś się dzieje (miętus) ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 20 Listopada 2010 Autor Share Napisano 20 Listopada 2010 woda kakao spuszczają z jęziora i wypłukuje dno tak że co w tygodniu tam nie zajechałem to brąz czy coś bierze nie wiem ciężko kogokolwiek spotkać , miętus za to bierze pod zapora na kozielnie ale trzeba byc wcześniej bo miejscowi okupuje brzegi tak od 15.00-16.00 do póżna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 no to ja coś napisze bo widzę ze coś ciężko z rybkami nocka z piątku na sobotę 4 leszcze (50 +) trochę krąpi i plotek i w dzień niedziela 7 leszczy oraz płocie i krąpie brań bardzo mało , rybki wymęczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 15 Kwietnia 2012 Share Napisano 15 Kwietnia 2012 Gdzie byłeś ? Wode puszczają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 panowie jak tam z rybkami na ujsciu w starym paczkowie ruszylo sie cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 16 Kwietnia 2012 Share Napisano 16 Kwietnia 2012 skuter, pomyliłeś tematy tutaj rozmawiamy o odcinku Nysy między jeziorami otmuchowskim i nyskim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skuter Napisano 17 Kwietnia 2012 Share Napisano 17 Kwietnia 2012 sory porąbało mi sie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 byłem w okolicach poniżej Otmuchowa woda raz w spadała raz w górę , dużo śmieci się czepiało ale bylem też z zeszłym tygodniu to coś tam uciułałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 a i jeszcze trafił się mały miętusek 26 cm wiec wrócił do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nalewator Napisano 23 Kwietnia 2012 Share Napisano 23 Kwietnia 2012 Całkiem ładny połów. Swoją drogą miętusik musiał być głodny ,że w dzień wziął. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
technops Napisano 29 Kwietnia 2012 Share Napisano 29 Kwietnia 2012 Co to za stawik na zdjęciu ? wygląda jakby łączył się z rzeką. Da się tam dojechać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
oleq_30 Napisano 30 Kwietnia 2012 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Miejscowi nazywają to Turawa kiedyś (jakies 10 lat wstecz) było tam fajnie karaś płoć , leszcz, szczupak sandacz - dziś niewiem zbiornik łączy się z rzeką przy wysokim stanie wódy na Nyskim dojechac tam mozna było od strony Śliwic z tym że oznacza to jazde po wale przeciwpowodziowym a to jest karalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jurasek15 Napisano 30 Kwietnia 2012 Share Napisano 30 Kwietnia 2012 Jak na razie to ja widzę tam wszędzie drogi. Na ujście do Otmuchowa też trzeba myknąć przez wał a samochodów pełno. A interpretować można to różnie: Art. 80. § 1. Kto: 1) przejeżdża pojazdem lub konno albo przepędza zwierzę gospodarskie przez wał przeciwpowodziowy w miejscu do tego nieprzeznaczonym lub wzdłuż po wale, na którym nie ma drogi o dostatecznie mocnej nawierzchni, podlega karze grzywny albo karze nagany. Jednym słowem to wybiorę się w najbliższym czasie w tamten rejon ale chyba bardziej na rzekę. Wpisz w Google - "jezioro nyskie koniec świata" i będzie ciekawy artykuł wędkarsko - żeglarski o tym miejscu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 1 Maja 2012 Share Napisano 1 Maja 2012 30 jeszcze coś brało ( jaź , leszcz , krąp) ( ale tylko na tajne sposoby, bo tak to zero brań) ludzi tłumy, wszystkie miejsca od murku aż po wypożyczalnie łódek zajęte co kilka m ktoś był dziś już więcej miejsca bo powyjeżdżali ale nic nie skubie a cha i szczupak też nic na żywca tyle w temacie ciśnienie w dól , leszcz na tarle upust wody na nyskim i nie ma brań Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palealex Napisano 10 Maja 2012 Share Napisano 10 Maja 2012 nikt nic nie łowi? no muszę sam sprawdzić bo nic się nie dowiem pewnie po weekendzie dam znać ale nie wiem czy jest sens bo chyba sam ze sobą pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi