Skocz do zawartości
tokarex pontony

Nysa kłodzka od zapory j.Otmuchowskiego do j.Nyskiego

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Nie wiem dlaczego nie powstał jeszcze temat opisujący ten odcinek rzeki.

tu przynajmniej coś bierze w piątek w około 2 godziny złapałem 7 krąpi wielkości około 23-25 cm . Zresztą tu zawsze coś bierze , odcinek rzeki ciekawy , jaź, szczupak , sandacz , płoć przy niskim stanie wody . Tłucze boleń na główkach przy moście Paczkowskim

• 1 month later...
przynęty na klenia   Dragon
  • Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Napisano

To było miesiąc temu , na dzień dzisiejszy woda idzie bardzo duża i brudna ( spuszczają otmuchowskie przez noc puścili około 1.3-1.5m na głębokość) byłem rano na Sarnowicach na wale , ludzie na rzece widziałem siedzieli ale nie miałem sie jak zatrzymać żeby popytać

• 2 weeks later...
Napisano

witam bylem na noce z 4 na 5 i jedna wielka lipa. ani brania. woda doża i nurt duży. 6 wędek w tym dwie na żywca i jedna wielka lipa pozdrawiam

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano

woda kakao spuszczają z jęziora i wypłukuje dno tak że co w tygodniu tam nie zajechałem to brąz czy coś bierze nie wiem ciężko kogokolwiek spotkać , miętus za to bierze pod zapora na kozielnie ale trzeba byc wcześniej bo miejscowi okupuje brzegi tak od 15.00-16.00 do póżna

• 1 year later...
Napisano

no to ja coś napisze bo widzę ze coś ciężko z rybkami

nocka z piątku na sobotę 4 leszcze (50 +) trochę krąpi i plotek

i w dzień niedziela 7 leszczy oraz płocie i krąpie

brań bardzo mało , rybki wymęczone :)

Napisano

byłem w okolicach poniżej Otmuchowa

woda raz w spadała raz w górę , dużo śmieci się czepiało

ale bylem też z zeszłym tygodniu to coś tam uciułałem :)

post-12803-14544973014801_thumb.jpg

Napisano

Miejscowi nazywają to Turawa kiedyś (jakies 10 lat wstecz) było tam fajnie karaś płoć , leszcz, szczupak sandacz - dziś niewiem zbiornik łączy się z rzeką przy wysokim stanie wódy na Nyskim dojechac tam mozna było od strony Śliwic z tym że oznacza to jazde po wale przeciwpowodziowym a to jest karalne

Napisano

Jak na razie to ja widzę tam wszędzie drogi. Na ujście do Otmuchowa też trzeba myknąć przez wał a samochodów pełno. :mrgreen: A interpretować można to różnie:

Art. 80. § 1. Kto:

1) przejeżdża pojazdem lub konno albo przepędza zwierzę gospodarskie przez wał przeciwpowodziowy w miejscu do tego nieprzeznaczonym lub wzdłuż po wale, na którym nie ma drogi o dostatecznie mocnej nawierzchni,

podlega karze grzywny albo karze nagany.

Jednym słowem to wybiorę się w najbliższym czasie w tamten rejon ale chyba bardziej na rzekę.

Wpisz w Google - "jezioro nyskie koniec świata" i będzie ciekawy artykuł wędkarsko - żeglarski o tym miejscu.

Pozdrawiam

Napisano

30 jeszcze coś brało ( jaź , leszcz , krąp) ( ale tylko na tajne sposoby, bo tak to zero brań) ludzi tłumy, wszystkie miejsca od murku aż po wypożyczalnie łódek zajęte co kilka m ktoś był

dziś już więcej miejsca bo powyjeżdżali ale nic nie skubie a cha i szczupak też nic na żywca

tyle w temacie

ciśnienie w dól , leszcz na tarle upust wody na nyskim i nie ma brań :cry:

• 2 weeks later...
Napisano

nikt nic nie łowi?

no muszę sam sprawdzić bo nic się nie dowiem

pewnie po weekendzie dam znać ale nie wiem czy jest sens bo chyba sam ze sobą pisze :)